Wednesday, March 9, 2011

~ IkAn MaSak KuNyit GoReNg BerKari ~

Korang baca jer n3 kat atas dah tahu kan??? Ye kalau bab makan jer ingat angah ingat lah makan...Mencuba harus mencuba..1demi persatu kita try...Akhirnya jadilah ia santapan tuk di makan...
Hubby angah tak macam hubby korang....Pelik sikit..dia tak suka la kalau makan2 luar nie...Some time jer la nakkkkkk tapi kalau hari2 kerja nie...sesekali makan kat luar nak la hubby angah tue...Namun kalau korang nak ajak makan kat luar tiap2 hari tak ada maknanya...Mesti ada jer kritikannya..& ngan mulutnya pok pet..pok..pet  mulutnya...
Hubby tak cerewet angah masak apa pun dia bole terima...Just ikan bilis ngan telur pun dia tak kisah...Tapi kalau ajak gi makan luar mula la dia...Bukan apa ...sebenarnya dia nak makan dari air tangan angah..
Tu yg sebenarnya...Bila ujung bulan jer mesti dia dah standby duit tuk barang basah (ikan,ayam,sotong & lain2 lg) RM 150 tue.
Korang rasa banyak ke??? la sekarang pun barang dah mahal kan???tapi kalau ada balance tue angah beli la apa2 yg patut...Eh apa la angah melalut lak.....Jom kita Tengok apa yg angah cakap pasal ikan masak kunyit goreng berkari...
Ini la rupa ikan tue...

Resepi nie angah tak ada la ambil dari mana2 just campak2 jadi lak...Sedap memang sedap..layan la makan..hubby kata ada rasa kari ada rasa kunyit pedas cukup lah semuanya...Sampai request lagi tue.. katanya simple jer masakkan angah tapi sedap..Eh korang terliur ke??? sorry yer... balik kang try la... yerrrr

p/s: happy sangat sebab dapat tahu berita gembira nie.........


19 Budak comei:

✿ etiey erywan ✿ said...

wahhh bestnya...

LyNn HaMzAh said...

nampak menyelerakan...nanti nak beli ikan dan try masak macam angah masak...

kakchik@ella said...

Wah Angah .. pandainya dia masak.

cHiEydA said...

pregnant..??

el said...

tulah kan...suami ni suka mkn air tangan bini..lg best n sedap dr mkn luo tu
yg simple2 ni la yg sedap pun...aiii mmg terliur la tgk ikan angah ni :)

Zura said...

campak2 je terus jadi erk angah...mesti ada skill mencampak tue kan...hehe..

Zaidah said...

tengok pun sedap...yummmy...

ummiross said...

Sedap pulak nampak ikan tu angah..

nora said...

uikssss wat resepi sendiriii
chef wan dah de pencabar nih :p

ENTRY HOT : Senyum ^_^

Suara Kalbu said...

NI yang tension ni. Pepagi dah nampak makanan... lapo la akak

makdara TERdiva said...

takmo buat sendiri..nak suruh angah pos.. :)

Cma Shiema said...

waah...sedap tu..hubby suka mkn bertambah rajin la ngah msk...:p

r|nA @ ja|j|na said...

ewah, campak² pon nmpk menyelerakan..akak skang ni, bnyk beli lauk dah siap aje..nak masak mmg tak laratlah ngah..

MamaYatie said...

senang kan hubby angah..on jer..sama spesies hubby kak yatie..tak byk songeh!

YanaMIB said...

woo hebat aa..men campak² pn sdp..huhu~ =)

Izan Ishak said...

main campak2 tu yg sedap tau selalunya angah~

Cik Yana said...

Wahhh~ sedapnya. Dah la suka makan ikan!

Rinna said...

Sedapnyaa..akak tgk ikan goreng berkari Angah.. nak sikit.. :)

diana said...

ramai suami tak suka makan kat luar..
tapi isteri depa ja yang suka makan kat luar..
saya la tu..
ahahah

Related Posts with Thumbnails