Tuesday, January 25, 2011

~ SaMa TaPi Tak SeRuPa ~

Hai all....... sihat ke???? Di harap semuanya sihat2 belaka ye... Semalam tak sempat nak terjah teratak korang angah terlalu sibukkkk sangat so hari ini angah akan terjah okkkkk...tunggu yeeeee...
Apa kata hari ini angah nak cerita pasal makan...ok ke??? bole la.. ye... Jgn kata angah saja jer lak....... tapi memang saja jeeerrrrr hehehee...
Ok jom ikut angah..Last week tetiba lak nak makan CHICKEN CHOP BLACK PEPPER....aduhhh tekak nie nak gak makan chicken chop...Padahal hari tue tak lalu nak makan nasi..
Tekak angah lak tue  nak makan kenny la...nak makan nandos la...senang cerita tekak western la... macam2 nak... Lepas tue bodek la hubby suruh beli @ makan kat luar..
Kebetulan dia kata dia malas..& penat baru balik dari pulau indah....
ermmm angah pun apa lagi bila dia tak nak...Bodek punya bodek berjaya gak akhirnya....   
Pada cheff yg belum di nobatkan sijilnya... Mr. Hubby...hehehe 
Apa lagi dia pun terus la bersilat kat dapurrrrrrr hahaha...
Tong..tang...tong..tang... Siapppp utk di makannnnn hehehe
 Inilah rupa Chicken Chop Black Pepper Grill...fuh...terangkat habis la...angah sorang yg makan..hehehe...Ada sama tak???
Ini pulak kuahnya yg hubby buat.......
Jom kita zoom sikit amacam korang terliur tak???
 Aduhh pagi2 nie ngan menu2 barat nie lagi la... terliur la....... hehehee....Sedapppppp mantappppppp....Nak lagiiiiii...... Bila tanya resepinya... katanya "BIARLAH RAHSIA" Ceh..... nak kenakan angah la tue.....Tak kisah la janji angah dapat makan hehehe....
Tue la Sama nama Grill Tapi tak serupa.......Tul tak??????


p/s: Menghitung masa........Apa tue????






Nak Tak Resepi?????

52 Budak comei:

ciK mOt ©™ said...

wahh...homemad ek...behnya...nak sikit nak sikit...

Fiqas said...

sodapppp.... tak yah g restoran dah.. order je ngan mr hubby kan?

shark said...

angah kalu bab makan mmg terer..
leh wat org len terliur nie

Cma Shiema said...

wallllllaaaa....
rajinnye en hubby masak..
nyum2..angah bt pewot cma lapa pgi2..

☆ lieya latif ☆ said...

wha...kelas...terra dah nie...leh bukak kedai dah nie....lieya tgk pun terliur nieh heheeheh

afni+hafiz=dani said...

wahhh..tempted nye..pndai hubby awk masak =)

sarah-najwan said...

tgk black pepper ni..igt akak buat daging blek peper weken aritu...byk sgt kot peppernya..smpi arini msih lagi nk ceri beri...hahhahhaa..penangan tul..

DKosongLapan said...

best bile ade oghang siapkan makan kite.....nak best lagi kalo ade oghang suapkan....lagi bestttttt...hehehe

rATu kEBaYA said...

buat sendiri ye.. nampak mmg sedap.. bagi resepi boleh.?

eT said...

kalo mkn bege king..et suka order yg black pepper..best..hehe

nyway nak ajak join sini..
ada lagi masa lebih kurang 11jam..hehe
http://sukasukimain2.blogspot.com/2011/01/hadiah-fm-dari-abu-dhabi.html

kakchik@ella said...

wah angah .. beruntungnya dpt cik abg pndai masak. kalo hsben kakchik, mee maggi pun lum tentu lepas!! haha ..

nora said...

homemade?? wah terbaik arrr

resepi! resepi! resepi!

nisa said...

kalo buat sendiri lg puas hati ta..lgpun apa salahnyakan asah bakat jadi chef..hehehe

ieda said...

sedapp pandai hubby angah masak .. ermm kalau kena hubby akak siap ayam jerlahh .. yg kentang2 tuu x lahh huhuuh

AngahSayang2314 said...

cik mot meh sini angah bagi nak ke??

AngahSayang2314 said...

fiq tul tue jimatttttt

AngahSayang2314 said...

shark hehehe jgn mara

AngahSayang2314 said...

cma angah pun lapo gak

AngahSayang2314 said...

lieya perli ke??

AngahSayang2314 said...

afni hehehe

AngahSayang2314 said...

sarah tul ke??? tapi leh kurus kannnnn hehehe

AngahSayang2314 said...

D08 tul tue.. sedappp kan??

Amy Syaquena said...

angah jahat suka buat entry makan , perut amy memberontak nie hu3...meh anta sini sikit cepattt..

AngahSayang2314 said...

ratu kebaya nak ke??

AngahSayang2314 said...

et ye ke??nanti angah terjah yee

AngahSayang2314 said...

kak chik kena time dia gak kalau tidak ermm tak merasa gak

AngahSayang2314 said...

nora nak ke???

AngahSayang2314 said...

nisa tul tue.. tapi bakat jad chaff tue tak kan ada la...

AngahSayang2314 said...

kak ieda ye ke thankss hehehe untung kan???

aibaks said...

bagus la ko ngah.. dpt hubby yang rajin masak.. yop rajin kritik je.. pe kate nti yop try chicken chop ni pastu yop kritik leh ke ngah?

Rinna said...

Wah2 angah dpt makan masakan hubby yer.. lain kali ajak ler akak sekali..leh join makan sama2.. mesti meriah kan.. :)

MIZZ SUE said...

NAK SIKIT!!

abdul rasyid..... said...

untung laki akak pandai masak...kui3

AngahSayang2314 said...

amy tue pasti hehehe nak ke??

AngahSayang2314 said...

aibaks kau nie memang tahu nak kritik jer kan?? lain tak de kan?? leh meh dtg kajang kalau nak..

AngahSayang2314 said...

kak rinna nak ke??

AngahSayang2314 said...

sue meh sini

AngahSayang2314 said...

rasyid hehehe untung sangat hehehee

mr.curly said...

pergh!!! terer gak hubby angah ye..bukak la kedai ngah oiii..hikhik

aibaks said...

haha.. kajang? nanti la yop ajak wife gi jenjalan kat sana.. skang ni tak leh la.. raya tahun depan ke ok tak ngah?

Hot Mama said...

wah!!! nampak sedap la...pndi hbby u masak...hehe

nak resepi la..bleh tak?

Entri terbaru:Apa Fasha Dan Jejai Berpisah?

MataHati @ MH said...

tak kisah sangat ayam tu..
tapi paling tak leh tahan tgk kentang goreng.. peberet tu..
boleh kongsi tak mcm mana buat kentang jadi berlingkar mcm tu?

Sham said...

salam kenal...

steadylah abg hubby...

folow korang...

S..U..D..@..I..S said...

ptg2 gini nmpak makanan adoiii....
bayangkan ajalah.........

E.d.Y said...

pergghhh..nampak sedap..nak jugak

εїз Cik Fasya εїз said...

RAJINNYE HUBBY ANGAH MASAK..

TERLIUR LAK NK MAKAN WESTERN..ALEK NEH NK MASAK WESTERN LA..LAMB CHOP..UH,SEDAP!HEHE

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kajang Pak Malau kajang berlipat,
Kajang hamba mengkuang layu,
Dagang Pak Malau dagang bertempat,
Dagang hamba Tumpang lalu

wooooo angah mmg best kalau bab makan ni....

satu tebiat haku ni bila gi Mc donald pasti aku bawak balik balance sos black papper yang tak habis dari sana simpan kat peti sejuk.... pasal kalau aku goreng ayam kat umah aku akan gunakan balance black papper dari MC D bubuh kat ayam goreng aku....

oya said...

teringin nak wat sos sndiri..

d_tieah said...

Sedap tu..
Salu mkn beli kat luar je aroun 10-15 camtu lah depends tempat mkn tu..
Mmg sedap giler..
Cm dlm gmbr ni pun tak kurang hbt nye..

unknown girl said...

yumm..yummy..
:)

C.I.N.T.A said...

angah kita pun loikeee western!

b.E.L.L.e said...

wah...nmpk cm best je...share la resipi angah..boley try nnti wat kt rumah..hehe..

Related Posts with Thumbnails