Thursday, March 17, 2011

~ KeRaNa KaU AkU GaiRaH ~

Sekali pandang memang tertawan...2x pandang terliur...3x pandang dah terasa macam kat lidah..4x pandang dalam hati berkata.... tak bole jadi nie....Mesti gak ku rasa nikmatnya seperti mana orang2 lain rasa. Tiap kali angah tengok blog2 org semua cerita pasal Red Velvet sana sini la...
Akhirnya... kali ini angah dapat resepi dari MaCArOnS korang kenalnyer blog tuan tanah.... Malah sekarang terkenal sekarang ngan macarons dari bentong..
Dia ialah cik min......Apa pun thanks a lots Cik min kerana sudi kongsi2 resepi kat alam maya nie..Kalau tak ada cik min tak tahu nak cakap apa la......
Namun Betul kata cik min Bahan2nya memang terlalu tinggi sangat2 harganya..
Demi hajat & kegairahan ku Sanggup ku terjah tuk mencuba & merasa...Nak tengok tak rupa yg angah buat...
Ini lah rupanya....Apa nampak tak kemas kat tepi2 tue.. Yupp Memang di sengajakan..sebab dah terlebih bancuh yg warna putih tu...sayang pula nak buangkan??? kata mahal...Setelah siap letak dalam peti ais semalaman.Malam tue juga merontak2 nak makan..senang cerita tak sabar2 la...
Ramai kata sedapppp bila dibiarkan semalaman dalam peti ais...Terpaksa la bersabar tuk semalaman jap..Tunggu jer sampai esok...hehehe...
Bangun pagi2 yahoooo dah sejukkkkkk....Aksi potongan dari ku perhhhh memang sedap sangat2 sampai menjilat ibu jari kaki tue..hehehe...Memang betul kata diorang lagi2 time sejuk bila makan memang sedapppp...Mula2 memang cadang2 nak beri pada pinkfrogy &  Bieta.. Sorry yer korang berdua hasrat nak beri tak kesampaian kerana stok untuk korang dah licin di makan...Buat pun half dari adunan yg di beri Kata mencuba....Next time angah beri pada korang yer....
Dengan itu angah bg korang rasa sikit nah ambil lah....lagi2 kalau korang time makan pagi2 nie. sepotong pasti kenyang sampai petang..Ambil la......nyum..nyum...
Oh ... Red Velvet Cake @ Kek Baldu Merah hehehee


p/s: Malam ini kena bekerja keras..yes..yes..yes.. angah bole..

31 Budak comei:

Nora Shahaira said...

angah nye red velvet lain la rupanya macam yang akak nora buat..tak leh jadi kena cuba resepi ni pulak..

cikmOt said...

wahhh....nak sikit nak sikit...

MIZZ SUE (ASAMGARAMGULA) said...

kak...nak sikit..cam sedap je...teringnnye..

cikmin said...

huhuhu..tergudas pulak ya dengan si baldu merah ni.. :) sedap kan..ishhh..memang kerja keras lah macam ni kalau dah topping melimpah ruah ni..cikmin ada stok dalam peti tak terbuat-buat bizi jek memanjang...

Terima kasih atas backlinknya ye angah... :)

MamaYatie said...

angah,siyes tak penah makan benda alah ni..tp nampak marbeles lah...sib baik perut dah kenyang..kalu idak mau meleleh air liur

Salmia said...

wa.. nmpak sedap tu..
tringin nk rasa jgak!
nnt buat lg ye.. nk skit. hehehe

Lizzie Yasmin said...

jahat giler weh... nmpak terliur aku..... WAAAAAA

fiza said...

Sedapnya RV cake, nak sikit ^_^

MrS. F!zA said...

perghhhh!!! rupa tu pon mmg dh nmpk sedap!!!gigih angah buat..

yg putih tu keju ke ape??huhu sorri kita ni mmg tk reti sgt.haha

*mlm ni mlm jumaat kerja keras yg utama perlu didahulukan..haha

✿ etiey erywan ✿ said...

waaaahhh sedap! i budak yang sentiasa comel.. hahah

ummiross said...

Wow!yummy, nak cuba jugak lah nanti..

Hanis Azla said...

ya allah angah.. akak pun dah telan2 liur kat sini ni.. nmpak sedap sgt..

RaRa said...

adusss...
nampak pun dh sedap...
angah...delivery... ;)

alinac lover said...

pengsan hehhe nak!!!

Adinda Amy Sensei said...

sedapnye kek tuuu angah....

Amy Syaquena said...

sodapnya ngah oi...Amy tengok bloh angah ni dah jadi blog masakan pulak...

SYANI said...

Pernah makan RV ni sekali jer.. Memang sedap..

toyolkiut said...

wah angah..
mmg hebat bersilat kt dapur ye..
bertuah sungguh si somi dan anak2, asyik mkn best2 je..
TK usah kan kata nk mkn, tngok dpn2 pun lum pnh lg kek ni.. nama tu ada la 2-3 kali dengar..
apa bahan ia yg jd merah tu..

diana said...

dah pandai buat nanti boleh jual..
bukak kedai..
jadi tokey!!
best!!

Hot Mama said...

dah email no hp kat email angah yer..nanti cek tau...
btw sedap la kek tu..ngee
pandai angah buat kan...klu mama mmg kompom tak jadi..haha

makdara TERdiva said...

wah! kemain angah punya red velvet besarrrr punye..kalah red velvet MDT yg cinonet tu .. :)

munna said...

fuyoo... kek yg tgh hot di pasaran ni...meleleh air liur .. nasib baik takde isi dlm perut ni...

kakchik@ella said...

wah .. Angah dah makin pandai. Makin panjang la list yg nak dibawak masa pertemuan kita nanti. hihihi

Laiciberry....a.k.a Bieta said...

bieta pun nk rasa angah...huwaaaaaaa terliur wooooo

OLick SyaSya said...

angah sedap nye..nk ciket...

Zura said...

erm...

kakngah said...

tahniah! tahniah!

aku lom ada keberanian nak buat sendiri.. huhuhu!!!

Cma Shiema said...

wadusssss..angah..semakin menjadi2 mud memasaknye...
nk jugak........

Fiqas said...

angah, nk la jugak...

pst, bila kita nak jumpa ?

eiela said...

bestnya red velvet tuh.. lapar lak tengok ha

Latest Entri :
Telefon Rumah VS Handphone

Ogy said...

org asek ckp pasal kehebatan kek ni je...huhu mcm sedap..sedap ke ngah? tak pernah rs ni..hehee

Related Posts with Thumbnails