Thursday, January 27, 2011

~ PuTu BamBu or PuTu Buluh ~

Apa pun terima kasih banyak2 atas ucapan & doa2 kalian semua..Tue yg buat angah sayang ngan korang...Muahhhhhhhhh.......... Last week angah ada cakap angah gi ke Pulau Indah kan??Yehh cadang2 nak cari ikan kat 1 tempat..Org kata ikan baru...Betul2 baru naik dari jati...Tetiba lak ternampak something..Apa lagi terus la.. angah beli..
Aduhhh sedap dia tak terkata.....Memang sedap la...
Angah tak la kata puji lebih2 tapi memang kenyataan..Kelapa dia bila makan lemak..manis terasa sungguh la..Bak kata sedap jer bila masuk mulut..Lagi2 bila masuk mulut time panas2 lagi la...mmmmmm sodapppppp hehehe...
Kat kawasan umah mak angah pernah makan tak la sedap macam nie..lak tue putu piring pun sama..Diorang nie berniaga nak cepat untung biasa la...
Apa pun angah nak lagiiiii sedappppppppppppppp........
Cedapnyer tetiba lapar lak nak makan putu nie....nak lagiiii...

p/s: Baru ingat this week program penuhhhh agak2 sempat ke celebrate???? kenapa penuh tunggu esok ye.........

25 Budak comei:

alinac lover said...

suka :)

LYAfrina said...

baru smpat dtg sini.
td bz dgn keje...
angah, lya x suka y ni..lya suka putu piring y kaler kuning tu.

kakchik@ella said...

favorite akak ni. kt sg. buloh ada yg berperisa pandan. hijo warnanya. hihi

bighagenjo said...

aduiii~ x baik tau liurkan org. lempang nak?

DKosongLapan said...

putu bambu bulih putu buluh pun bulih......bulih makannn......

☆ lieya latif ☆ said...

lieya pun suke putu bambu compare ngan putu piring angah...dpt lak yg panas2 tu..fuh...kejap jek aku bedal sebab en hubby saye tak suke sgt kuih nie...so dpt le kongker sorang2 haahahahahahaah

munna said...

munna panggil putu bambu.. tapi skrg ni dah susah jumpa org jual kuih ni lah kat sini...

Encik MamaT said...

nampak sedap lak ni.. hadoiii.....

Cma Shiema said...

cma mkn putu piring..
nyum3..

CiK QiQi said...

tidak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ni kuih peberet qiqi ni..tp da xjmpe da yg sdp cm kt kg..sume da plik da rse..huaaaaaaaaa

Zaidah said...

akak suka putu piring lagi sedap...hmmmm esok ade pasar malam nak belilah....

e.l.i.z.@ said...

eli br tgk putu bambu ni..selalu dgr je..xpenah rasa la pulak..eli ni fussy sikit bab nk try mknn baru hehe

fikaryna said...

angah nih..ryna pun suka tau..ptg nih nak p pasar malam kamunting cari putu bambu gak..jgn la org tu x dtg..huhu..

zmah said...

Akak suka ni,belanja akaklah.

sarah-najwan said...

teringat putu piring kat mersing..kaler kuning lagi..sedap wehhhh..

kat kuantn nih..xjumpa lagi putu piring yg bestt..

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Woooo ni feverut aku ni putu bambu.... angah ade lagi satu lahhh aku suka sangat putu piring.... mmg sedap makan panas-panas tauuu.... tapi sekarang orang kedekut nak bubuh gula banyak kecik ajerr kat dalam tu...


Angahhhh kalau tak lambat aku nak ucapkan Happy aniversery pada angah tahun ke 3....

Semoga berbahagia hendaknya jua Aminnnnnnn

E.d.Y said...

suka putu bambu...sedap sngt

Fiqas said...

putu buluh kan angah? hubby sy suka ni..

ieda said...

putu bambu dikk .. memang x hinggat ... makan ngan air kopi ... perghhh :))

Izan Ishak said...

kat sini ada dua2...bambu n piring. sedap!!!

nora said...

terhilang ingatan la pulak

penah makan ke tak ni

nuriz said...

putu buluh heheh ..ptg kemarin baru nuriz makan ni ada kawan bagi

makdara TERdiva said...

my peberet! nak jugakkkkk!

el said...

el suka putu piring yg dlm tu ada inti nyior...harap2 bby el x meleleh la sbb kt sini xde org jual huhuhu

LadyBird said...

lady suke kuih ni :)

Related Posts with Thumbnails