Monday, January 3, 2011

~ PeLik TaPi BeNar ~

Pagi nie ngan semangat baru...azam baru..minggu baru...tahun baru senang kata serba baru la..cuma yg lain tue tak la...1st angah nak ucapkan selamat kembali ke sekolah pada guru2 & murid2 hehehee.. ye la korang cuti dah lama dah kan?? so apa lagi bangun..bangun.... ke sekolah.. 
Hari ini pun macam2 ragam anak2 kesekolah pagi tadi pun angah tengok semuanya bersemangat baru...tapi jgn hari ini jer yerrrrrr hope sampai bila2 la....
Eh.. melalut lak angah story morry nie...
Sebenarnya hari ini kalau ikut mood memang not feel la... bcoss tak gaji lagi nie.... fuhhhhhh.....semuanya ada la...
Yg peliknya dalam story angah nie..last week gi la makan kat 1 kedai..lepas tue angah pun ternampak la..
ya...Siputttt (pic from Google )

Bila angah nampak makanan tue fuhhh menjadi kegilaan angah la... cepat2 angah ambil 1 mangkuk... lepas tue hubby kata la... 
"SEDAP KE?" 
"RASA APA?"
hubby angah memang tak pernah makan seumur hidupnya...Tiba2 dia pun kata
"MEHH TRY RASA"
"SEDAP GAK KAN?"
terkejut angah tiba2 dia makan..mana tak terkejut tak pernah2 makan tetiba dia bole makan..isk..isk..isk... 
akhirnya terpedaya gak la hubby ngan siput nie.... hahahahahaa...
Bagi diriku PELIK TAPI BENAR

p/s: Hati tak senang....  di sebabkan 1 perkara..........



16 Budak comei:

☆ lieya latif ☆ said...

bile org tak penah mkn, n dah try ...kebetulan sedap..mauuu die plak jadi peminat nyer hihihi

LyNn HaMzAh said...

kenapa hati tak tenang tu angah? citer la sket...kaki gegurl dah okey?

ozzy said...

salam..

Siput sedut kalau masak lemak cili api memang sedap

rina a.k.a jaijina said...

akak pon tak penah makan siput sedut ni..rase camne eh?

oya said...

lame x makan ni..terasa nak pulak..

munna said...

peberet munna gak ni pantang jumpa...

sarah-najwan said...

ni feverit akak gak..

Cma Shiema said...

siput sedut...sodap tu..
cma ngan hubby suke makan..seri pun tumpang sedut sekali..nk pulak yg masak kicap tu..adeh...

lambatnye gaji..sabo yer...nnti masuk la tu...:p

Cma Shiema said...

Hati tak senang.... di sebabkan 1 perkara..........

perkara apa tu angah??

Sarah Syazwani said...

selamat tahun baru

mulakan hari dengan ceria..ape yg x tenang tuu

Fiqas said...

gerenti lepas ni dia duk pulun makan siput sedut tu..

err, angah, knp lak hati tak senang tu??

OLick SyaSya said...

amboi..bgus la angh nie..

tergaruh jgk huby nye mam siput sedut,,

tp sput sedut mmg sodap pn..

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

angahh..rinduuu:) happy new year.. best lahhhh gulai siput seduttt tuh. dh lama tak mkn?

tak senang?? knp?? jgn khuatirkan dri anda oke! take care sis..

εїз Cik Fasya εїз said...

angah..fasya suka sgt siput sedut neh..!sukaaaaa!
ri tu g pasar tani meru.terus rembat 4 plastik..best!hehe

aNiS tHe BumbleBee said...

pestime mkn ni kt segamat,johor.dorang ajar makan.mula2 tarik bontot dia kuar skit,pestu sedut.bila siput tu masuk je lam mulut,terlompai aiii nyahhh!!! terkejut.buahahaha!

Rinna said...

Hmm..sedapnyaa..makan siput sedut.. kegemaran akak nie.. adess...

Related Posts with Thumbnails