Sunday, October 17, 2010

~ AnY SuGgEsTiOn ~

hohohoho semalam kan ada yg kita terima manfaat & ada yg kureng terima manfaat kan ngan baget 11' tul tak??? apa2 terima la seadanya ye.. heheh hari nie angah nak masak tapi fenin kepala nak masak apa?? ada tak yg tahu ke ?? bole tolong ke?? kan??kan??


kat Freeze angah ada
udang

Sotong (pic from google)
ikan selar ( pic from google)

arrr ngan nama2 lauk yg ada kat atas nie ada kat freeze angah  so apa yg patut angah masak ye??? cepat toloang angah....

P/S: Esok dah keje kan?? tapi angah ada masalah ngan gegirl.. tak ada org jaga dia lak tue sampai 3 hari lak tu?? macam mana ye.. nak mc aduhh serba salah.. nak cuti... cuti tinggal 1 hari jer?? macam mana ye?? plss tolong angah.. fenin la...
























23 Budak comei:

Ain said...

udang tu sedappnya kalau masak lemak cili api, pastu buat pulak sambal sotong plus ikan selar goreng....

sayur takde ke angah? hehehe....

selamat bersilat didapur yer...

Sarah Syazwani said...

sambal sotong..udang masak lemak...ikan masak asam pedas
ehh nak masak semua skali ke???

Mario said...

perghhh...sedap tuuu...tap seafood tak bole banyak sgt makan sbb nanti kena gaut...hehe

mc solution terbaik...ekeke

Rizziela said...

tumpang kat nurserylah angah...memang susahkan bila anak kita tak ada orang nakk jaga...Akak nasib baik mak mertua ygjaga...

LadyBird said...

wah sedapnye.. kalau lady, lady akan masak sotong tu..
xtahu namanya lauk ape.. yg goreng bawang lada kemudian masukkan sotong tu.. :)..
hihihihi..lady xtahula namenye ape..

E.d.Y said...

udang sambal...sotong goreng tepung...selar goreng cecah sambal belacan..perrgghh..terangkat

Lady SharpShouter said...

minta tolong jiran jiran terdekat ke, sedara mara terdekat jagakan ke?hurm?

pawaka19 said...

buat tomyam..ikan tu lak wat asam pedas..hehe..

New Entry "Tutorial Meninggalkan Post Entry Terbaru Pada Komen ( Blogspot )"

Afzainizam said...

♥(¯`'•.¸(¯`'•.¸*♥♥*¸.•'´¯)¸.•' ´¯)♥
♥♥(¯`'•.¸(¯`'•.¸**¸.•'´¯)¸.•'´ ¯)♥♥
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
(_¸.•'´(_¸.•'´*♥♥♥♥*`'•.¸_)`'• .¸_)
♥(_¸.•'´(_¸.•'´*♥♥*`'•.¸_)`'•. ¸_)♥

Kesempatan ini memohon maaf atas lama tak ziarah blog anda..

woooo masak ape tewwww boleh tengok ade udang.. ikan selar ade sotong....

cian gegirl tak ade yang nak jaga .... meh sini biar saya jagakan jap.... boleh caye ke aku jaga gegirl ke....

bawak gi tempat kerja aje... boleh ke gitewww

mahira oya said...

angah xde idea..sorry..

budak_nakal said...

semua mknan laut.haha

annfrendly said...

err sory lambat bagi cadangan..
semua seafood...
ann suke..
masak sotong & udang celup tepung.. sodap2..

mesti angah MC semalam kan?

Fiqas said...

oh angah., sama la kita ek, smlm sy cuti ank teruna tak ada org jaga..1 hr je la...
lauk tu mask ape2 pun sedap..bedal je...

maCy said...

ihik2. no idea smbil2 study ni.hee

hentakbelipat said...

masak steamboat la angah

Fiza's said...

bab2 masak nie kureng la hik hik hik.. macam nk kena p class memasak jer

Fiza's said...

bab2 masak nie kureng la hik hik hik.. macam nk kena p class memasak jer

MamaYatie said...

sambal udang / sotong / ikan..hihi...sempoi

ohh..ciannya gegirl...duk umah jer la ngan mama..

alinac lover said...

hbis sapa jaga gegirl skg??
kena mc ke?

Afzainizam said...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★

Kami Kembali lagi... Maaf atas lama tak ziarah...

aku suka udang sotong buat goreng butter tapi pastikan rangup...

pasal angah tu boleh hantar kat umah pengasuh kanak -kanak aje

AngahSayang2314 said...

ain uittt sodop tue heheh
time kasih hehehe

aibaks said...

klu udang wat celup tepung..ikan selar wat kuah pindang ker.. pastuh de sambal udang..buh la petai skit klu de.. pergh... mesti la aibaks suke.. hehe

deqlis said...

salam kenai..
nk jugak bg cadangan,.

udang masak butter prawn..mmg sodap.
sotong buat sotng goreng tepung
ikan selar wat goreng sambal pun sodapp... klu nk berkuah masak lah ikan selar stim ker eceh2..

sayur?? wat kailan ikan masin..eceh3x..

oklah sudi2 jenguk blog saya pulak yer

http://ellismelia.blogspot.com

Related Posts with Thumbnails