Monday, March 7, 2011

~ WeEkeNd La KaTaKan ~

Macam biasa la... ada jer benda yg angah nak mencuba lepas 1 per 1 angah cuba..Kali nie.. angah cuba 1 resepi dari Mat Gebu mulanya ari sabtu tue berbahagi2 nak buat....Sama ada red velvet @ Roti..???Lepas tue angah pun fikir punya fikir.....angah buatlah Roti...Apa pun thanks mat gebu bg resepi....hehehe...
Bersilat lagi la angah kat dapur..Sampai hubby pun pening ngan angah....tak sudah2 sampai dia kata tak penat ke?????? hehehe Tu la org cakap selagi ada kudrat selagi tue la..angah akan buat jika tidak angah tak akan buat...la jawabnyer....hehehe...
Mesti korang nak tengok kan??Jom kita zoom jap jadi ke???


Tada...............
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
inilah rupa roti yang angah buat...

Tak sangka harum 1 rumah bila angah bakar roti nie...Sampai jiranku kata "eh nak raya ke??" buat kuih???" namun angah hanya tersenyum jer la....Sorry la rupanya tak seperti org yg pakar buat...Tangan tak ada seni nie..dah la ngan gugurl mengacaunya lagi..bertambah2 la..menjadi rotiku itu...Angah tak ada ambil kelas memasak macam korang...Nie pun gi kedai main cari2 jer bahannya...hahaha...Jadi ke?????

P/S: Red velvett angah nak makanmu....bahan dah ada..cuma tak kesampatan nak buat...semalam sibuk lak hubby ajak kuar gi kenduri org kawen.....Ohh tidakkkkk... balik terus boom keletihan.....sebab cuaca panas...

54 Budak comei:

kakcik said...

Rajin betul Angah mencuba. menjadi pulak tu. Tentang rupa nanti2 boleg diperbaiki. Angah boleh buka bakery lah lepas ni. :)

kakchik@ella said...

wah angah .. berbakat la angah ni. mcm2 boleh buat eh. kc pndai masak lauk je. hihi ..

shark said...

waaaa
mmg weekend kne g umah angah sokmo..
dpt mkan best..
xnak rasa ker kuih saya.
hehhe
promosi nieh

☆ lieya latif ☆ said...

rajinye ko angah....aritu sibuk mengapam...kali ni meroti gak yeak...bagus2....sonok anak n hubby dpt mkn air tangan ko...lepas soh hubby beli BM yeak...senang nak uli roti nanti...tau2 lembot jek doh tu heehehehehehe.....

eh not bad laa rupe roti ko ni angah.....utk first timer kan...kire okey la nie....

sarah-najwan said...

alos la..bakpo tok wi ko akak semale nyo...huhu

LyNn HaMzAh said...

wah...makin rajin la angah skrg nie...lynn pun kena berusaha gigih juga la macam angah...hehehe...

MIZZ SUE said...

sedapnye..bile nak bg su rase ni

ummiross said...

Waa harumnya bau roti sampai ke Kuching, xpe Angah rupa tu lama2 praktis cantiklah dia, yang penting sedap..

ieda said...

wah2 anggah x menahan gebu nya .. terliuq akak nie :)

Ellen said...

wah..bestnya angah pandai masak memasak ni..jeles sebab ellen tak reti..hahaa

Zaidah said...

CANTIKLAH ANGAH....KLU ZAI..ZAI BAGI AJE DIORANG NIE ANAK2 TOLONG BUAT...PASTU DIORANG TOLONG MAKAN SEKALI....HEHEHE..KLU ADAM MCM GUGURL LAH SUKA MENGACAU..

Pakcoh said...

Nampak cambest jer..

rATu kEBaYA said...

samalah angah.. tanggan ku juga tidak berseni.. klu buat roti dah ala2 macam rupa batu.. nasib roti tak keras mcm batu..

Rinna said...

Sangat cantik roti angah tuh bila nak watkan utk akak plak.. :)

Cma Shiema said...

angah...tgk je dah sedap...nk rase.....

MamaYatie said...

wah..angah ni sungguh2 kemaruk masak ni..buka kedai la angah..tak yah susah2 pikir makan gaji lagi..hehe

Fiqas said...

angah, bak la nak rasa sikit....

Amy Syaquena said...

rajinnya memasak , pasni kalau masak lebih meh la pos kat kota bharu hehe..

zulkbo said...

salam..
ye lah haruman roti smapai
ke blog saya la pulak..ingatkan
roti hangus kat mana tadi??he he..
moga sihat anda di sana Angah..

diana said...

rajinnye..
kalau saya sah le bahan2 tu sampai luput tarikhnye tapi tak buat2 jugak..
hahhaha

Ogy said...

tererlah angah leh buat roti sendiri...bestkan kalo umah ade oven...mcm2 leh buat..anak2 suka..suami pun musti bangga je isteri pandai memasak :)

Izan Ishak said...

wahhh...rajinnya angah meroti. bab buat roti mmg k.izan surrender....tak pernah pun cuba buat lagi ni~

AngahSayang2314 said...

kak cik heheh just suka2 jer tak ada niat pun ke arah tue hehehe

AngahSayang2314 said...

kc ye ke bola la tapi tetap tak cantik lor...

AngahSayang2314 said...

shark bole...

AngahSayang2314 said...

lieya bm tue apa??

AngahSayang2314 said...

kak sarah tak pahammm

AngahSayang2314 said...

lynn cepat cayokkkk hehehe

AngahSayang2314 said...

sue bole2 hehehe

AngahSayang2314 said...

ummi heheh ye ke sampai sana hehehe

AngahSayang2314 said...

kak ieda sabar yer..hehee

AngahSayang2314 said...

ellen nanti kalau ingat angah jumpa ellen angah bagi yer hehehe

AngahSayang2314 said...

kak zai kalau angah bg dia buat bukan roti tapi abis la...

AngahSayang2314 said...

pak coh memang best lorrrr

AngahSayang2314 said...

ratu kebaya yer ke... hehehe

AngahSayang2314 said...

kak rinna bole bila kita jumpa dulu hehehe

AngahSayang2314 said...

cma meh sini

Hanis Azla said...

eh.. oklah roti angah tu.. klu akak asyik main beli aje roti kat kedai.. rajin betul angah ni..

AngahSayang2314 said...

alamak kak yatie nie dah lebih2 hehehe..ada ke org nak tempah nie hehehe

AngahSayang2314 said...

fiq jom jumpa...

AngahSayang2314 said...

amy bole2 hehehe

AngahSayang2314 said...

assalam...
alamak bro zul kesitu ke?? hehehee

AngahSayang2314 said...

diana rugi tak buat harus mencuba hehehe

AngahSayang2314 said...

kak g tak la terer sangat bole la.. hehehe..... nak ke?? hehehee

AngahSayang2314 said...

kak izan tengah rajin lor hehehe

Nora Shahaira said...

akak nora baru makan semalam...masa mula2 buat macam batu..last malas akak nak nguli..jadi pulak..haha

Sarah Syazwani said...

wahhh..skrg ni entry mkn2 je ekkk..lehla pasni bukak blog resepi pulak

AngahSayang2314 said...

hanis ok la janji sedap kan?? hehehe

AngahSayang2314 said...

wah kak nora lg expert yer

AngahSayang2314 said...

alamak mek sarah leh la sekadar bosan2 hehehe

munna said...

adoi... nampak gebu je rotinya... wah nak buat red velvet ke...lagi best...

toyolkiut said...

wah angah..
rajin nye,,
first time buat dah jd ye..
bgus2.
TK buat mmg ehem2 la..tp klau dpt roti cm tu, mau abis 2-3 bijik..
sedap tu..

Adinda Amy Sensei said...

rajinnyeee angah kite ni...hehehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahhh tak sangka berbakat besar!

Related Posts with Thumbnails