Monday, May 24, 2010

~ SeBelUm TiDo ApA YaNg AnDa BuAt ??~

wah n3 kali nie best kan?? apa korang buat sebelum tido??? ermmm angah pun nak tahu gak kan?? leh la kongsi2 ngan angah ye... korang tanya angah apa ye.. apa lagi berangan la....eh tak ada la.. angah gurau la.. biasanya angah akan tidokan gegirl dulu kemudian barulah angah layan...
-
-
-
-
-
-
-
ermm nie la di waktu malam yg ada di tepi @ sebelah angah...
apa angah buat sebelum tido yer... nie dia...

1. Plus air mesti ada sebab untuk gegirl bila time malam dia kan nak menyusu...

2.air masak dalam botol pun kena ada gak

3.Botol susu pun kena ada kalau tak macam mana nak buat susu

4.Puting nie ermm kalau tak ada meraung dia waktu malam ada petua tak bagaimana nak hilangkan dari ingatan gegirl isap puting kosong????

5. Sheltox sembur la dulu sebelum tido takut nyamukkkk..bahaya tau

6. Remote aircord,tv,astro mesti ada di sebelah wajib tue kalau terlalu sejuk just slow jer la.. aircord tue sambil tengok sampil menekan remote kan??

7. Getah rambut tidor lepaskan rambut bila bangun mesti ikat balik ooo panas la...tak kan nak meraba2 time gelap.. sebab angah tido suka gelap..gegirl pun mengikut sama.. tau.. kalau terang dia jaga..

8. kunci & phone mesti ada di sebelah sebab phone adalah alarm angah ye untuk kejut di pagi hari maka kunci tak la tercari2 tul tak....

Soo settle la... pada waktu malam angah sebelum tido korang bagaimana lak ye...????  

16 Budak comei:

LYaFRINA said...

owhh..perancangan y rapi skali.. hebat2x...

lya,, smua fain handle..kalo asya nk susu mlm2 fain akn buatkan..sbb lya mkn ubt.. jd mmg xkn sedor.. ubt tu..ishhhh..sgt2 menganggu!!

Erieq said...

Sory.. lama tak buka blog ni sebab agak busy. busy mencari kerja baru.
ni memang ibu yg prihatin & penyayang.
Anak diutamakan, siap sembur shieldtox lagi. risau nyamuk edies kan. bahaya.

pawaka19 said...

mel sebelom tido..mel main game dari pc or hp dulu..xpon dengar lagu

New Entry Pawaka19 Dot Com
"Pemulihan Dara,apabila sudah ditebuk tupai? "

Rizziela said...

Samalah kita angah...cuma bezanya akak x ada botol susu sebab Haziq breast feed. So yg ada hanyalah lappy sebab sebelum tido layan FB dulu :D

AngahSayang2314 said...

lyafrina: yup nie semua sebelum tido la.. mesti kena ada gak...kalau idak habis laaaaaaaa...

AngahSayang2314 said...

erieq : tak pe erieq angah paham..
yup anak di utamakan dulu kalau apa2 kan susah...

AngahSayang2314 said...

pawaka:ooomel main gam dulu yer

AngahSayang2314 said...

Rizziela: hehehe bagus.. teruskan breast feed ye.. angah nie sayang dapat 19 hari jer lepas tue dah tak ada da...

.cikfasya.(◕‿◕✿) said...

yes2..

remote aircond msti ade kt sbelah..bantal peluk kena ade 2..hp kena ade sebelah..tu je la kot..hehe..

AngahSayang2314 said...

mmm tahu tak pe dekya tue perkara biasa...nak sedap tido...zzzzz

Frodo Baggins said...

sebelum tidoo ...
mmmmmm ..


- makan apa2 yg wajib makan
- minum apa2 yg wajib minum
- owh raba2 pe yg wajib di raba


wakakkakakkaka


>>___<<


sorg ibu sblum tido, semua fikir pasal baby. sweet. :)

E.L.I.Z.A said...

ni tag ke ape angah? ekkekeke
byk betul brg kt sebelah dia ..gegirl umo brapa ek?

remote aircond ngan hp tu sama ngan eli heheh senang nk slowdown n hp sebagai alarm =)

annfrendly said...

wah.. tersusun rapi semuanya.. baguslah angah ni.. kalau ann tetiap hari berbeza2 perkara yang ann akan buat... tak tentu..tapi wajib, tiap-tiap hari b4 tido, temankan mak ann makan pastu wish gudnite :)

AngahSayang2314 said...

frado: sekarang nie kena utamakan dia dulu tul tak??

AngahSayang2314 said...

eliza nie bukan tag la.. angah saja jer buat n3 nie dah hilang idea la... gegirl baru 1tahun 1 bulan..
yup betul kata eli hp utk alarm remote utk slow kan suhu air -cond

AngahSayang2314 said...

ann: tersusun rapi la... bole la... dari beterabur susah nanti tul tak??

Related Posts with Thumbnails