Saturday, October 30, 2010

~ KeRia Or GeLaNg ~

Fuhhhh bestnyer.... dapat balas dendam.... angah baru jer bangun tido nie.... hehehe
cit podah... agak2 ye angah sebenarnya kul 5.30 tadi dah bangun dah... lepas dah selesaikan tanggungjawab sebagai umat islam terus sambung balik tido sampai la.. sekarang...
hehehe mesti korang cakap yg mak mertua kalau tahu dia akan cakap macam nie..
" menantu apa nie dah matahari tegak baru nak bangun"


opsss sorry mak mertuaku sporting moting tau... dulu pun angah duk ngan dia kalau ahad jer mesti bangun lambat kadang tue sampai kul 10-11 yeeee... tapi mak mertua ku paham.... sampai dia kata..
"Kalau rasa nak makan tengah hari bangun lah cepat" 


angah gelak jer...... tapi dia memang ok la... org kata susah lah nak jumpa mak mertua macam nie.. korang ado???? ado tak??? tak ado kan???? hehehee ( nada perli nie)


Sebenarnya angah nak tunjuk nie last week angah ada kata nak buat kuih kan?? 
inilah kuihnya.....
inilah hasil air tangan angah....amacam ??? 

Korang panggil apa nama kuih nie??? angah panggil gelang.. tapi ada yg cakap kuih keria ye... entah la.. apa2 jer la.. layan.........



P/S: sungguh pun angah bangun lambat tapi angah memahami tugas seorang isteri & mama..Ok dear nak masak apa ye.......Jom nanti angah kongsikan resepi ASAM PEDAS......



30 Budak comei:

sarah-najwan said...

ni kuih keria..kalu di kelantan..kite buat style lain..yg dipanggil cek mek molek..hehe..bentuk pom lain..gula kat dlm..

aNiS tHe BumbleBee said...

fuh! sedapnyeee laaaa..meh kita berjiran ndak??

kekekeke!

Rizziela said...

orang panggil kuih keria...akak pun suka makan..tapi nak buat belum tau lagi..x pernah try lagi

Rizziela said...

orang panggil kuih keria...akak pun suka makan..tapi nak buat belum tau lagi..x pernah try lagi

zulkbo said...

salam..
ermmm..sedapnya kueh
boleh la pergi makan..
la la la..

ainihussin said...

keria la angah.
hihi~

E.d.Y said...

kat johor panggil kuih keria xsilap

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

fifiey nk rasa kueh angahh, btw, bgn2 tur, fifiey teruss rasa lapar...;) haishh, tak boleh jd ni, kompem gemok dh fifiey nnt, mkn tdur mkn tdur.. haha

gigi rongak said...

haha.. baik punya mertua mcm tu.. hahaha

Cma Shiema said...

kuih keria...nyum2..

alinac lover said...

lama x mkn..tingin lak

Afzainizam said...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★

Kami Kembali lagi... Maaf atas lama tak ziarah... Sorry bebanyak agak ketinggalan lah banyak entry kamu... coz banyak hal sibuk ngan bagai-bagai urusan lah... Sorry...

kami panggil keria.... sedap nampaknyeee...

ohhhhh dulu masa aku kekecik aku panggil kuih peria.... eeehhhh peria tu kan yang sayur tu kan pahit tu....

yang ni kuihhh keria yang manis tuuuu

Suhami Ahmad said...

atok panggil kuih gelang

annfrendly said...

rajinnya angah masak kuih gelang... wah.. kuih ni renyah gak nak buat tau.. terer la angah.. cayalah...

Afzainizam said...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
Kami DAtang Ziarah Blog Anda
Sila Lawat Kami kembali
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★

ado orang kata kuih gelang..... ade yang kata donat keledek....

woooo macam macam lahhh....

yang pastinye aku suka sesangat kuih tewww

AngahSayang2314 said...

sarah ye ke????

AngahSayang2314 said...

anis jom.. bole jerrr heheee

AngahSayang2314 said...

kak zie angah pun 1st time buat hehehe

AngahSayang2314 said...

salam gak abg zul bole jer jom mai umah

AngahSayang2314 said...

aini angah panggil gelang la...

AngahSayang2314 said...

edy ye ke???

AngahSayang2314 said...

fifiy bole jerrrrr heheheee

AngahSayang2314 said...

rongak tue la kan??? heheh cemburu la tue

AngahSayang2314 said...

cma yum..2x

AngahSayang2314 said...

alinac.. ye ke yong cian dia

AngahSayang2314 said...

nizam tue la kan??? tak pe yg penting kuih leh makan hehehee

AngahSayang2314 said...

atok samalah hehehe

AngahSayang2314 said...

ann jgn lah puji kuat2 malu lah hehehee

AngahSayang2314 said...

nizam cepat yum2

ProfHariz said...

Angah bila leh kasi kat hariz :P hehehe

Related Posts with Thumbnails