Monday, May 31, 2010

~ Di SeBaLiK PeTaNg ~

Salam kawan2 blog2 angah..angah minta maaf ye sebab lambat buat n3 ari nie.. angah tak larat la.. tapi angah sempat la.. terjah blog2 kawan2 & komen2 korang punya n3 tapi nak buat blog sendiri terlalau malasssss sangat nak buat angah tak tahu kenapa nak kata tak ada story ada di lappy cuma malas yg meyelubungi diri.. Angah bukan malas apa.. angah malas sebab angah letih 3 hari cuti 3 hari angah kat kajang buat apa yg patut.. tue yg sibuk tue.. sampai malas.. sorry ye kawan2 angah terasa macam lama tak update blog padahal baru je berapa hari kan????
ok la bye... maaf ye..... sana sakit..sini sakit.. 1 badan sakit2


Friday, May 28, 2010

~ SoK..SeK...SoK..SeK TenGaH MaLaM ~

opppsssss ......ooppppppssssss hari nie cuti kan.... apa korang buat ye??? korang tanya angah ye?? angah hari nie macam biasa la.. ke kajang apa lagi.. ermm... N3 hari nie pun kisah makan lagi tau? so jangan cemburu tau??


"Hubby angah lapar la..."
"eh tadi tak makan ke?"
"tak..nak makan benda ringan"
"Bole la.. hubby buat kan air ye"
"Jom turun ke dapur"


macam tue la perbualan angah ngan hubby malam tue. Bukan main lagi kau angah minta makan lagi malam2 dah la tengah berdiet lak tu? hahah habis diet angah kan??bole malam2 tue angah minta hubby buatkan air FRESH OREN fuhh cedapnyer.. angah suka kalau dia buat air buah lak tue hubby angah sporting lak tue.. apa angah suruh malam tue dia tolong hehehe...


kau tengok jam menunjukkan pukul berapa??? still lagi nak melantak.. hahaha.. tue la dia kalau dah lapar kan?? sapa tak suruh makan tul tak???
tada... nie la hasilnya... masa tengah makan2 tetiba gegirl menjerit datang dari atas rupa2nya dia nak joint da.. tue muka dia masa bangun tengah malam..ikkkkk nak makan gak ke??? hehehe 
hubby cedap ooooo hubby nyer air??

korang perasan tak minggu nie angah banyak tul cita kisah makanan kan?? soo korang2 mana yg rasa terliur tue sorry ye...

Thursday, May 27, 2010

~ YeH..yEh...AbAh BaLiK BaWa MaKaNan ~

Semalam tetiba jer angah tengah duduk sambil.. tengok tv kat bawah ngan hubby & melayan si gegirl angah pun di beri kejutan oleh abahku sendiri.... kring..kring....kring telefon adikku berbunyi lak... Rupa2nya..

"abah beli KFC jgn makan tau"
"ala abah org nak Pizza, teringin la.."
"ye la..."

itu perbualan adik angah ngan abah la masa angah dengar. Fuhh abah belanja tu rezeki..rezeki.. pelik tak macam mana angah bole dengar??
la dia buat load speaker la.. apa lagi.... Dalam beberapa minit kemudian lak abah pun sampai la... dengan bungkusan2 yg ada... tengok apa dia bawa....yum..yum...yum...
KFC.................PIZZHUT...................wah kebetulan lak angah teringin nak makan KFC lama tul tak makan KFC kan?? biasa la.. sambil menyelam minum air la... 
ya la.. lama betul angah teringin nak makan KFC bila ajak hubby jer dia kata nanti..nanti...nanti... tue je jawapannya akhirnya angah dapat pecah record ngan makan KFC hahahah...apa la..angah melalut nie..
Terliur tak korang tengok makanan angah nie.. apa lagi gi cari cepat tau.. nie santapan malam tadi tau...hehehe

wahhhh..wah.......pizza baru la... dalam masa yg sama abahku bawa balik dua jenis makanan hehehe...cedap..cedap...

nie la masa kitaorang makan anak ku pun cibuk nak gak...hahaha.. makan gegirl nie atuk belanja tau.. nak harap papa entah la...papa kau cibuk memanjang..je OT..OT..OT.. nak kaya cepat hahaha.. bukan kaya tapi KOYO hehehe.. 
so korang layan la... gambar yg buat korang terliur nie tau... cepat gi cari kedai PIZZA & KFC

Wednesday, May 26, 2010

~ Santapan TeNgAhHari Ku ~

Jam menunjukkan pada kul 12.30 t/h nie..ting...tong..ting..tong... ermmm masa untuk makan la... ABC ..air batu campur... hahahah...apa angah melalut nie..tengah hari nie angah ada beli makanan, hilang segala diet2 yg ada.. semuanya kerana nafsu makan..
makan..makan..makan...semalam angah punya n3 pasal cendol kan??? hari nie lak pasal makanan lagi tau.. jom pekena nasi & air hehehe..
tengah hari macam nie pekena lak teh ais perhhhhh sedap tue...slurppp.....slurppppp

 makan lak angah oder nasi daging masak merah woowowowooo hilang diet angah jap..

nie apa kes nie asyik cita kisah melantak jer.. tak ada kisah info2 terkini langsung kan??? terliur tak korang... apa lagi kalau terliur gi order kat kedai ye....
nasi daging masak merah 1 hahahaha....
diet...diet....hampeh

~ AwaRd ~

pagi..pagi... semua... eh bukan pagi la... nie kan dah nak masuk tengahhari apa la.. angah nie..hehehe ok jom ikut angah last week angah kena tagged ngan kawan2 so angah pun apa lagi hold..hold... jadi hari nie angah tunaikan lah hasrat diorang.....
wow angah dapat award la dari sapa ye... ooo dari E.L.I.Z.A & NICK IRFAN 
sebenarnya nick just beri pada sesiapa yg baca n3 dia tapi si eliza nie lain lak kena gak tersenarai nama so.. angah jawab la ngan cepat ye... kak....

PENCIL yang besar
Menunjukkan kesenian bahawa angah rajin mengupdate blog setelah kena sound kenapa tak update blog???? tapi bukan ngan pensil ye ngan keyboard tau.. 

FILEM bergerak tanpa henti
Menunjukkan bahawa setiap n3 angah pasti ada gambar2 sebab bagi angah kalau tak ada gambar tak syok oooo
LOGO bulat berkelip-kelip
mmmm apa yek sorry tak tahu la.. apa dia..

k eliza & nick angah dah pun jawab..

p/s : pada korang yang rajin tue buat la tapi pada yg malas @ & buat abaikan ye..hehehe


Tuesday, May 25, 2010

~ CeNdOl PaK LeMaN DaWi ~

wing..wing...wah apa kata tengah hari nie kita pekenal ngan cendol nak tak???yum..yum.. dah la panas pekena lak cendol pulut & jagung perhhhhh cedapppp tue..ermmm..!!!! Last week angah ada kata yg angah ada pergi mengantar org kawen kan??? kat ner ye?? angah pergi REMBAU ye.. ermm agak jauh gak la kira2 dalam 1.30 gak la.. termasuk berhenti.. apa gambar kawen?? tunggu la... nanti next n3 angah letak ye..sekarang nie nak bagi korang2 semua terliur tengok cendol..hehehe..
Kali nie cendol yg angah makan lain dari yg lain tau. permulaan kalau nak makan kena bayar kemudian kalau nak tambah 1x ke? 2x ke? & 1000000000000 kali pun bole... terpulang la pada korang semua... untuk pengetahuan korang cendol nie pernah masuk dalam MAJALAH 3 ye.. 
masa nie angah & keluarga angah balik dari org kawen lalu apa lagi singgah la makan cendol pak leman dawi.
wooo wooo woooo sedapppppp angah makan cendol pulut & jagung.. hehehe 
yah..nie la cendol yg angah makan nampak takjagung dia??? terliur tak?? sorry gambar gegirl & papa tak cantik la..snap bergegar masa nie adik rampas laling angah...wawawa.... tapi sedap kan tengok????
ok pada korang2 yg duk kat KL ke? org melaka ke? @ lagi senang org nogoiii leh la ke warong cendol pak leman dawi nie...apa alamat ye??? tueeee diaaaaaa 

*** pak cik angah tolong promote kan warong pak cik ada commission tak??? hehehehe 


Monday, May 24, 2010

~ SeBelUm TiDo ApA YaNg AnDa BuAt ??~

wah n3 kali nie best kan?? apa korang buat sebelum tido??? ermmm angah pun nak tahu gak kan?? leh la kongsi2 ngan angah ye... korang tanya angah apa ye.. apa lagi berangan la....eh tak ada la.. angah gurau la.. biasanya angah akan tidokan gegirl dulu kemudian barulah angah layan...
-
-
-
-
-
-
-
ermm nie la di waktu malam yg ada di tepi @ sebelah angah...
apa angah buat sebelum tido yer... nie dia...

1. Plus air mesti ada sebab untuk gegirl bila time malam dia kan nak menyusu...

2.air masak dalam botol pun kena ada gak

3.Botol susu pun kena ada kalau tak macam mana nak buat susu

4.Puting nie ermm kalau tak ada meraung dia waktu malam ada petua tak bagaimana nak hilangkan dari ingatan gegirl isap puting kosong????

5. Sheltox sembur la dulu sebelum tido takut nyamukkkk..bahaya tau

6. Remote aircord,tv,astro mesti ada di sebelah wajib tue kalau terlalu sejuk just slow jer la.. aircord tue sambil tengok sampil menekan remote kan??

7. Getah rambut tidor lepaskan rambut bila bangun mesti ikat balik ooo panas la...tak kan nak meraba2 time gelap.. sebab angah tido suka gelap..gegirl pun mengikut sama.. tau.. kalau terang dia jaga..

8. kunci & phone mesti ada di sebelah sebab phone adalah alarm angah ye untuk kejut di pagi hari maka kunci tak la tercari2 tul tak....

Soo settle la... pada waktu malam angah sebelum tido korang bagaimana lak ye...????  

Sunday, May 23, 2010

~ KeLeTiHan AnAkKu ~

salam hujung minggu ye blogger2 hehehe sebenarnya semalam angah ada di rumah tengah sibuk2 nak anggkut barang ke kajang la nie.. sambil tue melayan la si gegirl nie.. tiba time malam lak mmmm cian dia letih yg teramat sangat "letih ye anak mama" cian dia...so jom la kita relax2 di hujung minggu nie.. ok la angah nak gi menghantar org kawen ..bye.. cu next week(esok) 
Selamat beristirehat....

 sorry yer... short story angah punye n3 kali nie tak ada idea da...

Saturday, May 22, 2010

~ RiDeR By MiNaH ReMpIt ~

wah gembak tul la.. n3 kali nie.. saja jer.. nak buat gempak sebenarnya tiada kena mengena langsung pun ngan title kat atas tue.. just letak jer title tue..hehehe nie gambar yang angah dapat kongsikan ngan korang masa angah pergi ke 1U this week ambik ko jalan tak ingat jemmm giler.. masa nie bukan angah yg drive tapi angah duk dibelakang la.. kenapa?? siapa?? apa?? angah... tak ada lesen motor???
no..no..no.. angah ada la lesen moto sapa kata tak ada.. cuma angah tak drive kalau hubby tengah drive buat apa angah nak drive kan?? lagi pun kete banyak bab cilok2 nie memang best mencabar beb hehehe, jom layan angah punya pic
nampak tak jalan jem masa nie jam menunjukan pukul 6 petang fuhhhhhh.. nasib naik motor kalau kereta alamat tak sampai la..... lagi nie jalan LDP lu pikir la sendiri..

kat bahagian sebelah lengang kan???

nie lak masa di kawasan tol belum lagi tunggu jer lagi beberapa min pasti panjang.. 

itu la kalau dah di kawasan KL & SEL nie manjang jer jam tapi ada gak tempat yg tak jem..korang berani ke naik motor lagi2 cilok2 heheh

Friday, May 21, 2010

~ ShOpPiNg At JcArD DaY 1U Part 2~

pagi..pagi...pagi.... hehehe sorry ye buat korang tertunggu2 kan  n3 angah yg baru nie kuar.. angah sebenarnya kan bukan apa nak habaq jer... apa yg angah beli kat 1U tue jer lain tak ada tau.. tak la seberapa banyak angah beli pun jeng...jeng..jeng......
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
------> Tadaaaaaaaaaa..............cak..........
nie la dia hasil rembatan angah hehehe... baju gegirl, bantal & cadar 2 set i likeeee
balik jer terus cuba cadar baru nampak tak cadar yg angah pakai warna kelabu oren tue... namapak kan???? mulanya tak nak pakai untuk umah baru tetiba jer hubby suruh pasang & terus pakai...
angah beli cadar untuk umah baru.. so yg warna 1 lao nie nanti angah snap ye bila dah pakai kat umah baru nanti. Ye..la.. rumah baru barang mesti baru tul tak???Ermmmmmmmmm ada bau kedai tak????hehehe jgn mara.. nie pun dah kopak duit den RM 3++ tau... 
tak sabar nak tunggu next week???hehehe

Thursday, May 20, 2010

~ ShOpPiNg At JcArD DaY 1U ~

va..va...va.... hehehe semalam merupakan hari jcard day di 1U.. korang tahu tak kat ner???meh sini angah cita kat ner yer.. kat 1Utama bersebelahan ngan SRI PENTAS.. la.. kat selangor la.. jgn mara yer.. nanti korang mesti tanya kat ner? sebelah mana?tapi korang kena ingat mana yg duk KL ngan SEL tahu la kat ner kan?? mana yg duk luar dari KL & SEL mesti diorang tak tahu macam kita la kalau tempat diorang mesti gak kita tak tahu belah mana..tul tak???? k jom street the point ye... Kebetulan lak angah semalam tak ada keje hendak di buat so apa lagi... balik awal la....tapi angah gi naik motor wah.. angah jadi minah rempit tue...almaklum la...susah parking kan...
jom layan pic2 yg ada ye....
korang tengok la.. bila time JCard day mesti sales dia ambik sampai berapa % banyak kan??? ooo bole buat angah rambang mata ooooo...hehehe

setiap tingkat angah akan naik untuk pergi ke ruang sales tapi hasil rembatan angah ialah.....jeng..jeng.......
see...apa yekkkkk??
nie time hubby nak bayar.. tapi bayar apa yekkk???? tunggu yer esok angah letak kan apa yg angah beli tau....
Biarlah rahsiaaaaaaa... hahahaha eh..ada la.. apa ye.. nak tahu gak kan tunggu ye esok angah akan siarkan..tau..

*** perhatian...perhatian..... semua ye..............masih ada lagi tau JCARD DAY kat 1UTAMA leh la... gi sampai malam nie..
bye..bye... den dah pokaiiiiii hehehehe

Wednesday, May 19, 2010

~ CeLeBrAtE BirThDaY HuBbY ~

Sowli... lambat update la.. hehehe.. almaklum la... sibuk sikit... nie last week my birthday hubby so angah dah pun sambut apa hadiah??? ermm... bak kata siti biarlah rahsia......... heheh sorry benda yg personal terpaksa angah rahsiakan yekk Ni celebrate birthday hubby ngan keluarga mertua angah so kitaorang rancang nak gi 1 tempat dan kumpul di sana....
dalam perjalanan ke pelabuhan klang sempat lagi hubby joint ku hahaha...

sayang gambar tak cantik kan.... guna laling angah la.. apa lagi...

tada.......... nie la tampatnya yang angah pergi last week 
korang mesti tanya mana gambar time makan kan?? hehehehe sorry ye.. dah kusyuk makan sampai terlupa nak snap2 bila dah kuar baru teringat.. so tu jer yg angah dapat kongsi2 ngan korang ye... sowriii hehehe

Tuesday, May 18, 2010

~ Apa DoSa BaYi ~

Subhanallah.... bertapa azabnya manusia bila menghukum sesama manusia...wah...terlebih sudah yer.. angah punya statement nie.. yup sekarang nie nak katakan tiap2 hari kita dengar kisah buang bayi la... dera bayi la.. dan macam2 lagi la.. eeeee tu yg buat angah emo nie di petang2 hari nie..mana tak nyer dengar sana kisah bayi lepas tue selak sini kisah kanak2 ya allah apa dah jadi nie...... diorang tak sayang anak2 ke? aztarafilluahulazimmmmmmmmmm... ermmm punya panjang angah punya istiqfah.. ...

gambar hasil dari google
Remaja tunjuk lokasi budak dikebumi hidup-hidup 
MELAKA: Polis menahan dua pelajar berusia belasan tahun, selepas disyaki terbabit menanam hidup-hidup seorang bayi yang baru dilahirkan di Taman Melaka Baru, Batu Berendam, dekat sini, pertengahan minggu lalu.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah negeri, Asisten Komisioner Mohd Adnan Abdullah berkata, kedua-dua remaja itu ditahan sejurus selepas ibu pelajar perempuan berkenaan membuat aduan mengenai anaknya yang bersalin tanpa pengetahuan beliau, pada awal pagi Rabu lalu.
Katanya, sejurus penahanan itu, pelajar lelaki dipercayai pasangan remaja yang bersalin itu membawa polis ke sebuah lokasi berhampiran sungai di taman berkenaan, bagi menunjukkan tempat bayi berkenaan ditanam. 

“Polis menemui mayat bayi ditanam itu berhampiran sebatang sungai, dipercayai dilahirkan pelajar perempuan itu pada kira-kira jam 4 pagi. 

“Mayat bayi itu kemudian dihantar ke Hospital Melaka untuk bedah siasat dan hasilnya mendapati, bayi yang cukup sifat itu masih hidup ketika dilahirkan selain terdapat beberapa kesan lebam di bahagian kepala," katanya pada sidang media, di sini, semalam. 

Mohd Adnan berkata, kejadian pelajar perempuan itu melahirkan anak hanya disedari ibunya selepas menemui pelajar itu dalam keadaan berlumuran darah, sejurus pulang dari tempat kerja pada hari berkenaan. 
Katanya, tidak berpuas hati dengan penjelasan diberikan anaknya, ibu pelajar itu membawa anaknya ke sebuah klinik berhampiran untuk pemeriksaan lanjut. 

"Doktor yang merawat beliau memaklumkan kepada wanita terbabit, anaknya itu baru bersalin. Ini menyebabkan beliau terkejut dan kemudian bertindak membuat aduan polis pada hari sama. Susulan itu, seorang lelaki dipercayai pasangan anaknya ditahan untuk siasatan lanjut," katanya. 

Mohd Adnan berkata, kes itu kini disiasat mengikut Seksyen 318 Kanun Keseksaan kerana menyembunyikan kelahiran.

                                                                                                                                                                nukilan dari berita harian......


Setelah korang dah baca n3 angah kali nie cuba korang fikir2kan bagaimana ?????angah baru je baca n3 kawan angah Liz sedih sungguh bila dia tahu yg anaknya akan pergi & setiap hari dairinya akan tercatit oleh bapanya ya..allah terharu sungguh pengorbanannya cuba la..korang baca n3 kawan angah nie sedihhhh.....99 balon 

~ TaGgEd ~

Pagi2 macam nie tetiba jer nak buat lak tag from Roshda  ok tanpa melengahkan masa angah nak sahut tag yg di berinya..???jeng..jeng...


1. Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?
eh dah tentulah my family.. keluarga la...tapi jiran2 pun sama gak kalau tak ada jiran macam mana kan.. sapa nak tolong dalam keadaan emergency tol tak??
2. Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri?
apa yek...angah beli pakai duit sendiri????? oo baru angah ingat angah beli baju gegirl kat butik ANAKKU hehehe...
3. Dimanakah tempat impian perkahwinan kamu?
apa impian???? erm tak ada la nak impian2 dah pun kawen tak kan nak kawen lagi sekali banyak duitttttttt....hehehee

4. Berapa lama anda rasa hubungan kamu berkekalan?
mudah2an kekal sampai akhir hayat ku aminnnn..sampai anak cucu cicit & apa yek????????????? aminnnnn
.
5. Adakah anda di lamun cinta?
cinta... la dah kawen mestilah dah cinta sama cinton... abis macam mana leh dapat anak tul tak??


6. Dimanakah restoran terakhir kamu makan malam?
kat ner yer kat pelabuhan klang makan ikan bakar aku lupa la.. apa nama dia.. solly


7. Namakan buku terakhir yang kamu beli?
buku yekkk oo aku last beli buku nama PA&MA ermm banyak la angah bole belajar di sana..


8. Apakah nama penuh kamu?
nama penuh erm.. tak nak la cakap "lu pikir la sendiri" dah bagi tahu dah kat n3 last week2 ari tue.

9. Kamu lebih senang dengan mak atau ayah?.
angah lebih senang dua2 kalau tak.. mak ngan abah la...

10. Namakan seseorang yang kamu ingin jumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda?
sapa yek???


11. Christina atau Britney?
oo minat... dua2 minat tapi tak la excited sangat..macam tue jer.. kalau minat lebih2 bukan dia bagi duit kat kita pun yg dapat duit dia... tul tak???


12. Adakah kamu mencuci pakaian anda sendiri?
eh dah tentu la... abih tak kan gegirl nak basuhkan...tapi kadang2 tue hubby yg basuh tau. Jgn tak caya..semasa dalam pantang kan gegirl, hubby yg basuh baju & kemas bilik besttttt sangatttt........ di layan macam puteri ... nak..nak.. nak.. lagi macam tue..

13. Tempat yang paling seronok kamu mahu pegi?
ooo angah nak gi ke europah & mekkah teringin sangat tapi kalu gi europah nak cari uit banyak2 kalau mekkah lak tunggu amalan cukup & sempurna amin...


14. Pelukan atau ciuman?
dua-dua nak sebab selalu dapat tau hehehe jgn jealous auwwss


16. 8 perkara yang amat saya gilai:
1. internet
2. habiskan duit
3. bawa gegirl gi jalan2
4. suka ke ikea cari barang dapur kan nak pindah
5. cari baju gegirl yg santik2
6. makan yg sodap2
7. suka hubby masak
8. membebel ngan hubby bila tahap gaban temp high.. hahaha.... cian dia


17. 8 perkataan yang sering di ucapkan
1. abang
2. Sayang..
3. anak
4. eeee
5. yup
6. nak apa
7. duduk
8. ayang


18. 8 buah buku yang paling terbaru dibaca.
apa kau nak lapan entah la angah nie sebenarnya lama tak membaca buku nie..so macam mana..apa kessss???buzy jer memanjang.. surat khabar ada la...

20. 8 perkara yang saya pelajari tahun lalu
1. Melahirkan seorg insan
2. Menjadi seorg mama
3. melahirkan seorg gegirl dgn tak ada pengalaman langsung..
4. Macamane nak redakan diri sndiri bila tensen penat ngan keje umh n anak
5. Macamane nak jd sabo
6. Mcamane nak bwk kete sambil pgg anak yg x leh dok diam
7. memandu kereta di saat2 tunggu hari..
8. Mcmane nak msak menu lauk2 baru

pada korang yg membaca bole la jawab tag nie tau... tak tersebut senarai yg baca nie.. ok selamat mencubaaaaaaa...

Monday, May 17, 2010

~ No MoOd TodaY ~

hari nie tak ada mood la.. nak buat blog.. sebab badan sakit2 tambahan ngan ngantuk lak tue...warghhhh.... kan dah menguap ... langsung tak ada mood nak taib, keje, & semua la.. ada.. sorry yer korang2 esok angah update yer...

Sunday, May 16, 2010

~ SeKeLuArGa Ke MyDin ~

.kelakar kan n3 hari ahad nie... hehehe.. pagi2 lagi angah dah tak tahu nak buat n3 apa da... ermmm angah pun apa lagi buat la n3 nie...gambar nie gambar lama gak la masa gegirl demam ari minggu lepas mak mertua ajak gi ke mydin USJ lepas tue gegirl nampak la nie Vroooommmm dia nyak..nyak... angah pun apa lagi letak la dia kat sana komain suka dia tapi.. dalam suka ada kesedihan tau dia demam masa tue...cian gegirl... layan jer la.
sapa yg belakang tue? cutenyer... sapa ye.. tue sha2 anak buah angah ingat kan pasal n3 angah last yer dia masih dapat melihat dunia..
gegirl nie kakak la kiranya...hehehe

Saturday, May 15, 2010

~ tRaVeL aT PhUkEt ~

va..va...va...... wah n3 kalai nie berkenaan ngan travel kau... hehehe... ooo sepekara yup angah lupa nak habaq nie bukan percutian angah tau..angah cuma nak kongi2 ngan korang jer lagi yg tidak pernah ke phuket macam angah..hahahah.. nie dah tahap dasyat nie lawan tauke nie.. mana tak nyer tuan punya blog pun tak pernah sampai ke phuket tetiba leh lak mak pak ceq ke phuket.. tak pe.. jom la layan gambar2 yg tak seberapa menarik  nie..hehehe
nie gambar masa mak angah nak balik & tibanya di phuket..wahh...bestnyer...cemburu anak mak

see gambar hotel yang angah book untuk mak & abah angah.. best kan... perhhh anakmu pun tak nah gi mak.. hehehe


sampai di sana mak kat dia sewa motor katanya dalam RM 20 duit malaysia la..untuk 1hari wa...best kan...

nie lak tempat2 yg mak angah gi katanya.. lagi 1 mak kata tempat nie tak sesuai bawa budak kecik2 tau sebab ada sepentol & berla.. la... yg org putih suka jemur2 kat panas... ia sesuai untuk orang nak berbulan madu tau....auuwwsss macam nak come back jer bulan madu kan....


** sorry yer angah tak tahu kemana arah mak angah pergi tahu korang layan jer la gambar2 tue k...bye...
nak gi rumah angah...mana lagi kalau bukan kajang..pai..pai...malam lak nak celebrate birthday papa ngan keluarga mak mertuaku..diorang nak belanja lewat 1 hari.... 

Friday, May 14, 2010

~ kEk CoKlEt BiRtHdAy HuBbY ~

Semalam angah buat kejutan buat hubby tersayang angah.. hubby langsung tak tahu pun berkenaan dengan surprise tersebut tetiba jer angah buat balik jer keje angah nak cari kek gak...tak perduli apa jadi pun yg penting sedap...
angah tahu dalam masa yg sama dia sebenarnya bukan suka kek pun tapi just nak bagi surprise kat dia jer..
angah,adik- berdik angah pun apa lagi gi lah joint angah terjah bilik bari supriseeee..... sambil menyanyi dan angah bawa kek untuk di beri kejutan...Ooopppssss tetiba lak hubby angah berlinang air mata...
alamak kenapa ye...rupa2nya dia terharu angah buat untuk dia.. dia kata tak pernah org buat macam tue...

kalau korang nak tahu sepanjang 2 tahun angah bergelar isteri dia & 8 tahun couple ngan dia tak pernah bagi dia kek sambil nyanyi 1st time tue... teruk kan...
Tapi ingat malam nie kami 3 beranak akan celebrate party kat 1 tempat di mana tungguuu

nie la gambar kek yg angah buat kejutan tue....tapi sayang kek dia tak minat tue la pasal angah beli kan dia kek biasa kalau hubby minat angah dah beli dah secret recipe.. Auuwwwssss

~ HaPpY BiRtHdAy PaPa (hubby) ~

tada................... nie la jawapannya..
kenapa lak gambar dia yg kuar yer...
nie gambar gegirl dulu2 yg angah still simpan lagi tau.... kenapa lak ye... just hiasan jer...

"HAPPY BIRTDAY TO U" 
"HAPPY BIRTHDAY TO U"
"HAPPY BIRTHDAY TO U PAPA (HUBBY)"
"HAPPY BIRTHDAY TO U" 

eh ada lagi....jangan tiup lilin lagi tau...

"ALLAH SELAMATKAN PAPA"
"ALLAH SELAMATKAN PAPA"
"ALLAH SELAMATKAN PAPA GEGIRL"
"ALLAH SELAMATKAN PAPAAAAAA"

hehehe saje jer nak nyanyi2 di pagi hari yang ceria ini ehehehe... lebih2 pulak..
Sebenarnya hari nie birthday papa ye...papa kepada gigirl tak jauh pun ngan gegirl tau sama jer nombor dia 14 cuma bulan jer lain 5 untuk papa & 4 untuk gegirl....

nak jiwang2 bole...tak peduli nak juga...

1. Semoga panjang umur & jauh dari segala penyakit yg ada
2. Sentiasa sihat2 aja...
3. mendapat keberkatan hidup & rezeki
4. murah rezeki & bole belikan mama macam2 nanti tau hahahaha dah terbalik la pulak
apa lagi yek... ermmm tak tahu la tak terpikir lak sebab hati nie asyik kat papa jer sampai angah tak leh nak pikir la..almaklum la.. hari nie kan birthday papa.. ermmm nak cooootiiiiii tak dapat pasal baru EL gegirl kan demam this week soo papa kita claim tonite ye.... & ujung minggu tau...tadaaaaaaaaaa....
nak cium leh...muaaaaaahhhhhhhhhhhhh..hahahha terlebih sudah sowliiiiiiiiiiiiiiiii

Thursday, May 13, 2010

~ TinGgaL BebeRaPa JaM Je ~

Wah stetment angah kali nie komain lagi yer ngapa yek.....
mmm....ting...ting...ting.....tong..tong...tong.....hehehe 
apa yek...????? cepat... tutup lampu.....Ermmm pa yekkk???


Tunggu yer... esok???

~ BaRu TuMbUh GiGi DaH PaNdAi BaCa KiTaB ~

Wah... tajuk jer dah macam nyanyi ye...hehehe... Semalam angah main2 ngan gegirl tetiba jer...angah tanya la gegirl
" Dik buat macam nie"
"Eeeeeeee"
lepas tue dia bole ikut...terkejut angah..apa lagi cepat2 la angah snap2 tahu tak apa angah nampak????
hahaha gigi si gegirl la... sebenarnya dia dah lama dah tumbuh gigi kalau tak silap sebelum umur dia 1 tahun lagi dah ada gigi..Baru semalam angah kesempatan dia nak bagi angah tengok gigi dia sebelum nie kalau suruh dia tak nak baik dia lari...cabuttttttttttttttttttttttttt.........
apa lagi korang tengok la... time dia gedik santai ngan papa dia komain manja lagi ko ye.. nie pic semalam bila papa dia balik tersengeh2 lak tue... eeeee


Entah la gegirl ko demam sebab apa yek.. nak kata tumbuh gigi dah sudah da...baru kini kesempatan tengok mungkin nak cakap kot....org tua2 kata kalau budak demam nak membesar tul ke?????

~ CoNtEsT SeNyUmAn PaLiNg MeNaWan ~

pagi nie angah dapat contest dari lyafrina ada dia suruh angah masuk contest nie ermmm jalan jer la... nak buat macam mana kan.....jom layan.. layak ke angah menang nie....

-
-
-
-
-
-
-
-
-


layan jer la.... entah bole ke tidak entah katanya nak sorang jer... 

sapa nak jom la layan contest nie......

Wednesday, May 12, 2010

~ Ole-Ole PhUkEt ~

hai salam blogger2 semua hari nie baru la angah start kerja.. alhamdullilla gegirl berangsuh pulih seperti sedia kala..angah terpaksa lah menjalankan rutin harian angah sebagai pekerja biasa... wah... kembali ceria sedikit la... saja jer nak happy2 kan hati yg terluka nie... tapi di dalam sapa yg tahu kan??kan??
jom angah nak cita sikit ole2 yg angah dapat...
last month mak angah gi ke phuket kan?? tapi angah simpan jer gambar nie dalam laling angah..tak kuar2 lagi kat n3 kan?kan? so hari nie angah pun kuar kan la... mesti korang2 semua tahu kan apa benda nie??
cepat apa benda nie??? ermmm dah tentu la...jeruk Kiwi.. bagi angah nie adalah merupakan pertama kali angah tengok jeruk kiwi kat malaysia tak ada lagi la..tapi ada tak korang pernah lihat???
mak angah kata di phuket tempatnya sama jer macam malaysia ia bukan macam di bandung.. berbeza sungguh tau.. tapi kalau ke sana untuk org berbulan madu bole la... hehehe.. 
tempatnya hem..hem.. la banyak org putih ngan pakaian yg sedap mata memandang bagi kaum lelaki la apa lagi.. hem..hem..hem... 
bagi angah nie yg barang pelik yg angah dapat dari mak angah baju ??ada..tapi bagi angah sama jer.. k esok angah letak lak gambar baju yer....

Tuesday, May 11, 2010

~ EmErGeNcY LeAvE ~

Salam....rindunyer ngan kawan blogging angah nie..rasa lama sungguh angah tak buat blog hehehe.... maaf ye korang2 angah tak kesempatan nak buat blog kenapa?????
jawapannya.......
-
--
-
-
-
-
-
-
-
-

gegirl demam panas.. angah tak dapat datang ke opis... angah dah bagi tahu ngan bos angah  yg gegirl demam panas dah berapa hari dah gegirl kena start dari hari ahad dia kena demam panas...mula2 dia dah kena dah demam hari jumaat tapi dah sihat tapi selepas tue dia kena balik hari ahad..demam panas yg tak kebah2 risau angah maaf ye angah terpaksa hold angah punya n3 kerana gegirl...kesian gegirl demam panas...angah pun tengah risau sangat2 kalau dia tak baik sampai esok kena bawa dia ke hospital....Fuh......doakan kesihatan gegirl dengan cepat yer.....amin..

Sunday, May 9, 2010

~ HaPpY MoThErS dAyS ~

nak nyanyi gak... tak perduli....


"IBU....IBU... ENGKAULAH RATU HATIKU"
"BILA KU BERDUKA... ENGKAU HIBURKAN SELALU"
"IBU...IBU... ENGKAULAH RATU HATIKU...."


MUAAH.... HUGS...


ewah...ewah.. korang ingat angah hugs sapa.. angah hugs emak angah la... hari nie kan hari ibu....hehe sorry yer ter....emo lak 


angah nak ucapkan selamat hari mak / mummy / mama / ibu / mom &  ummi kepada yg bergelar mother la.. ermmm pada yg belum jadi mother cepat2 la kawen yer.. ooppss terlepas sowliiiii.. ok 



for gegirl apa nak bagi mama kau hadiah... hehehe apa la angah nie baru tahun ke 2 jadi mama dah kecoh gegirl belum pandai lagi... ok byeeeee.. c u on monday cau cin cau...

Saturday, May 8, 2010

~ CaRta MeNdErU nAiK ~

hehehe morning.... sebelum tue nak bagi tahu korang2 selamat pagiiiiiii2 & selamat.........hehehehe..k jom street the point last week blog angah di adaptasikan oleh lyafrina dia tolong angah tau...hak..hak..hak. sebab dia kata blog angah nie melucukan... mana tak nyer tak menang tangan angah org jengok n3 angah pasal angah pantang dicabar ambik ko menderu semua org datang singgah blog angah jom layan..


tengok ramai kan singgah pada blog angah pada hari tue.. ermmm bertuah rasanya dapat dihargai..apa2 pun terima kasih la banyak2 lyafrina kerana promote kan blog angah yer... nice to meet u lyafrina seronok baca blog u dan kawan ngan u best..best.. walau pun kita jauh tapi kita bole kongsi2 pendapat kan????


*** malam nie hubby cadang nak ajak angah kuar nak gi sambut mother day ibu kepada gegirl... wah terlebih sudah apa la dapat yer.... hehehehe 

Friday, May 7, 2010

~ kEk CoKlEt My FrIeNd ~

dah...dah..dah... cukup..cukup..cukup... hari ni stop.. moody2 tak nak...pagi tadi n3 angah berkenaan dengan mood angah so.. angah tak nak kisah cedih..cedih.. angah nak kongsi2 ngan korang..tiba2 jer..


"eh awak sorry yer..?"
"(dalam hati kenapa lak minah nie tetiba lak sorry2 ngan aku)"
"tak berapa cantik la awak,tapi saya ikhlas nak bagi"
"eh kek coklet....terima kasih"
"sama2 saja jer buat nak hilang kan boring semalam"
"oo suka2 la nie".
"a'ah suka"
"(dalam hati: rajinnyer kawan aku nie kalau aku la time malam nak buat kek ermmm tak kan la.. dah la ngan anak la..apa la..)
itu la perbualan angah ngan kawan angah
inilah gambar kek yang kawan angah bagi pagi tadi...macam mana????


apa korang kutuk dia... tak baik tau hari jumaat nie.. apa jgn sangka tau..rupa buruk tapi rasa sedapppp.. yum..yum... nak bagi korang terliur yum..yum.... lagi kawan angah yg nie annfrendly dia memang suka choc tau..
kawan angah yg bagi choc ni memang jenis kawan yg baik. apa2 pun angah nak bagi tahu dia nie memang kawan yg frendly tau.. baik .. LIZ 
bole la gi jenggah blog dia memang best banyak kisah katak tau.. auuwwwsss jgn mara yer liz...




***** P/S JANGAN MENILAI ORG DARI SEGI RUPA PARAS NILAI LAH ORANG DARI SEGI HATI BUDI & DALAMAN MACAM KEK CHOC INI ***********


  

~ UjIaN DaRiNya ~

Salam hari penghulu segala hari wah... pagi nie angah agak merundum sedikit la.. diatas sebab2 tertentu..

gambar di atas nie gambar hiasan aja... from goggle 
Semalam angah di beri 1 tamparan hebat dari segala2 ujian yang ada..angah terpaksa hadapi dengan tenang sekali.. tapi pernah tak korang rasa yg ujin di beri daripada -NYA adalah 1 bebannan??? angah tidak anggap sebagai beban malah ia merupakan sebagai 1 ujian kepada umatnya.. Hope angah dapat atasi segala ujian dengan tenang  & mudah....amin (maaf yer emosi di hari jumaat )   

Thursday, May 6, 2010

~ TaGgEd ~

meh..sini mana yang nak tagged angah meh..sini bagi banyak2 yeee kena 1 tahap tak dapet den nak nolongnyerrrr hahahaa... ok la street the point nie tag dari kawan angah ye.. iaitu dari lyafrina oo pandai yer.. cik pun kita nie.. tak pe..tak pe.. angah jawab ngan hati terbuka yerrrr.....
nampak tak apa kebonda nie nun ke bawah kita belajar huruf2 yg dulu2 kita belajar..jom angah ajar..
jom follow meeeeeeeeeee....

A - Angah nie bukan apa sebenarnya bila org tag angah sudi menjawabnyer...itu pun kalau rajin la...hehehee

B-  Bukan aku tak cinta.... karena..org tua yg tak merestui cinta kita........hahhahaa bole lak nyanyi2 

C - Cinta angah hanya untuk my hubby sorang jer tau no madu2. I love him.....ceh wah nak romentik2 lak....

D- Degupan jantung nie kalau rindu mesti tak senang dibuatnya lagi kalau pada gegirl & hubby.

E - Entah la.. apa yang angah merepak entah??

F- Ferrari idaman hati...tapi........ mampu ke angah beliiiiiii??kuang..kuang...kuang...

G- Gemerlapan di malam hari bila saat2 bercinta dulu2 fuh...bestnyerrrrr...

H -Hang Tuah tu negeri mak bapak angah tak tahu lagi. mmmmmm hang pi la.. cari..

I - Ikan pari kalau masak assam pedas memang angah suka peberetttt tueee...yum..yum...

J- Jalan2 cari pasal.....tue memang hobi angah sebab bole la angah snap2 gambar2 untuk letak kat blog nie.. kalau idak korang yg susah..

K- Kehendak angah masih belum tercapai lagi.. mmm kalau la.. duit banyak kan bagussssss..

L-  La... la..li..tam... lom.... heheh dah macam cerita lak...kat astro

M-  Md tue nama abah angah la...

N-  Nenas ....nenas............wow my peberett gak jgn tak caya makan 1 biji sorang pun bole..

O- Orennnnnn...orennnnnnnnnnnnn yehhhhhh...nie la warna angah yg paling..........paling....paling........sukaaaaaaaa

P - Pening dah nie betul2 mencabar tag nie.....fuhhhhhhhh

Q- Quran tue kitab yg diturunkan pada umat untuk membacanya korang baca tak????

R- Roszaimi nama hubby angah laaaaaa....

S- Sayang...sayang selasih hahaha.. nama tema blog angah la.. nak tangkap cintan..cintonnnnn

T - Tidak sesekali angah mengalah bila buat tag nie....

U - Untuk pengetahuan semua angah sebenarnya pening masa buat tag nie...perhhh punya la.. mencabar....

V - Van soli angah tak ada la... belum terpikaq nak boli
.
W- Walaupunnnnn.. rela ku panjang..tiada.... mimpi bertandang...menghitungggg hari berlalu..seksanya akuuuuuuuu.. hahaha nyanyi lagu Uk's

X- X-ray angah pernah kena dulu masa form 5. sebab angah selalu sakit kepala takut2 ada ketumbuhan......

Y - yang.....ooo yang.. panggilan nama angah di rumah hubby panggil oppssss terlepas sudah.....

Z- Zzzzzz dah ngntuk dah bila jawab tag nie akhirnya habis gakkkkk......heheheh


Fuhhhh..betul2 mencabar tul la.. so pada nama2 yg angah taq nie sila2 la buat yerrrr...

3. Liz

sapa2 yang angah lupa tag tue jgn lupa yer buat gak yehhhhhhhhh.....

Wednesday, May 5, 2010

~ CuCi2 SeRvIcEs ~

Wah n3 angah kali ni dah macam tajuk cerita ye... hehehe ramai gak la tanya rupa bentuk rumah angah banglo ka? (wah perasan) kondominium ka?(mmm entah la..) abis tue apa??? heheh angah hanya ada rumah yg tak seberapa jer.. akhirnya dapat la angah sebijik rumah hasil perkongsian hidup ngan hubby & gegirl.. Rumah yang angah beli tidak la.. seberapa mewah cukuplah sekadar menumpang teduh hujan & panas.... eh kenapa lak angah bermadah2 lak nie hehehehe.. 
Jom janji mesti di kotakan ye.. angah ada ramai permintaan untuk siarkan gambar rumah angah sendiri so jom layannnnnnn....
Scroll downnnnnnnn....


Tada..................... nie la hasil gambar yang angah ambil di laling angah sendiri maaf ye tak berapa cantik tau..
Masa OTW ke kajang sempat la.. angah snap gambar nak ke rumah angah nampak tak tu la taman yang angah duduk... ala..biasa2 jer cuma rumah apartment medium cost jer.. kecik jer tak la macam rumah korang2 besau2 org melaka kata..hehehe..
masa di parking kereta lak nie dia yang angah dapat ambil tapi soryyyyyyy angah tak bole bagi no. rumah tau.... itu adalah " biarlah rahsia.........." kata datuk siti...
tada.......... nie la.. rupa rumah angah... tak besar pun kecik jer.. kan angah dah kata cukup untuk menumpang teduh .. pose nie angah ambil pada 1 mei ari tue..ye la angah kan kata angah nak cuci rumah, tapi sayang angah tak dapat nak tunjukkan keluasan seluruh rumah yeee.... mana bole buatnya korang nie jenisssssssss....... ala lupakan la.. heheheh ok la.. cukup nie jer yang bole angah siarkan di dalam rumah angah yer.. tak leh banyak2 hanya nie jer tatapan yg dapat angah nyatakan dalam blog..ok byeeeeeeeeee..... 
Related Posts with Thumbnails