Tuesday, March 15, 2011

~ HatiKu Mula TerTaWan ~

Skema tul ayat angah kan???Memang betul apa angah sudah tertawan ngan Black papper hehehe...... sebenarnya hari ini angah nak kongsi Resepi lagi ngan korang sikit....Seperti biasa la... angah nak bercerita pasal makan...Aritue angah pernah kongsikan kan pasal air tangan hubby kali nie Angah pula air tangan lak yer....
Mula2 tue macam tak percaya angah bole buat bila rasa perhhhh teranggat woooo...Tapi tak la.. sehebat korang........tul tak??
nak tahu tak apa dia........ jom..jom..jom...layan gambar dulu yerr
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
ini lah rupa....Korang leh la cuba...sedappp...

Bahan2nya
 Black papper (Terpulang la..nak banyak mana)
2 Cawan whipped cream 
1 Cawan Air
1 Sudu Tepung gandum
1 Sudu Butter
3 Sudu Kicap Pekat 
Garam secukup rasa

Cara2nya
1. Cairkan Butter ke dalam periuk 
2. Masukkan Whipped cream,Black papper & tepung. Kacau Sampai sebati
3. Kemudian masukkan air,Kicap & garam secukup rasa
4. Bila dah sebati semuanya tunggu sampai mendidih...
5. Sedia tuk makan la....(korang leh la kalau nak tambah mushroom yg dalam tin tue...)

Mudah & senang kan??? So apa lagi gi la mencuba Kuah chicken chop black pepper yg simple & mudah...
"Kenapa beli kalau bole buat.........."

p/s: Aduhhh tak sudah2 kojer din nie hari...Still belambak nie.. jap lagi la angah bw teratak korang yer... 

34 Budak comei:

alinac lover said...

ohh anagah terer buat~ nk try nnti

kakchik@ella said...

wah .. boleh cuba versi Angah pulak lah sbb yg kc buat lain.

el said...

el beli je cap tesco tu hahahaha
rajin angah...bagus2

☆ lieya latif ☆ said...

hamboi2...menu western lagi hah....kelas gitu......

suke tagline 'kenape beli kalo boleh buat'....tapi pada lieya ...kalo malas mmg beli jek laa hahaahahah.....kalo buat sendiri puas kan...dpt mkn puas2...

LYAfrina said...

wahhh febret lya ni westen food.. pasni blh buat sndiri... ni hari2 belikedai ajer:-(

rATu kEBaYA said...

rajin betullah angah ni masak.. teliur tgk ni

✿ etiey erywan ✿ said...

wahhh sedap! rajin angah

~ PIJA ~ said...

terus lapa akak pagi2 ni angah...!!!

me suya said...

balik kg nt boleh buat.. thnx angah

makdara TERdiva said...

nnti jgn lupa join bloglist baru MDT yer.. :)

MrS. F!zA said...

angah kita pon mmg penggemar masakan blck pepper..sedap!!!

(✿◠‿◠) said...

gulp..gulp..macam sedap jew....

Zura said...

chicken chop erk angah...

Rizziela said...

rajinnya hubby angah memasak

munna said...

wah! melelh nair liur tgk soso black pepper tu

RaRa said...

hai angah...!

aduhh..menarik & tertarik ni..
musti mau cuba!!

Mama Gee said...

lebiuuulah angah..akhirnyaa tau gak mcmana nk buat sos black pepper ni..cuma satu permintaan mama..mcmana ruper whipped cream tu...hahaahah...adess...kpg betul le..

Salmia said...

waa.. terliur tgk ni.. hehehe

Nora Shahaira said...

warg..lepas ni akak nak chop-chop la chicken..pasal sos nye dah tau resepi..suka la angah ni..nanti try lagi..pastu mai habaq ya..

YanaMIB said...

oh gitu cara buat sos black pepper..haha..thanks kak! =)

Sari Yusa Ibrahim said...

betul3... lebih baik buat sndiri w/pun kdg2 tak brp nak sedap lama2 msti sedap!

ieda said...

angah memang rajin masak .. kalau rajin mencuba sure sedap dikk :)

r|nA @ ja|j|na said...

boleh jadi cheef dah angah ni, asal n3 aje mesti ade resepi, suke akak tau :)..

ummiross said...

Nanti klu nak masak blackpaper boleh ummi rujuk sini angah, nampak sedap tuu

Adinda Amy Sensei said...

pandai aaa angah buat!!!

Cma Shiema said...

he3..mabeless...bole cuba...
rajin nye angh ni..
berjiran ngan cma la...:p

MamaYatie said...

perghh..sedapnya angah! dahsyat arr skrg masak jer korang laki bini yer..hehe

tak leh tahan dgr statement angah
"Kenapa beli kalau bole buat.........."

toyolkiut said...

nmpk cm mudah je angah..
tp susah jgk kot..
whipped cream pun TK x kenal..

MASZ said...

sedap..meleleh air lir nie..ehehe

Farhan Zulhusmi said...

wah sedapnya...boleh cuba nie...........thanz erk......

Edy Zaidi said...

pagi2 tgk gambar makanan terus lapar..huhu

nora said...

"Kenapa beli kalau bole buat.........."

"kenapa buat kalau boleh makan free kat umah angah jek :p"

ENTRY HOT : Lucah Day :p

Sarah Syazwani said...

aiya..makanan lg..mmg buat org lapor

Sarah Syazwani said...

angah dah bleh bukak blog resepi pulak..hehe

Related Posts with Thumbnails