Monday, March 21, 2011

~ CaKap JanGan SeDaP muLut ~

Pagi lagi sampai dah kena teguran ngan staff baru benci..benci.... elooo siasat la dahulu jangan main terjah jer.. ini tidak...terjah jer sesuka hati dia nak...Awak tue baru jer 3 week kat sini banding ngan angah yg dah 4 years ok...
Ada ke patut angah last week masuk lewat..Terlewat lak tue serentak ngan si nyonya nie..Lepas tue Sampai2 nyonya nie buka lah pintu opis..Kebiasaan tak yah cakap lah mesti angah yg buka opis nie...
Lepas tue..Angah duduk kat kerusi cakap lah.. "Aduhh ari lewat lak 20 min, Tapi tak pe biasa i cover hari esoknya... "
Si nyonya tue lak leh kata...... "I tak pernah lewat selama i keje sini" Cirit la tak pernah lewat...
mmmm naik hantu la angah bila dia cakap macam tue..Angah pun cakap lah.... "yer ke tak pernah lewat abis yg u datang ni sama i kul 8.20 tue tadi??"


Bole dia menjawab lak tue..."Ala tue bukan lewat i pergi makan.."
Angah pun mula la menyirap..."Elo......... ingat gi makan tue bukan lewat ke??? Abis yg selalu u sampai kul 9 lebih lah kul 8 lebih la itu apa kes pula???"
Bole dia bantai senyum jer....Eeeeeeeeeeeeeeee tak suka..tak suka...tak suka.....Kau ingat kau bos nak cakap macam tue...Dah la masuk opis macam opis bapak dia..Boss dah masuk baru dia masuk..Nak katakan tiap2 hari lewat. Time opis hours dah la 8-5.Kadang tue angah masuk awal kul 6.45lah... kul 7 lebih dah sampai opis.Tapi tak pernah berkira..Boss pun tahu..Malah bos tak pernah tegur angah lewat..Tapi kalau cepat tue terkejut la dia...kan???
Nie baru masuk dah kecoh betul2 la si nyonya nie bikin angah hangin jer...Masa angah tengah buat n3 nie pun dia tak sampai2 dah menunjukkan kul 9.15...boss dah masuk nyonya2....
eeeeeeeeeee Cakap jgn sedap mulut ....
Sabar jer la.........

p/s: Masuk je opis dah x syok dah macam dulu...Nak berhentiiii.....tak suka.....

41 Budak comei:

Suara Kalbu said...

Sama ler kita Angah...

Ramai yg bercakap saja berdegar-degar lagak macam bagus tapi haprak ....

unknown girlz said...

sabar jer la..
kalau saya pun menyirap..
dh tu menjawab plak?? xpe2..
S.A.B.A.R selagi mampu :D

☆ lieya latif ☆ said...

kikikiki...sabar2...biase latu..ade org ni tak mo mengaku silap sendiri..selagi boleh dicover...nak di cover walaupun kite yg mendengar alasan die mcm tak munasabah hahaahaha.....ape2 laa kan die tu!~

MrS. F!zA said...

sabar angah sabar.. pedulik je org gitu..buat sakit hati je

nasib kita tk pnh lewat..sbb opis sblh rumah je.haha

..nOj.. said...

heheh sebab dia nyonya la tu yg kecoh semacam kot. :p

LYAfrina said...

hehehehe.. biasalah angah.. dlm2 ramai2 mseti ada sorangkan y gitu2..

OLick SyaSya said...

biasa la ngah..dulu pn kite cm 2 gak.. berushe tabah kan diri..
hehehe... walaupun i xske ng opismate sekor tuh..

kakchik@ella said...

lewat la tu. Ngok la nyonya tu. Apa da ...

cHiEydA said...

wat xtau je anagah ngn org yg cam tu..ca ya nun alif memang ade yg jenis camtu..org wat salah tp kalau die wat betol..chieyda pun penah gk mengalami situasi cmtu..

rATu kEBaYA said...

sabar angah.. abaikan je orang macam tu.. jgn kacau periuk nasi angah dahlah...

toyolkiut said...

wah..
angah jngn tensen2 ye..
nyonya tu ckap x serupa bikin..

TK masuk keja kul 10 pg..
kdang2 lewat jg..
hehe..

Hanis Azla said...

bila dpt ofismate mcm tu mmg kita boleh jd emo di buatnya.. takpe angah, tak perlu nak berhenti kerja hanya sbb org lain.. pedulikan aje org yg mcm tu.. kat mana2 pun ada.. tak perlulah kita nak lari..

ozzy said...

Assalam..

Dengan diaorg tu kena byk sabar..mmg pandai berlakon buat muka x bersalah.

velasrizal said...

btol tu..kerna mulut bdn binasa nti..

Perodua Myvi SE @ Perodua Myvi Extreme 2011

Cma Shiema said...

huhu..nape ni ngah..saba ye..
ssh nk ckp ngan org yg PHD besar dr kita ni..
sian kat nyoya tu..."cirit" merata2..
:p

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

sabarrr..jgn sebab nyonya becok seorang angah nak persiakan kerja angah kan..amik plaster gi tampal mulut dia kalau dia banyak bunyik lg pasni..tak pun amik cili sumbat kat mulut longkang dia kan..hehe

alinac lover said...

adeh nyonya nk kena btoi kan~

Zura said...

berlagaknye...

makdara TERdiva said...

sabo angah..bwak2 bertenang..smbl2 tu leh usha keje lain.. :)

kat sini nasib baek lah takde politik opis..syukur..

sarah-najwan said...

sabar angah
buat ajo keje kita
jgn dilayan mende2 yg bole
bebankan fikiran kita..

S..U..D..@..I..S said...

berani dia cakap ngan senior cam tu ....sekeh mau tanya? dia

diana said...

dia gurau2 je kot..
sembang gurau2 je tu..:p

nisa said...

Sabaq angah, janganla sampai berhenti...kalo nisa pun naik angin, rasa nak sepak je org cmtu..mulut cabul..buat xtau jela angah..k

Lagenda said...

meh mak tulun urut dada angah nak?? Saboooo!

Kalau mak, mak tonyoh2 mulut dia! Muahahaha!

Frodo Baggins said...

looorrrr ....
jgn layankan nyonya ni
kalau gaya dah mcm ni
cnfirm x boleh survive punya.
rilex2 lu strong maaaa

bolos saja beliau!


wooohaaaaa

POSH76 said...

sabar beb kalu boleh jawab...jawab lepas tu dah jgn layan...

ummiross said...

Eeeee, ummi pun tumpang geram!!! dengar cerita angah ni....

Adinda Amy Sensei said...

mcm2 perangai manusia ada dlm dunia...

Afzainizam said...

=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
“Tali timba ditarik perlahan
Terasa sejuk air perigi
Ziarah Blog tanda persahabatan
InsyaAllah hamba datang lagi”

Maaf kerana lama tak berkunjung yerrr .. minggu lepas agak sibuk sangat maaf lah yerr...

yuppppp kadang sakit hati sakit telinga sakit kepala ngan kerenah orang camtu... bawak sabor ajer lerrr... tapi sampai bila bolehhh sabooooooooorrrrr

HEROICzero said...

sabar2. ala, biasa kot benda macam neh.

*attack lagi! =)

Nora Shahaira said...

angah kena hati-hati orang macam tu.. akak nora pernah terkena, samapi bos percaya rekaan cerita dia..memang last2 akak nora benti..

CiK QiQi said...

ish...namo la gitu ngah....angah org lme....angah kena kuat..org spesis gitu kena cari cre terbaik nk diam kn die..ker...die de kena mngna ngn bos..sbb tu die leh ckp sukatik gitu??

bunga said...

sabar ngah..biasalah ngh jenis cam tu mmg akan ada..

Cik Moon said...

hmmm sabo je laa...huhu

MamaYatie said...

huhu..ciannya angah..sabar yer..

nyonya tu perasan bagus la tur..

So Shy Lady said...

kan dh tde mood...

biasalh mnusia mcm ni mmg ada d mn2 - rs diri lbih smpurna, org lain serba t.kena...

sabar je la ye ;)

YanaMIB said...

oh sy pernah jumpa manusia spesis mcm ni..jgn berenti..nnt nmpk angah kalah dgn dia..reverse psiko blk..hehe..tu yg sy blaja ms keje kt tpt lama dlu..klu angah pk skt hati, angah yg stress, tension..org tu tah² relek je..so jgn bg emosi kuasai minda =)

AngahSayang2314 said...

sk tul tue...nama pun manusia kan??

AngahSayang2314 said...

unknown girlz tengah sabar la nie tapi kalau dah meledak termuntah gak... gunung berapi tue

AngahSayang2314 said...

lieya tue la kan???

AngahSayang2314 said...

fiza tu la kena banyak sabar nie

Related Posts with Thumbnails