Monday, January 31, 2011

~ ApAm Oh aPaM ~

Tengok org buat nak gak cuba kan?? Tak peduli w'pun bahan2 tak cukup hentam jerrrr..janji jadi & sodap hahaha....Tapi tak banyak mana pun permulaan mesti la....kan??kan??Dulu masa belum ada gugurl rajin angah buat kek..kuih tak yah cakap la...Tapi semenjak ada gugurl nie parah sikit..Korang pun paham kan kalau ada budak kecik macam mana...tul tak???
angah dpt nie pun dari resepi beita...Alhamdulilla tak kedekut dia kongsikan resepinya pada angah..Thanks beita..kongsi2
ini pic from bieta dari FB apa pun thanks ye bieta..memang best... and mantop..

Lepas bieta kongsi2 resepi ngan angah... sempat lagi semalam bersilat kat dapur..Tapi yg kelakarnya dah la..acuan tuk letak apam nie tak ada..Angah pun pakai la..bekas gugurl...ala bekas tempat letak susu tue korang mesti tahu nyer....Kata ingin mencuba kan???kan???.
So ngan sepuluh jari yg angah ada..angah pun cuba la buat macam beita buat...Mcm bieta buat seperti gambar di atas comel2 jer... cute kalau tengok 
tapi angah punya kuih lebih kurang saiz dia macam saiz muffin la...Kata tak ada acuan so tue pun jadi la..kan?kan??Korang nak tengok tak rupa angah buat apam dot..dot nie...
Ini la rupa apam yg angah buat semalam...

Kelakar memang kelakar dalam resepi kena letak ovellate tapi cari punya cari tak ada org tue kata dah habis...
angah tukarkan kepada soda...Lebih kurang sama jer...sedap gak...Perwarna angah beli 2 jenis jer...Oren & hijau..Yg merah angah guna pati Ros & kuning angah guna pati jagung kebetulan pati2 tue ada kat rumah so...apa lagi guna jer la kan??
Macam2 hal masa buat kuih apam dot..dot nie... alhamdulilla gugurl suka dia kata "dap..antikkkkkkk" hehehe kesian angah ngan hubby dapat makan 1 jer yg ketiga2 semua si gugurl bedal..hahaha....
Suka betul dia makan....Tak pe nanti angah buat lagi kasi ubah2 ok...hehehe
Ngam2 jer budget angah buat...tujuan pun memang nak buat 4 cup jer...Kepada bieta terima kasih ye kongsi resepiiii...
Next time angah tulis kan sekali ngan resepinya ok... Tungguuuu...

p/s: Sampai hubby kata kuih bau wangi..makan pun sedap...Tapi rupa dia dah macam penyakit denggi & cikukunya..Sebab apa angah tanya dia...hubby kata sebab dot..dot.. tue la..hahahaha....
Rupa macam tue dia kata cikukunya..& denggi isk..isk..isk...
Tapi hubby puji dia kata sedapppp next time leh buat lagi..Wow kembang kuncup la..hehehehe....


~ SeJuk PeruT MaMa ~

Last week angah masa angah angkat air sembahyang anak pun sibuk2 nak masuk bilik air gak..Lepas tue dia nampak angah bentang sejadah..Dia pun sibuk gak.. "Nyak lat" "nyak lat"Angah pun bentang la untuk dia gak... Lepas tue dia nampak angah sarung telekung...Dia pun sibuk gak nak sama....
Angah pun ambil la tudung yg di beli oleh opah dia...
nie la...sebelum sembahyang sempat lagi tue..

Lepas tue angah tak tahu apa yg di lakukan semasa angah sembahyang...Kemudian...Bila selesai jer angah mengaji leh dia bagi laling angah tuk di snappp....
angah pun ambil la gambar sama2 ngan dia...
Sempat lagi tuee.....

p/s: nanti2 angah letak gambar reunion ye...


Friday, January 28, 2011

~ PerJumPaAn BuDak 2002 ~

Semalam angah ada cakap kan?? sempat ke tidak angah nak kuar kenen2 ngan hubby...kan???ooo lupa apa tue kenen2 heheh kuar gi celebrate la..hehehe...Esok merupakan perjumpaan budak2 sekolah angah...tahun 2002..Wooo dah 8 tahun tak jumpa kawan2 rindu rasanya nak jumpa diorang...Sebenarnya sebelum nie dah jumpa dah..Tapi disebabkan masa terlalu suntuk tu yg terkejar2 malah angah terpaksa balik cepat..Perjumpaannya buat esok petang..lepak2 sampai la..melalut ke malam yer...
Kata lama tak jumpa mesti la kan??kan??
copy fb ayu
masa nie tak cukup keroni lagi...hehehe...

Lepas tue cadang2 nak kuar kenen2 ngan hubby hari ahad lak..Lepas tue leh lak adik call semalam....kata hari ahad nie dia nak belanja angah makan kat restoran titiwangsa...Aduhhh Rezeki tueeee..hehehe..
Yg menjadi masalahnyer hari sabtu  pagi macam mana nak kuar kan??
cian ngan hubby dah la baru balik dari kerja malam kasi chan la dia tido dulu ngntuk dia...
Ye la hubby bukannya keje opis macam kita2 nie..dia keje kilang jerrrrrrr...Lak tue shif...
OOO korang mesti kata ahad yer..siang ahad hubby kata nak kena gi umah mak dia sebab next week mak dia nak pindah..so mak dia minta dtg umah tolong apa patut...Dia kata sebelah petang bole la kuar...Ye la tue kalau belah petang leh kuar..kalau dah duk melekat kat umah mak dia tentu2 la sampai ke petang..kan????Aduhhhhh kekusutan kepala angah telah melanda nie....Poning..poning....
Tolongggggggg

p/s: korang apa angah nak buat.....???? macam mana........adakah postponed lagi???????

Thursday, January 27, 2011

~ PuTu BamBu or PuTu Buluh ~

Apa pun terima kasih banyak2 atas ucapan & doa2 kalian semua..Tue yg buat angah sayang ngan korang...Muahhhhhhhhh.......... Last week angah ada cakap angah gi ke Pulau Indah kan??Yehh cadang2 nak cari ikan kat 1 tempat..Org kata ikan baru...Betul2 baru naik dari jati...Tetiba lak ternampak something..Apa lagi terus la.. angah beli..
Aduhhh sedap dia tak terkata.....Memang sedap la...
Angah tak la kata puji lebih2 tapi memang kenyataan..Kelapa dia bila makan lemak..manis terasa sungguh la..Bak kata sedap jer bila masuk mulut..Lagi2 bila masuk mulut time panas2 lagi la...mmmmmm sodapppppp hehehe...
Kat kawasan umah mak angah pernah makan tak la sedap macam nie..lak tue putu piring pun sama..Diorang nie berniaga nak cepat untung biasa la...
Apa pun angah nak lagiiiii sedappppppppppppppp........
Cedapnyer tetiba lapar lak nak makan putu nie....nak lagiiii...

p/s: Baru ingat this week program penuhhhh agak2 sempat ke celebrate???? kenapa penuh tunggu esok ye.........

~ KeKaSih AsMaRa ~

Wah tajuk memang meletop kan?? mentang2 la semalam anniversary...Macam ada apa2 jer ehem..ehem... Amboi korang kesitu lak gi ye...angah kan dah kata hubby keje malam..tak ada maknanya angah nak ber asmaradananyer....Sentap nie...hehehe leh ke macam tue?? Ye la..Sebenarnya hubby bukan tak nak ambil cuti...cuti dia di bekukan tuk sebelum raya cina nie...Sedih tau...sob..sob... Tapi hubby ada cakap postpone this weekend nie.. tak pe la.. angah jenis tak kisah..Sebab angah jenis terbuka tau...Kalau Korang kata angah ada buat salah ngan korang cepat bagi tahu angah... cepat2 angah minta maaf tau... hehehe...
Melalut lak cerita angah hari ini....
Sebenarnya angah nak cerita 1 kisah nie...
Last week angah kan gi ke Pulau Indah...Korang tahu tak kat laguna park.. mana yg duk KL & PJ tahu la... tapi mana yg duk kat luar tue sorry.... ye..
Kisahnye macam nie
Ada pasangan couple tengah duk rapat la..Sambil tue diorang memancing..Datang sorang pakcik tua..


Pakcik :"Woiiii korang nie nak mancing ke apa???"
Budak lelaki: "memancing la.."
PC: " kalau nak mancing tak yah kat sini?? nie bukan tempat maksiat!!!"
BL: "Salah ke?? apa yg saya buat?"
PC: "Org cakap menjawab...jawab..."
BL: " Saya tak buat apa2 pun "
PC : "org kalau cakap jgn nak menjawab....jgn nak kurang ajar...paham??"
apa lagi kalau dah jenis budak yg baran dia pun melanton la..
BL: " peduli apa aku..yg penting aku tak buat apa2"Dia (awek) nie teman jer"
PC: " Kurang ajar punya budak"
lepas tue terus budak tue senyap.. tak cakap apa2 mungkin awek dia sabarkan dia.. kot....yg pak cik tua tue pun pok..pek..pok..pek.. cakap pasal hukum hakam..


Moral: Tak salah kalau pak cik tua tue nak tegur.. tapi bagi la salam dahulu...Kemudian cakap tue biarlah ngan nada yg lembut jgnlah ngan nada yg kasar..Lepas tue pak cik tue pun tengok dulu apa yg budak tue buat..Bg pandangan angah la...diorang pun salah sikit jer cuma duk rapat sikit jer tak la duk peluk2 macam gini...
pic from goggle 

Mesti budak tue ngan pasangan dia malu kan?? cian dia.. apa la ada gak org macam nie...
Sampai semua org dengar kan??kan??? 
Lepas tue angah ngan hubby pun buat la macam nie(gambar atas) kasi bengang kat org tua tue.. hahaha.......
Mulanya dia nak tegur tapi tengok ada lak budak nie...
kah..kah..kah... angah kalau org macam tue suka tul sakat lagi2 jenis org tua yg tak reti adab sopan nie...sampai hubby kata angah lagi jahat hahaha..

p/s: jahat ke angah nie yer...???ehh angah tak jahat cuma suka sakat jer hahahaa........

Wednesday, January 26, 2011

~ AnNivErsAry 3 YeArS AnGah ~

Alhamdulilla hari ini genap angah punya anniversary yg ke-3...Tak la lama sangat...macam korang yg dah bertahun2 tue...Masih di tahap bawah lagi kalau ikutkan...
26.1.2008 merupakan tarikh ijap kabul angah ngan hubby..Org kata tarikh bersejarah la dalam hidup angah..
Dalam masa 3 tahun nie pelbagai dugaan hidup yg angah tempuhi...Manis,masam,pahit,Masin semua ada la..Apa yg angah mahukan hubungan angah kekal hingga ke akhir hayat bersama ngan insan yg angah sayang..Bohong la kalau angah kata tak ada sentap2 kan?? Sentap pun bukan lama kejap jer tak makan pun berhari2 cuma beberapa min jer..lepas tue baik balik..Ala senang cita nak manja2 la katakan hahaha...Bak kata pepatah...... Sedangkan lidah lagi tergigit ini kan pula suami isteri...tul tak?? (alamak dah macam lagu p.ramlee lak)
Hubby cakap tadi cari tempat yg angah nak celebrate.......mmm tak pikir lagi.......Korang ada tak ????
bg suggest leh?????
 (x nak story banyak2 Mood happy )
pic lama yg baru dalam proses

P/s: Today tak leh sambut anniversary hubby keje malam......Hubby kata postpone this weekend leh ke macam tue????



Tuesday, January 25, 2011

~ SaMa TaPi Tak SeRuPa ~

Hai all....... sihat ke???? Di harap semuanya sihat2 belaka ye... Semalam tak sempat nak terjah teratak korang angah terlalu sibukkkk sangat so hari ini angah akan terjah okkkkk...tunggu yeeeee...
Apa kata hari ini angah nak cerita pasal makan...ok ke??? bole la.. ye... Jgn kata angah saja jer lak....... tapi memang saja jeeerrrrr hehehee...
Ok jom ikut angah..Last week tetiba lak nak makan CHICKEN CHOP BLACK PEPPER....aduhhh tekak nie nak gak makan chicken chop...Padahal hari tue tak lalu nak makan nasi..
Tekak angah lak tue  nak makan kenny la...nak makan nandos la...senang cerita tekak western la... macam2 nak... Lepas tue bodek la hubby suruh beli @ makan kat luar..
Kebetulan dia kata dia malas..& penat baru balik dari pulau indah....
ermmm angah pun apa lagi bila dia tak nak...Bodek punya bodek berjaya gak akhirnya....   
Pada cheff yg belum di nobatkan sijilnya... Mr. Hubby...hehehe 
Apa lagi dia pun terus la bersilat kat dapurrrrrrr hahaha...
Tong..tang...tong..tang... Siapppp utk di makannnnn hehehe
 Inilah rupa Chicken Chop Black Pepper Grill...fuh...terangkat habis la...angah sorang yg makan..hehehe...Ada sama tak???
Ini pulak kuahnya yg hubby buat.......
Jom kita zoom sikit amacam korang terliur tak???
 Aduhh pagi2 nie ngan menu2 barat nie lagi la... terliur la....... hehehee....Sedapppppp mantappppppp....Nak lagiiiiii...... Bila tanya resepinya... katanya "BIARLAH RAHSIA" Ceh..... nak kenakan angah la tue.....Tak kisah la janji angah dapat makan hehehe....
Tue la Sama nama Grill Tapi tak serupa.......Tul tak??????


p/s: Menghitung masa........Apa tue????






Nak Tak Resepi?????

Monday, January 24, 2011

~ AlaMak!!!! GlaMor Jap ~

Tengah Bw Last week tetiba angah ternampak muka seseorang pasangan nie..hehehe..
Eh macam kenal sapa yek??? Alamakkk !!! tetiba lak angah glamor la... hehehe...
Cuba korang tengok nie... hehehe
ya ini la yg angah cakappppp...

kah..kah..kah... glamor jap..hehehehe..

p/s: biasa la mood isnin selalunya moody jer kan???

Saturday, January 22, 2011

~ Makan Or MenTeDaRah ~

Nampaknya korang suka n3 makan2 ye....Komain korang semalam ye.. bab makan laju jer kan?? cepat tul korang balas kan?? hehehe...Tak pe ari ini angah buat n3 makan lagi nak...??nak??nak??
Amboi  suka ye...hehehee...
Kisahnya semalam tetiba lak nak makan banyak...Biasanya kalau angah makan banyak mak mesti cakap "kau nie makan ke?? mentedarah?"
Korang tau tak apa maksud tue???
Sapa org melaka cepat2?? angkat tangan.... Sapa org melaka tahu la kan?? apa maksudnya...
Means mentedarah sama erti makan gak la.. cuma bahasanya kesat sikit la..
Korang pun tahu kan kalau org melaka panggil mesti ...musibat la... lahawau la.. eh banyak lagi la... tapi nak cakap banyak2 kang lain jadinya tul tak?? 
Apa pun angah tetap makan or mentedarah sama jerrrrrrr... hehehee
ya itu lah menu ku semalam nasi ayam kampung & kuih kole kacang serta air bali.... yeszaaa 

p/s: nak cari lagi la n3 makan2 korang suka kan??? hehehe

Friday, January 21, 2011

~ LePas HajaT ~

perhhh tajuk angah tak leh bla kan?? Apa tue lepas hajat??? ooo lepas hajat la.. tak tahu ke??? hehehe...
lepas dari lake garden malam tue hubby tanya la... angah..
"Nak kuar makan tak??"
"Gi mana??'

Pikir punya pikir Tetiba terlintas kat kepala nak makan SOTONG KANGKUNG..Bole lak kepala nie terpikir sotong kangkung.... perhhh sedapnyerrrrrr..
Mula angah nak  makan sotong kangkung kat Shah alam macam dalam gambar nie..Perhhh terbayang2 angah sotong kangkung dia memang superb la...terrangkat habis la..ngan pedasnya..ngan sotongnya..ngan kangkungnya...nak kata sedap habis la....
Tetiba hubby kata kita try 1 tempat mana tahu sedap....Gi la makan kat Kelana Jaya..Tapi yg peliknya kuah cilinya dia asingkan..Tapi kuah yg warna hitam tue pekat habis tau...(alamak angah tetiba lak lapo)
Sampai gugurl pun joint sekali hahaha...
Tengok la.. mulutnya comot2 makan sotong kangkung...Sampai dia kata "mama dap.."
kah..kah..kah... budak pun tahu cakap sedap....Tapi bagi angah kat shah alam lagi sedap korang tengok tul2 kat atas tue....ummmppphh

p/s: lepas hajat nak mamam sotong kangkung.. hahahaha esok cuti lagiii....


~ BerJimBa at Lake GarDen ~

Ari tue punya lama la..pikir nak bawa si kecik ke mana? Sampai pening kepala nak bawa dia ke mana? pikir punya pikir akhirnya hubby terus bawa dia ke 1 tampat....
Korang kenal tak lake garden ??? Dulu masa kecik mak angah rajin bawa angah ke sana ngan menaiki bas..Bila dah kawen nie lak tak teragak langsung nak ke sana..
Sampai lake garden memang terkejut la... mana tak terkejut tempatnya semuanya dah berubah...Bertambah2 cantik kau...
Seronok la... kalau korang nak hilangkan stress.. Lagi sapa yg cintakan kehujauan perhhh memang mantop habis la...
pantang nampak taman permainan tak tentu arah di buatnya.. mata pun tak focus laling angah..


Inilah tempatnya... nak gak angah joint kat taman permainan hahaha...

Pergi pun tak lama.. sampai sana kul 6.30ptg gugurl dapat main kejap jer.. cian dia... kul 7 dah caw balik ke umah.....Malam pulak angah gi 1 tempat.. Kemana??? tungguuuuu......

p/s: This weekend pening kepala nak bawa si kecik nie kemana lagi....any suggest ????


Thursday, January 20, 2011

~ CuTi ThAipUsAm ~

Ya beda beduuuu hari ini cuti maka dengan ini angah istiharkan angah nak bangun lambat... eh leh macam tue ke????Korang jgn salah paham lak...bagilah chan ngan angah tiap2 hari angah bangun kul 5 lepas tue kul 11 baru tido..La nie cuti bagi angah tido lama sikit ye... Ye.. la bangun mesti la kul 6 lepas dah solat tido balik dushhhhh....Fuhh korang bayang kan kat kepala ada bantal...lepas tue selimut sambil tue pasang 
air-cond perhhhhhh bestnyerrrrr...hehehe..
Eh apa da angah nie...Apa pun angah nak ucapkan selamat bercuti pada KL,Putrajaya,Johor,N.9,Pulau Pinang,Perak,Selangor Selamat bercuti..hehehe
& last sekali angah nak ucapkan Selamat menyambut thaipusam kepasa agama hindu...

p/s: cadang nak buat something la.... buat apam..

Wednesday, January 19, 2011

~ MenDiang Antonio Vincent Vokalis Sweet September Meninggal Dunia ~

Dalam sedang angah berblogging rumah ke rumah angah di kejutkan ngan 1 berita sejarah hitam yg menyatakan Vokalis Kumpulan sweet september telah meninggal dunia semalam kira-kira pukul 4.05 petang, Selasa, di dalam bilik air rumah beliau.
Mendiang popularr pada era 70-an meninggal dunia di rumahnya di Tanjung Bungah, Pulau Pinang dipercayai akibat sakit jantung.
Mendiang juga terkenal gak ngan lagu ini



Hatiku Luka KAu Guris luka



Nak kawin Duit Tak Ada


p/s: Selamat bercuti semua pada negeri Kuala lumpur, Putrajaya, Johor, Pulau Pinang, Perak, N.9, Selangor


~ TahNiah Beb ~

Macam tak caya jer n3 angah komain panjang giler semalam...tetiba lak nak meleret2..Apa pun angah nak ucapkan ye terima kasih la atas nasihat2 korang semua... Jgn risau angah ok jer....Lagi pun angah ngan mak tak gaduh pun...& mak pun dah tak sentap2 dah..Senang cerita buang yg keruh ambil yg jernih la... tul tak??
Angah ada storry morry gembira sikittt
Ini angah nak cerita kisah seorang kawan angah nie...
Merangkap kawan 1 sekolah lak tue tambah lagi 1 kelas tambah lagi kawan 1 deret & last sekali jiran bole macam tue.... hehehee


Angah nak ucapkan tahniah beb kat kau LINDA RAMLI telah selamat menggendung anak kau ke sana sini.. la.. selama 9 bulan  lebih akhirnya selamat gak bb melihat muka bumi yg indah nie..
Opppsss bukan anak sulong tapi anak ya second ye... 


Yang bestnyer dia dapat sepasangggggggg tahniah beeeeeebbbbbbbbb...
inilah kawan ku...hehehe sebaya ngan angah... anak dia dah 2...
inilah bb nya angah dapat kat fb


Bila dapat tahu bb nya berat 2.81kg & semuanya selamat ibu & anak alhamdulilla....  angah dpt tahu anak 1st dia operate.. 
anak kedua tak silap normal.. 
Bila pulak turn angah yeeee utk anak ke- 2?????
nak sepasang gakkkkkkkk... nak bb boy teringin sangatt....hehehee

p/s: tetiba lak emo nak bb apa kes nie angah oiiiii????

Tuesday, January 18, 2011

~ KeRaNa MulUt BaDan BiNaSa ~

Angah suka berkawan ngan korang semua...kalau bole angah nak kuasai seluruh dunia nie sebagai kawan & sahabat angah...Angah tak kira korang bangsa apa??..Apa yg penting angah jenis terbuka pada kawan2 semua...
Kerana mulut (kata2) badan binasa.. kenapa ???? Semalam angah terjah la blog yg selalu angah singgah sebelum2 nie macam blog korang gak la... angah ternampak la ngan 1 ayat nie......
mak sentap ngan angah

Tak sangka ngan kata2 di atas nie bole buat org terasa hati ngan kita kan??? Terlebih dahulu angah mohon maaf sangat2 kepada mak kerana sentap ngan kata2 angah..Angah paham kalau angah jadi mak pun angah akan sentap gak??? Org kata manusia mana tak lari dari kesilapan tul tak???
Angah paham perasaan mak..bukan mudah untuk menjaga hati semua org & bukan mudah utk ikut cita rasa org...
Org kata rambut sama hitam hati lain2 ..Dik kerana kata2 di atas nie angah telah membuat hati seseorg terguris & sentap ngan angah...Sebenarnya angah tak maksud macam tue pun...
Angah bagi sebab kenapa angah hantar komen macam tue??

1. Kalau guna blogspot(dulu) senang nak komen sebab ia kuar page lain senang nak komen...

2 Bila dah komen terus angah buka yg n3 selanjutnya.. mudah sangat..mak pun tahu cara angah kalau tertinggal n3 lepas2 pasti angah review balik...

3.Agak sukar sikit kalau nak komen wp nie..sebab ia komen kat bawah bila nak baca n3 selanjutnya kena gi home kan susah.....(bg angah la..

4. Cuba baca betul2 Angah cakap "MACAM TAK SYOKK "maksud angah macam..... bukan angah kata tak syokk langsung.. sebab apa "macam"????? sebab segala2 dah berubah dahulu blog mak padat & penuh senang kata meriah sangat2 suka angah datang sana macam tuannya meriah....Tapi bila dah berubah pun padat gak cuma ia lebih konsisten la..org kata teratur..Tapi angah suka yg lama,sebab ia menyeluruh atas,bawah,kiri,kanan pun ada..

5. Kemudian ayat ke dua angah cakap lagi MACAM SUAM2 SIKIT BLOG MAK KENAPA YEKKK???? maksud angah blog mak nampak MACAM tak semeriah dulu... bukan maksud langsung tak semeriah dulu...erti kata sama macam jawapan no.4 tue (meriah)

6.Angah bukan nak kan glamor @ sebaliknya & bukan niat angah saja nak kan mak sentap ngan angah .. tapi angah cuma cakap jer tak terpikir pula mak @ org lain bole terasa & sentap ngan angah..

7. Angah tahu angah ada email & ym mak ..Senang kata mudah untuk berterus terang ngan mak tapi tak bermaksud angah kuarkan ngan kata2 atas tue utk jatuhkan & mengkritik mak dengan sesiapa saja..


Betul kata org... Komen ada yg membangun & ada yg mengguris... Mungkin ngan kata2 tersebut bole menyentapkan org kot?? angah paham bukan mudah utk kita mengikut rentak & kemahuan org kalau angah jadi mak pun sama gak..

apa pun dik " kerana mulut badan binasa""Kerana Kata2 Hati Terluka" maksud kata2 diatas tak bermakna langsung angah tak suka mak & tak nak kawan ngan mak..apa pun angah suka kawan ngan mak... & angah tetap akan singgah selalu....Percaya lahhhhh

Akhir kata angah memohon seribu2 kemaafan jika ia membuatkan mak & korang2 ( kwn blogger ) semua sentap ngan komen2 & ayat angah...Sebagai insan yg lahir dari muka bumi Tuhan yg maha esa tak lari dari melakukan kesilapan...Jika ia membuatkan korang sakit hari & terguris ngan kata2 angah..Bukan niat angah ini semua..

Ingatlah ayat angah ini.....

KERANA MULUT BADAN BINASA, 
KERANA KATA2 HATI TERLUKA

Monday, January 17, 2011

~ SaNtAn SeGar ~

Semalam tengah layan tv3 tetiba angah teringat kisah last week..
Seorang pengguna tengah mengadu pada ADUAN RAKYAT berkenaan ngan santan segar..
Kesinambungannya semalam....Setelah di selidik punya selidik oleh jabatan berkenaan memang betul santan segar bukan sahaja mereka campur air malah mereka telah memasukkan something ke dalam santan tersebut....
Santan...
Malah tujuan mereka buat begitu kerana utk memekatkan lagi santan & senang cerita nak cepat untung laaaa...Bukan hanya 1 jenis serbuk yg di masukkan kedalam santan tersebut malah ada 2,3 jenis bahan yg di masukkan ke dalam santan tersebut..Selain dari air...........
Sekarang nie pihak KPDNKK sedang mengkaji apa bahan tersebut?? sama ada elok @ tidak??

Jangan ingat Santan yg murah harganya... elok utk kesihatan?????? 

Kepada korang yang tertinggal Berita Buletin Utama semalam bolelah tengok di sini 
Apa yang angah nak sampaikan pada korang semua perlulah berhati2 ketika membeli santan segar..Untuk keselamatan pengguna angah ingatkan baik beli KELAPA PARUT..
Ingat kesihatan anda adalah tanggungjawab anda.....

p/s: Nak terjah teratak korang japppp pening kepala....Sampai ketandusan idea woooo...


Friday, January 14, 2011

~ SiaRan Tv AlHijRah ~

Isk..isk..isk... terlambat rupa2nya angah ye... tapi tak pe mesti ada di kalangan korang yg tak tahu lagi kan???kan??? Cerita nie mula2 opis mate angah la bagi tahu yg  ada siaran tv baru..Dia kata memang best siaran tv tue..semuanya bertentangkan kisah agama islam... Org kata sejuk lah mata memandang kalau korang buka siaran tv nie..
Tapi kat rumah angah tak berapa jelas sangat siaran nie... Inilah lambang siaran tv tersebut...
inilah laman webnyer...tv alhijrah

korang leh la tengok apa yg ada kat webnyer.... 
inilah serba sedikit yg angah leh kongsi2kan 


Petang2 jumaat macam nie apa kata korang gi la search & cari siaran nie....Opsssss pada yg guna astro tue hehehe tak dapet angah nak nolong hehehee...... 

p/s: sebenarnya angah memang ketandusan idea wooooooo...

~ CoNtest : 1st misz-ella.blogspot Contest~

Masuk jer opis tetiba kawan opis mate bagi tahu yg kawan blogger angah ada buat contest.
Terkejut gak kenapa angah tak tahu pun... ermmmmm pelikkkkk???
OOOo akhirnya selidik punya selidik baru angah tahu sebab Hari rabu angah tak datang....hehehehee.. tue yg tak terjah ke blog Akakku nie..aceh..ceh.. sejak bila nie.... macam bodek jer ....angah nie ngan kak chik????eh sungguh angah tak bodek yer tapi demi menyahut cabaran Kak chik angah pun joint content dia...Menang kalah adat pertandingan...



1. 4llow - dah lama dah dari 4llower dia sikit lagi angah dah 4llow (done)
komen- ermm cuba cari ada tak komen angah hehehe (insya allah done)

2. Kalau pasal paste dah sudah... (done)

3. Saya suka membaca 'entry-entry' di misz-ella.blogspot kerana... kak chik seorang yg ramah mesra ngan angah malah kalau bab chat kat shoutbox bila angah tinggalkan komen cepat dia balas.Kak chik memang rajin ber chat ngan angah baik di blog (shoutbox) @ di phone (baru ari tu) hehehe  sampai dia kenakan angah ngan kata2 menggoda (kita je tahu) Segala2 info yg di beri memang memberi manfaat baik dari makan,p'cutian,kecantikan,kesihatan & kerja (opis) serta nasihat berbagai la..
1 lagi yg angah suka dia macam angah suka bab makan2 hehehe....org kata tak lepas la entry makan.....Cuma ada 1 kisah yg tidak dapat angah lupakan berkenaan ngan kesedihaannya hanya tuhan yg tahu...ia rajin menyuarakan kata2 kepada umum tentang dirinya yg ketika itu sedang pilu..namun utk mengatakan ngan lebih lanjut tidak sekali...Pernah menyuarakan & berhasrat utk berjumpa ngan kawan2 blogger yg lain....itulah KAK CHIK -ELLA yang angah kenal..


(done-oppsss terlebih sudah hehehee)


4. Tarikh tutup adalah pada 18hb Januari 2011,  jam 4 petang.


5. rasa cukup kot - (done)


last sekali mesti nak buat gak........


Jalan2 di simpang tiga,
Ternampak simpang di bukit lokai,
 Hasrat di hati untuk berjumpa,
Apakan daya hasrat tak sampai,

p/s: jommmmm korang joint cepat.....nak tahu lebih2 gi baca blog kak chik yeeeeee


                                       

Thursday, January 13, 2011

~ SaKiT oH SaKit ~

Semalam angah terpaksa EL atas sebab2 yg tak dapat di elakkan..Tak nafikan sekarang nie kat opis memang banyak keje yg perlu di selesaikan  dengan cepat sebelum CNY nie...Dik kerana 1 perkara terpaksa angah cuti gak baru jer start keje hari selasa cuti balik...Now hari khamis nak tak nak terpaksa kerja gak..tak pasal2 kang kena buang keje lak....
Semalam angah di gemparkan ngan 1 berita gugurl kena demam panas...Tambahan pula dalam masa yg sama papanya pun kena virus dari angah gak demam panas...
Oh dunia cabaran yg hebat buatku ini pada awal bulan & tahun baru...
Kedua2 org yang angah sayang telah kena virus dari angah ...DEMAM PANASSSS......
Kesian diorangggggggg tak  pasal2 kena virus dari angah.......
pic from google
Alhamdulillah pagi ini kedua2 org yg angah sayang sudah menunjukkan yg positif....Tapi yg pelikknyaaaaaa papa baik anak pun ikut sama baik....pelikkkkkk??????????? gugurl2 buat angah risau jerrrrrr semalam betul2 cemassssssss

p/s: Nanti ada masa angah terjah yeeeeeeee.........

Wednesday, January 12, 2011

~ 4 HaRi Tak OpeN ~

Terkejut angah baru 4 hari angah tak open blog ambik buka2 punya banyak komen2 yg angah terima...isk..isk... 
terkejut gak angah tengok punya banyaknya... kalau bab email tak yah cakap la.. memang bertimbun la sampai 3 ratus lebih kau.. macam2 yg masuk.
komen yg tak di publishkan semalam....

Buka2 jer terkejut angah....sampai pening kepala angah nak terjah blog org tapi angah buat pelahan2 sambil keje sambil ber bw hehehehe.. bole ke macam tue....??????

p/s: Kerja banyak nie entah sempat ke tidak nak terjah korang punya teratak??

Related Posts with Thumbnails