Thursday, March 10, 2011

~ DaLam SuKa AdA DuKa ~

Sebenarnya memang hati melonjak2 semalam nak ke hospital...Tahu tak kenapa??? Syukur sangat2 sebab ahli keluargaku telah muncul ahli baru...Ye bb....yeahhhh...Pada 7/3 along angah telah selamat melahirkan seorang putera....Yang terlalu seronok akakku telah pecahkan record ahli keluargaku..tahu tak kenapa???? sebab korang pun sedia maklum yg keluargaku semuanya ahli keluarga perempuan setelah adik beradikku 5 perempuan & 2 cucu perempuan kini muncullah lelaki....Suka sangat2....biasanya harapkan menantu & abah jer lelaki....setelah munculnya bb boy tak tahu nak kata apa....
pic from goggle
Dalam suka tetiba lak duka tahu kenapa?? Gi hospital semalam dalam hujan dah la naik motor sanggup lak tue redah hujan...Bila sampai jer tengok bb tak ada kat sebelah..itu pun akakku baru jer lepas keluar dari bilik icu sebab masa dia kena tahan wad... darah tingginya terlaliu high sangat2.. Alhamdulillah akakku dah selamat & sekarang dah berada di wad biasa..
Dah tue 4 prince lak berpisah ngan ibunya sebab kena muntah2... mudah2an prince ari nie tak kena la lagi muntah2 bole la dia kuar cepat..... 
Sedih sangattttt2 punya bersemangat dtg hospital nak tengok bb tapi tak dapat...hampa woooo dah dari hari selasa lg nak tengok...
Dalam masa yg sama pula dapat berita ada 2 ibu  meninggal (innalillawainnallillahirojiunnn)...alah sedihnya........selidik punya selidik di sebabkan H1N1..kesian sangat2....

p/s: Pada ibu yg sedang preggy jaga kesihatan baik2 yer...jika terdapat simtom2 cepat2 gi rujuk doctor...sedih dengar cerita org kat hospital semalam...

66 Budak comei:

Amy Syaquena said...

Tahniah kepada kakak angah , mesti comel baby dia kan..


p/s: angah contest tu kan ada dua pilihan.satu nenek moyang dan satu lagi masakan special yang pernah masak dan tidak fokus kepada lauk pauk saja , kuih muih pun boleh...

kakchik@ella said...

Hidup mmg camtu ngah. ada turun naik. ada Tahniah .. ada Takziah.

alinac lover said...

alahai angah..sedih nyer T__T

seua org kena hati2 kan skg.kena jaga kesihatan


T-shirt KAMI BLOGGER UTARA~ ada yang berminat??
"

apple hijau said...

Tahniah untuk along angah tu ye...best nyer dpt prince. Prince charming gitu. :)

Zura said...

alahai sedih plak ibu yg meninggal tue..cm ne lah anak2 drg tue kan..

el said...

caner lah gayanye angah redah ujan tu ye..abis basah kuyup ke...sian kempunan nk tgk tote eh..hehehehe
along angah tu beranak normal ke..sbb darah tinggi dia tu tinggi sgt?

x sabar lak nak banak...
tu lah haruslah spital2 ni asing2 kan org2 yg dpt simpton2 h1n1 ni kan

MrS. F!zA said...

h1n1 makin aktif balik skrg..kita jd takut dan fobia la..takut la sbb ada anak n family..kalo hidup sengsorang pon takut jgk kan..dahla jnis serang tkkira usia..mintak kita semua dijauhkan.

rATu kEBaYA said...

kalau kat hospital ni.. macam2 cerita kita dengarkan

Rizziela said...

Ya ALLAH..takutnya akak dengar..semoga dijauhi dari kita semua..AMIN..

Angah tolong doakan kesihatan akak yer

So Shy Lady said...

salam knal,

tahniah ye dptahli baru.

kna bjaga2 h1n1 mnyerang kmbali. mkn multivit/vitamin c utk tingktkn dy immunisasi bdn

b.E.L.L.e said...

tahniah angah dpt anak buah baru..hehe..gegurl bertambah geng la nnti yer.. heee~~

Suara Kalbu said...

bestnya .. tahniah Angah dapat anak buah baru

Frodo Baggins said...

kasihan ...
innalillah
cukup mati sbgi peringatan

ibu2 jaga kesihatan

r|nA @ ja|j|na said...

ya Allah, takutnye dgr..

~ PIJA ~ said...

tahniah angah dpt anak buah baby boy lagi....:)

Cik_HaWa said...

tahniah wat sis angah..
lps ni angah arr plk yer tambah lgi 1 hihi :)

ummiross said...

tahniah dapat ahli keluarga baru, moga along angah cepat sihat

Sarah Syazwani said...

mesti menjadi kesayangan kuarga laa pasni bb boy tuh

Rinna said...

Tahniahh dpt baby boy yer dlm keluarga.. Moga prince cepat sembuh yer.. dan kaklong Angah cepat sihat.. OK..

Izan Ishak said...

tahniah pada kaklong angah...mesti comel prince ni..

angah sama ngan kak izan, 5 beradik perempuan. tp mak kak izan ramai cucu lelaki sekarang ni~

Cma Shiema said...

alhamdulillah..tahniah utk angah n kuarga..smga boboy cpt2 sihat..tggu turn angah pulak dpt boboy..amin..mesti bertambah2 meriah..~

nuriz said...

tahniah dpt org baru..
h1n1 ni tak hilang terus lagi ye

Ellen said...

sedihnya..ibu tu meninggal bersalin ker angah?

Tahniah untuk along angah..akhirnya ada juga prince kan..hehe

✿ etiey erywan ✿ said...

tahniah jugalabuat angah dapat naka buah baru. thank folow blog i erk. angah.. macam familiar lol muka angah ni.. hmmmm adakah pelnduk dua serupa.. ntah lol

Ogy said...

alahai...nnti pi tgk bb lg ya...
H1N1 kembali menyerang...huhuhhu

Suhami Ahmad said...

Tahniah ngah dapat anak sedara laki...innalilah pada yang meninggal

AngahSayang2314 said...

amy:thanks.. tak dapat tengok lg rupa parasnya..

AngahSayang2314 said...

kc tul lah...

AngahSayang2314 said...

yong tue la kan??

AngahSayang2314 said...

apple thanks hehehe

AngahSayang2314 said...

zura tue la kan...tak tahu nak kata apa

AngahSayang2314 said...

el jahat..jahat...jahat.. hehehe...yup dia bersalin normal

AngahSayang2314 said...

fiza betul2

AngahSayang2314 said...

ratu kebaya tul2

AngahSayang2314 said...

kak ziela insya allah...

AngahSayang2314 said...

So Shy Lady
thanks... tul tue

AngahSayang2314 said...

belle hehehe thanks

AngahSayang2314 said...

sk thanks hehehe

AngahSayang2314 said...

frodo hey lama tak nampak

AngahSayang2314 said...

kak rina jaga kesihatan yer

AngahSayang2314 said...

kak pija thanks

AngahSayang2314 said...

hawa thanks yupp tu pasti hahahaa

AngahSayang2314 said...

ummi thanks

AngahSayang2314 said...

sarah tue la...

AngahSayang2314 said...

kak rinna thanks bebanyakkkk

AngahSayang2314 said...

kak izan thanks.. eh tak sangka lak kan....

AngahSayang2314 said...

cma thanks hehehe

AngahSayang2314 said...

nuriz thanks

AngahSayang2314 said...

ellen tue la kan... thanks ellen hhehe

AngahSayang2314 said...

eti thanks eh yer ke??? hehehe

AngahSayang2314 said...

kak g hehehe

AngahSayang2314 said...

atok thanks atokk

MamaYatie said...

tahniah Angah! dapat anak sedara baru ..best3x..family sebelah akak pun takde cucu lelaki lagi..5 org gegirl..

akak tag contest..meh la join

http://dis-mysimpleworld.blogspot.com/2011/03/contest-si-manjaku-comot-tapi-comel-by.html

makdara TERdiva said...

tahniah! MDT tumpang hepi

diana said...

h1n1??
bahaya la..
kesian ibu tu??
dari baru lepas besalin ke??

AngahSayang2314 said...

kak yatie thanks hehehe kena gak ke??

AngahSayang2314 said...

mdt thanks

AngahSayang2314 said...

diana yuppp kesian kan??

sarah-najwan said...

tahniah krn dpt babu sedara..
skrg mcm h1n1 tu kembali ajo..takutkan..

sama2lah jaga kesihatan deh..

toyolkiut said...

tahniah buat along angah..
skrg ni H1N1 muncul blk kn?
dngr dlm brita bnyk pulak dh kes ia..

Fiqas said...

tahniah utk kakak angah...

Citarasa Rinduan said...

angah--
sedihnya ayu baca entry kamu.......

family ayu pun nak dapat bb lelaki susah..
anak saudara pun 6 pompuan..1 lelaki.
adik beradik 1 lelaki...4pompuan..

shark said...

siapa sangka..
harap2 sumanyer ok..

munna said...

tahniah angah dapat ahli keluarga baru... semoga prince cepat sembuh ye...

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


thniah gegirl dapat sepupu baru tuuuu....

eeemmmm H1n1 ni dah mula dahhh start nak jadi balikkkk.... bimbang gak lahhhh....

HEROICzero said...

hey congratz! semoga semua baik2 saja. -)


ade lagi ya, h1n1? sigh~

Related Posts with Thumbnails