Tuesday, December 14, 2010

~ Menu Nieeeeee MesTi Ada KaLaU OrG PaNtAi TiMuR ~

Terutama dulu angah nak minta maap la yer.. pada korang2 semua yg berasal dari pantai timor ke? yg duk pantai timor ke? @ Pun Kerja kat Pantai timur sekali pun...... angah bukannya apa...cuma nak bagi tahu ngan korang2 Kisah makan...makan...makan... la.... hehehehe.. 


Dulu angah ada gi bercuti kat pantai timur.. kalau ke sana tak sah kalau menunya pagi2 nasi kerabu.....betul tak???
Ermm kebetulan angah nie memang penggemar nasi kerabu..hehehehe...
Kalau hubby tue x yah cakap la.... dia tak gemar sangat sebab dia kata nasi tue warna-warni.... lak tue pelik dia kata... hehehehe..
Pelik..pelik la... janji angah suka i likeeeeeeeeeee hehehehe
ya pekena nasi kerabu pagi ini..yum..yum....

Lepas jer angah hantar gugurl ternampak 1 kedai nasi lemak...Fuhhh bukan nasi lemak jer dia jual...Korang kalau gi kan?? pening kepala tau....Nasi kerabu.....Nasi dagang...nasi putih.....laksam..... uittt banyak la... lauk tak yah cakap la.... ermm pening kepala nak ambil lauk apa... 

Akhirnya menu sarapan pagi angah adalah NASI KERABU BERSERTA LAUK AYAM GORENG heheheee

Sedap memang sedap la... cuma nak tanya korang ada lagi sedapppppp takkkkkkkk?????


P/S: W'pun angah bukan dari pantai timur menu2 dari seluruh negeri semua angah suka.... yg penting kita 1 malaysia ahhakkkkkkk..... hehehehe

78 Budak comei:

E.d.Y said...

xminat sngt nasi kerabu..suka nasi dagang..huhu

Fiqas said...

angah...suka gak ngan nasi kerabu...febret ni..tp klu kat area k.l,shah alam ni, ssh nk jumpa yg sedap cam kat klantan...:)

Sharinginfoz said...

yes nasi kerabu memang sedap

AngahSayang2314 said...

edy sedappp

AngahSayang2314 said...

fiq hehehe sedapppp kan??

AngahSayang2314 said...

sha yupp memang sedappp

ainihussin said...

rndu ns kerabu. mse blaja kt kedah slalu gak mkn.! ;D

aibaks said...

wa.. nasie kerabu yerk? best plak..

nota kaki: meh collect award dulu... kat sini

nora said...

suka nasi kerabu makan ngan daging goreng. dah lama kot tak makan, jelesss

kakchik@ella said...

favorite kakchik tu angah. hihi ..

Gayahspears said...

akak angah ni saje taw.. pagi2 da bikin lapo..huhu

CiK QiQi said...

i like nasik krabu..nyum3...lame da xmakan

AngahSayang2314 said...

aini nak ke??? hehehe

AngahSayang2314 said...

aibak... heheh nak ke???

AngahSayang2314 said...

nora jgn jeles2 yerrrrr hehehe

AngahSayang2314 said...

kak chik yer ke?? hehehee

AngahSayang2314 said...

gayah angah tak lapo dah hehehee

AngahSayang2314 said...

qiqi jom makan hehehe

asleenda said...

suke makan jugak..tp kene request siap2 kt makcik tu jangan taruk budu..huhu..

az rina a.k.a jaijina said...

walaupon akak dari terengganu, akak tak gemo sagnat nasi kerabu..akak kan suke nasi dagang, nyumnyum..

ozzy said...

salam angah..

wah..pagi2 dah makan nasi kerabu ye?..biasanya pagi nasi dagang tgh hari atau mlm br nasi kerabu..
selera masing2 lah kan..

zulkbo said...

salam..
nasik kerabu..
sedapnya..teringat bila
ada kengkawan cina nak
order nasik kerabu..
"saya mahu nasi blue"
katanya..he he

Ogy said...

ade ade..kt pasar tani sini lg sodapppp...hik2...isk rs mcm nk pi cari lg jumaat nih...ketagih lak..

mizz sue said...

SEDAPNYE.JUMAAT NI SU JAMUAN MKN NASI KERABU

Sarah Syazwani said...

wahhh..mcm org pantai timurlak angah ni suka mkn sume tu yek...tppp mmg sedap pun

AngahSayang2314 said...

as bole macam tue lak???

AngahSayang2314 said...

kak rina suka nasi dangang yer

AngahSayang2314 said...

ozzy yupp memang sedapp hehehe

AngahSayang2314 said...

salam abg zul

hahah kelakar la abg zul nie

AngahSayang2314 said...

kak g betul ke??? angah cuti jumaat nie

AngahSayang2314 said...

sue ye ke hehehe

AngahSayang2314 said...

sarah memang sedap kan???

alinac lover said...

yong pon suka~

kelana fana said...

yummy nya nasik kerabu.. cuma kt area kl dorang selalu serve ngan nasik putih.. :( krg real sket

fikaryna said...

cedapnya nasi kerabu..ptg ni mau beli kat pasar malam ar..

Mrs. Asida said...

nenek moyang asid org Kelantan.. nasi kerabu memang sedap.. tambh sikit BUDU.. hihi

ieda said...

nasi kerabu memang terkenal di pantai timur dikk .. akak punn suke :O)

Mak Su said...

tak tahu naper tak pernah terai.... hu hu hu

maybe sebab maksu tak suka ikan kayu/tongkol

Myaby said...

folow awk!

AngahSayang2314 said...

yong suka yerrrr hehehe

AngahSayang2314 said...

kelana tul gak.. kena pi sana baru real kan???

AngahSayang2314 said...

fika yer ke hehehe

AngahSayang2314 said...

asid hehehe

AngahSayang2314 said...

kak ieda suka gak yerrrrr

AngahSayang2314 said...

mak su nie bukan ikan tongkol la....

miss Bazla' said...

Salam..suka gak nasi kerabu.. :)

tadi baca komen awak pasal mimpi kat blog (lupa dah blog apa)..awak kata awak mimpi ular hitam then awak dapat kenal pasti apa petandanya..so, nak tahu apa petanda itu mimpi ular hitam? tq

salam

ibu_BatRiSya @wardah said...

isk,...suka sgt nasi kerabu!

pssst...kite dah add dlm list n dah follow u!

ieda said...

dikk entry baru dah kuar :)

☆ lieya latif ☆ said...

fuh...bekpes nasi kerabu mmg terbaekk laaaaa ...lieya pun suke..time ngandong2 ni mmg bantai jek mkn...tapi lepas ni takleh woo...kene diet! heheeh

AngahSayang2314 said...

bazla yupp nanti angah cerita

AngahSayang2314 said...

batrisya ye ke?? thanks

miss Bazla' said...

tq..

Sophia Rani said...

nasi kerabu mmg mantOppppp!!!

cik gold said...

suka sangat nasi kerabu, walaupon cik gold orang kedah.hehehe.........

Cik Tom said...

cik tom xsuka ns kerabu..tp kt sini mmg glamer,.

sarah-najwan said...

angah...akak dtg ni..td post n3 jap..then pi meround2..hehe

bakpo gi tunjuk nasi kerabu tu..wat terliur jah...hehe

AngahSayang2314 said...

bazla heheh w'come

AngahSayang2314 said...

sophia yupp u kan org sana hehehe

AngahSayang2314 said...

cik gold yer ke?? hehehe

Amy Syaquena said...

As'salam angah..

hok nie amy x terliur sebab amy x makan nasi kerabu he3...nasib baik la..

HAZWAN17 said...

peh terbaik ni nasi kerabu...
lagi2 kalau ada lada solok tu
tapi sy bukan orang pantai timur
saya orang JB

AngahSayang2314 said...

salam amy hehehe
amy yer ke???

AngahSayang2314 said...

cik tom yer ke tak tahu lak tak suka... hehehe

AngahSayang2314 said...

kak sarah yer ke??? terliur la akak kan pandai nyer buat cepat siap kan???

AngahSayang2314 said...

hazwan tul tue kalau ada la kan solok mesti terangkat kan???

makdara TERdiva said...

wah! suka..suka..kalau nasi dagang plak kureng sikit sbb mcm muak nak mkn byk2..! :)

E.d.Y said...

xsedap..huhu

Afzainizam said...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
Salam kunjungan salam ziarah…. Fooohhhhh mmg muvelus aku suka gak... aku suka bubuh solok lada dengan telur masin fuhhhh mmg tangkap lentok lahhh....

tiap kali pergi pasar malam mesti beli ni...

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

angahh.. rin du angah. nk makan nasi kerabu angah masak for the next time. boleh?

AngahSayang2314 said...

MDT suka yer hehehe

AngahSayang2314 said...

edy cemburu la tueee

AngahSayang2314 said...

wah nizam kau org johor pun leh tiap2 hari bedal yerrrrr

AngahSayang2314 said...

fifi angah pun miss uuu muahhhhhhh tapi angah tak pandai la masak menu nie....hehehe makan pandai la

el said...

nasi kerabu kalo fresh2 mmg sedap
tp yg org bungkus siap2 tu dah ilang rs sedapnye...hehehehe
kalo ada budu terbaekkkkk

AngahSayang2314 said...

el fuhhhh lebih2 nampakkk keh..keh..keh..

MamaYatie said...

i luv nasi kerabu too...hehe..pagi td belasah n.kerabu

Cma Shiema said...

cma xmkn nasi kerabu..x sedap..he3..

miss bazla said...

Salam kak..soryy..just nak tanya maksud akak nak cerita pasal mimpi ular hitam itu di mana? di blog/di komen..:)tq

Related Posts with Thumbnails