Wednesday, October 13, 2010

~MaSuk-MaSuk & TeKaN- TeKan OpSss...... ~

Terlebih dahulu angah nak ucap terima kasih la.. banyak2 pada korang yg perihatin pada angah bagi pertua2 semua...telah pun angah cuba untuk memulihkannya balik...Thanks alll muahhhhhh 2 yg angah sayang tue kat korang semua.....hehehe
Sebenarnya tajuk kat atas jer mesti korang pikir lain kan??? kan??? cepat ngaku cepat.. eeee sebenarnya memang ada kena mengena pun tentang tajuk kat atas tue. oooooo tidak nie blog suci wooo tak ada kena mengena ngan benda2 yg tak senonoh ye... Korang nie cepat tul tafsir yg bukan2 kan??? hehehe..
Last week ajak hubby gi 1 tempat.....
nie dia.... tempatnya....
opsss angah gi tempat nie nak cuci Narita ye la narita angah dah 1 bulan tak basuh biasanya 1 bulan sekali pasti angah cuci sebab tak syok la.. kan kalau biar berbulan2 ..angah bukan tak nak cuci kat rumah almaklum la.. mesin basuh angah kan baru 6kg manalah muat nak basuh kan...
tak pasal2 jahanam lak.. 
inilah tempat angah gi dobi tue.. sendiri basuh & sendiri kering..

Kat sini memang jimat tau tak ada rugi pun.. ye la kalau korang basuh baju yg kuantiti 10kg baru RM 5.00 korang bole guna syiling 50 sen & 20 sen. manakala kalau kering lak baru RM 3.00 murah kan??? tapi korang kena basuh sendiri la... in case kalau korang tak nak basuh sendiri korang bole la suruh pekerjanya tolong basuh kan percuma jer bagi je RM 8.00 pasti dia tolong korang nyer...
nie lak instruction dia.. mudah kan... masuk..kemudian masuk kan lagi duit & tekan button  lepas tue tekan lagi betul tak ???? hehehe

P/S : Hari ini angah ada appointment...appointment apa yek????? tungguuuuuuuuuu esok angah bagi tahu ye.... tak sabar nie..hehehe 

41 Budak comei:

Lady SharpShouter said...

angah,
woo senang.kl buat tu kita kn tunggu situ tak?

MamaYatie said...

kat area umah pun ada satu dobi cenggini..ingat nak try gi basuh toto tp ntah bila... :P

kakcik said...

Angah ada appointment ngan doktor, ya? ;-)

ainihussin said...

nebes lak br tajuk n3..haha~

mahira oya said...

senang la gunakan kemudahan yg ado..

AngahSayang2314 said...

lady memang senang berbaloi2 hehee

AngahSayang2314 said...

kak yati apa lagi gi try hehehe

AngahSayang2314 said...

kak cik nak tahu tunggu esok ye

AngahSayang2314 said...

aini gelak leh hehehee

AngahSayang2314 said...

mahira sonang apo

cEro said...

aik?? angah pon pakai dobi layan diri ni???
ingat org bujang macam cEro je...
hahaha

LYaFRINA said...

angah..
lya tringat citer mr bean tu..
dia p letak kopi dlm mesin tu... hhehehhe

Amy Syaquena said...

salam angah...

wah canggihnya, lum jumpa lagi sebab selalu anta dobi en.hubby je hehehe... angah amy lum gi lagi x de date lagi pasal en.hubby amy nie busy sangat mengalahkan menteri pulak...sepatutnya this week but kena tuda dulu la..tunggu sampai dia dapat cuti...

Afzainizam said...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★

Kami Kembali lagi... Maaf atas lama tak ziarah...

wooooo aku rasa zaman sekarang semua nya senang lahhhh ade mesin basuh baju ade mesin cuci pinggan ade mesin cuci kereta... woooo tapi nampak besar segala bebaju seluar boleh masuk tuuuu... senangkan... aku bab basuh baju ni agak agak malas walaupun kat umah aku ade mesin basuh... tapi malas nak basuhhhh pasal malas nak sidai baju

aibaks said...

wa...canggih plak tgk ehe.. kt ne tuh ngah? ala2 cam kt luar negara je.. hehe

shark said...

wow..
cm besar jer dobi nie
kantoi ler plak angah x sempat basuh baju kt umah:p

Cma Shiema said...

sgt senang..
he3..kt mane tmpt tu?

LadyBird said...

senangnye.. :)..
xyh susah2 basuh tgn..

budak_nakal said...

haha.. basuh jgn x basuh.. mcm best je dobi tu..huhu

Kie-yu said...

wohhh
mcm kt dlm citer mr.bean tu
hehe :D

maCy said...

angah apoinment dengan macy ke? ;p

Mr Noble said...

appointment dgn interior designer?

E.d.Y said...

paw la hubby mesin basuh 12kg..huhu

AngahSayang2314 said...

cero: angah bukan saja tak nak bawuh kat umah tapi sebab basuh narita tue yg ke dobi

AngahSayang2314 said...

lya tue la kan hehehe

AngahSayang2314 said...

amy yup memang canggih hehehe tapi kan nanti pergi tau

AngahSayang2314 said...

nizam memang pun sekarang nie memang pun canggih duit jer la

AngahSayang2314 said...

aibaks yup memang canggih kat petaling jaya kenapa nak try ke??

AngahSayang2314 said...

shark tak la besar sangat tapi kan kenapa nak kantoi lak angah bukannya gi cuci baju cuci narita jer

AngahSayang2314 said...

cma kau nie nama jer duk PJ tue pun tak tahu ke??? apa da...

AngahSayang2314 said...

lady tul tue senang mudah & cepat

AngahSayang2314 said...

gongak basuh jgn tak basuh yeeee hehehe.. memang best

AngahSayang2314 said...

kie ramai cakap macam tue hehehe

AngahSayang2314 said...

macy baca blog ye

AngahSayang2314 said...

noble tak lah

AngahSayang2314 said...

edy bukan tak nak masalahnya kan kerajaan suruh kita berjimat kan bekalan air,api tak kan lah duk 3 org nak guna mesin 12kg tul tak???

POSH76 said...

thx for sharing nanti nak cuba la tak sangka kat m'sia pun ada hehe

e.l.i.z.@ said...

angah, narita tu ape?

Erieq said...

senangnya.masuk duit.Jalan.Murah pulak tu.

Intan Inn said...

wahh bestlahkat mana ek ada mesin nie nak cuber juga boleh basuh narita...beratkan..

annfrendly said...

mudahnya.. kan best kalau kedai ni sebelah umah ann.. hari2 ann anta basuh sini.. hehhehe.. best sebab takyah jemur baju.. terus kering..

Related Posts with Thumbnails