Tuesday, December 28, 2010

~ MaLaNg TiDaK BerBaU ~

Mulanya cerita nie angah nak story semalam atas sebab2 teknikal yg tidak dapat di elak angah terpaksa postpone hari ini...Itu lah pepatah berkata "MALANG TIDAK BERBAU"
Tahu kenapa angah cakap macam tue...Setiap yg berlaku kita tidak bole tahu apa2 pun....betul tak???
Bukan suka angah dtg majlis org ngan pakaian begini utk gegurl tapi bersebab..
Sebenarnya telah berlaku sesutu pada diri gegurl kakinya kena air panas...Masa pergi majlis tue ramai org tanya angah Bagaimana? macam mana? kenapa? apa sebab? semua ti tujukan soalan demi soalan pada angah...sehingga angah penat menjawab soalan2 org....

Puncanya macam nie.... Pagi tue air terlalu sejuk angah nak mandikan gugurl kemudian angah masukkan air panas dalam basin...  Masa angah letak air tersebut gegurl tiada...masa tue dia ada di hadapan tanpa di duga angah pun terkejut masa angah sedang letak cerik air kat tempat asalnya tiba2 dia terjeritttt dalam bilik air......melolong kesakitan masa tue angah sampai dia minta tolongggggggggggg

"mama atitttt... atit....anasssssss....anasssss" terkejut angah... angah ingat tak ada apa2 kemudian....
jadi macam nie terus ke klinik rakyat pekan gopeng...

Samapi jer klinik doc bagi la ubat & rawatan... masa tue tersedu angah dia cakap " mama atit..anas" menitik air mata angah sebagai seorang mama...(nampak tak mata bengkak masa gi kenduri)
Mama mana yg sanggup melihat kesakitan anaknya......(Tetiba emo jap) 
Begitulah ceritanya...kenapa?megapa? bagaimana? macam mana?? & tertanya2 korang semalam kan???
Sehingga majlis berlangsung di rumah pengantin lelaki angah tak bole nak bersama2 ngan laling angah... sebab kena jaga gegurl berdukong la ke sana & ke sini......
ini rupa kakinya masa hari selasa....bole bejalan sikit2 masa ini

setelah 1 minggu

Beginilah rupa kakinya yg sempat angah ambil pic dia, masa hari sabtu last week...
Dah bole meloncat lagi... hehehe (senang hati angah)

P/S: lepas kejadian gegurl hari selasa lak kereta angah rosak.. subhanallah.. pelbagai dugaan yg angah lalui pada tahun 2010..sangat..sangat...pahittttttt


77 Budak comei:

aisya said...

huhu.. ciannye die.. mesti sakit tu..

MamaYatie said...

aduhai...kecian nya gegurl..ngeri nengoknya...mesti sakit!! itulah, akak pun selalu duk tepekik2 kat budak2 3 org tur..selagi tak siap bubuh air panas jgn sebuk nak masuk toilet..

aibaks said...

uih mek... awat la jadi camni kat gugurl tu.. camne die? da ok ke?

fauzibest5 said...

Aduuuuuiiiiii...Sakit tu...kesian dia...cepat sembuh ye adik,nanti abang bagi teddy bear XD

Gayahspears said...

e... seramnya...terase cam kaki Gayah lak yg sakit!!!
semoga kaki anak akak angah cepat sembuh~

sLEEping BEauty said...

makk aiiii ... sampai mcm tu sekali ...

kesiannya tgk dia ... harap2 cepat la sembuh ye syg ....

POSH76 said...

ya rabbi teruk gak comei tu kena naa....nasib baik takde apa2...alala cian dia yer

POSH76 said...

ya rabbi teruk gak comei tu kena naa....nasib baik takde apa2...alala cian dia yer

chokeLy said...

masya-Allah..
agak teruk ye.

hmm.. chokely nak kongsi pnglman chokely. 2bulan lpas chokely kne jugak blisters.. but sbb allergic la.
sama mcm anak akak kene. b'air dlm tu.n ada nanah lagi. tpi penuh satu bdan. 1month kt sepital. but now alhmdulliah.. kulit sume mkin ok..

chokely ada guna satu produk ni. insya-Allah berkesan. sbb kat chokely kulit baru cepat tumbuh.. n tumbuh pun mcm kulit baby. cantik.. but agak mahal la ubat tu.

cube akak tgk yg ni..
krim dia sy gune transfer factor renewall...
n air dia sedap n sgt bgus, riovoda, die buat kulit kita cepat baek.

http://4life-onbiz.blogspot.com/2010/12/transfer-factor-renewall.html
http://4life-onbiz.blogspot.com/2010/12/transfer-factor-riovida.html

just sharing..:)

OLick SyaSya said...

omg..cian gegurl...

siyes nak nges tgk kaki ye...


semoge gegurl cepat sembuh..

:(

Zaidah said...

ciannyer dia angah....nie tips zai nak bagi...klu kita nak tuang air pans dalam besen untuk mandikan anak pastikan kita tadah dulu air sejuk barulah kita tuangkan air panas...kita tak tahukan macam angah kata malang tak berbau....so air tu terus jadik suam..tak panas...

apple hijau said...

kesian nyer gugurl...sabar ye gugurl n mama...

Lagenda said...

laaaaaaaaa..kesiannya kaki anak tu angah!!

kasik dia ubat yek..

Rizziela said...

Siannyer tengok kaki gugurl..

Mesti sakit kan? kalau kita yg dah tua ni pun ngeri..apatah lagi budak sekecil gugurl...kalau akak sure dah pengsan tengok anak kena mcm tu

ozzy said...

salam...

masyaallah..harap lain kali berhati2 ..kesian kat anaknya sakit tu

munna said...

adoiii angah...

ngeri munna tgk kaki gugurl.. yg tengok pun dah rasa sakit macamana lah agaknya budak kecik besar tu yg menanggungya

Nora Shahaira said...

dulu..nora pun terkena, mak nora buat teh panas letak atas peti ais..lepas tu bijaknya nora duduk n buka peti ais..pe lagi mandi air panas aaa..mak automatik tumbuk bawang besar or merah tu,,tak yah kupas2 dah dia tepek kat tempat kena air panas..(masa tu kecik la..darjah 1)Alhamdulillah tak menjadi gelembung..cuma ada satu di perut pasal tak kena ngan lumuran tu...

kakcik said...

Kesiannya gugurl... harap dah pulih sepenuhnya..

Ellen said...

kesiannya gugurl angah...sedih ellen tengok..

kakchik@ella said...

Angah .. sabar ye. Ada hikmah tu. Lega dgr gugurl dah ok. Alhamdulillah..

LyNn HaMzAh said...

aduhai angah...tak sanggup la lynn tgk kaki gegurl...huhuhuhu...moga cepat sembuh yer gegurl...

Iman said...

aduii angah....macam tu sekali ke?iman yang tengok ni pun terasa ngerinya...
Berat mata memandang...berat lagi bahu memikul....

Apapun...semoga si comel angah cepat sembuh...

Suara Kalbu said...

Aduhaiiii... tengok je pun dah rasa seram sejuk. Belum SK lagi kat tempat Angah.

Sabat ye Angah. Moga cepat sembuh

Amy Syaquena said...

ya allah kesianya gugurl , angah cuba letak daun sondak padang.. daun tue ada dekat padang bola je bewarna hijau dan berbunga purple kecik..daun tue elok untuk menyembuhkan luka..amy pernah kena dulu 3 hari je dah kering dan dah boleh sapu ubat untuk tidak meninggalkan parut..alhamdulillah berkesan...

alinac lover said...

sedihnya.teruk luka dia ya

kalo yong pon nangis..

yong pon alamai mcm2 pengalaman pahit tahun ni

harap tahun depan lebih baik dr tahun ni

LYaFRINA said...

Ya allah... teruknya angah...
harap gegirl ok jer & dpt tahan kesakitan tu..

sarah-najwan said...

angahhhhhhhhhhh...

xsanggup akak nk tgk..
tgk pom da sakittt
camnalah gugurl yg rasa..huhu
bubuh bio oil utk hilang parut tu..

**akak igt la kat angah tau..salu dtg..hehe..mana leh lupak kat angah sorang niii...

Cma Shiema said...

angah..kesiannya gugurl..
sib baik ckit jer..rajin2 sapu cream tau..
mcm seri dulu dari paha sampai ke tapak kaki kene..sian nengok dia menangis2..hrp2 cma xlalai lg..:(
semoga cepat sembuh gugurl..

Kasmawati Jaafar said...

siannye baby... malang mmg x berbau. next time xtra hati2 ok. jgn leka walaupun sesaat sbb dlm sesaat tu mcm2 boleh jadi. kesian tgk baby kena mcm tu.

AngahSayang2314 said...

aisya yup memang sakit...cian dia

AngahSayang2314 said...

kak yati berat baru memikul nie bila tengok

AngahSayang2314 said...

yopp dah ok la tapi some time tue ada gak merengekkk

AngahSayang2314 said...

fauzi bila cepat baik bole la bagi teddy bear kan???

AngahSayang2314 said...

gayah sian kan??? nak buat macam mana,...

AngahSayang2314 said...

sleeping tue la kan biar dia cepat sembuhhh

AngahSayang2314 said...

posh tue la cian dia

AngahSayang2314 said...

chokley tue la kan..thankss

AngahSayang2314 said...

sya2 tue la kan???

AngahSayang2314 said...

kak zai thanksssss

AngahSayang2314 said...

apple tue la kan cian dia

AngahSayang2314 said...

lagenda yupp tue pasti thanksss

AngahSayang2314 said...

kak ziela tue la cian dia kan???

AngahSayang2314 said...

salam thanks bro ozzy lain kali kena berhati la gametnyerrrr

AngahSayang2314 said...

munna tue la kan???

AngahSayang2314 said...

nora malang tidak berbau nora

AngahSayang2314 said...

kak cik thanks

AngahSayang2314 said...

ellen thankssss

AngahSayang2314 said...

thanks kak chik

AngahSayang2314 said...

lynn sabar jer laaaa

AngahSayang2314 said...

iman nak buat macam mana...

AngahSayang2314 said...

suara kalbu tue la kan thankss

AngahSayang2314 said...

amy thanks tapi angah tak tahu laaa

AngahSayang2314 said...

lya nak baut macam mana... harap2 la

AngahSayang2314 said...

sarah thanks kak angah ingat tue semua...


wah tak lupa gak akak kat angah yer

AngahSayang2314 said...

yong sabar jer la thanks yong

AngahSayang2314 said...

cma thanks

AngahSayang2314 said...

kasmawati tue la kan??? thankssss

aibaks said...

risau plak aku tgk gugurl.. camne la anak aku nanti..

AngahSayang2314 said...

yoppp (aibaks) apa yg perlu kena berhati2 nak buat macam mana bukan angah meminta dah malang tak berbauuu

nora said...

angah...noa time kecik dulu penah kena minyak panas,

pastu Dr syorkan pakai nivea (tin biru)

syukur sangat skang dah takde parut dah
...............
mlm2 dia ada merengek tak?? sbb noa dulu time mlm conferm nangis sbb rase gatal2 n tak selesa

tapi kalau noa x main siang tu(duk diam2 kt umah je) malam mesti ok

so, suh budak kecik u takmo main2 sngt time siang tau

uiks okay okay tetiba rase cm telebih sudah

ok dah babai

maCy said...

angah.. na nagis tgk :(

mrs jamal said...

subhannallah
kesiannya budak tu..
lain kali angah kene hati2 tau..

AngahSayang2314 said...

nora terima kasih yerrrrr....

yupp memang pun tapi angah buat tak tahu jer... bila pagi berdarah2 kat tilam dia...

AngahSayang2314 said...

macy jgn nangis yerrrrrr

OLick SyaSya said...

comment part 2:


angah btol3 sedih lalu page ni,,

nmpk plak kaki gegurl mcm tuh,

tak dapat bayangkan...sedissss..:(

zulkbo said...

Astaqfirullah...
ermmmm..kesiannya si kecik tu
berparut la sampai ke besar nanti..
sapu minyak gamat..

Fiqas said...

ya allah angah...teruknya kena..kesian gegirl..naseb baik kena kat kaki je...rajin2 sapu krim kat kaki gegirl tu, cepat sembuh n hilang parut tu..

E.d.Y said...

ya Allah....kesiannya...xsanggup nak tgk

S..U..D..@..I..S said...

masyallah,,, angah napa lalai.....
siannya si comey tu...
maafkan mama anda

awEEN said...

ciannye kat gegirl angah..xleh nak tengok lelame pict tu..msti pedih sgt si kecik tu..

eiela said...

kesiannya adik tuh. kena air panas sikit je sakit nih kan dia dah celup. sabar ye angah, moga kaki dia cepat sembuh.

CiK QiQi said...

angah, cepat2 la bli krim gamat...xpon nnt sapu kulit gugurl tu ngan daun lidah buaya..hope xde la nmpk kesannye sgt..cian die

fyna said...

alololo...ciannye...mesti saket sgt2 kn....
smoge cepat sembuh..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

terkejut aunty..moga cepat sihat ye sayang..

makdara TERdiva said...

Ya Allah, baru tau gugerl kena air panas..dulu adik MDT pun penah kena..tp separuh badan..sekarang pun kesannye ade lagi..

ngeri! tp kesian..uhuk! uhuk!

semoga sicomel cepat sembuh!

e.l.i.z.@ said...

ya allah angah!!! terkejut eli tgkkkk..ya allahhhh..kesiannya diaaa...ishhh mesti pedih kan..adusss..ni la 1st time eli tgk gambar bdk yg terkena air panas huhuhuuh

aNiS tHe BumbleBee said...

aduii...ciannya gugurl..tgk aje pun dah sakit sgt..cepat2 sembuh ye..dah letak jeli gamat ke apa tak?

Related Posts with Thumbnails