Friday, March 11, 2011

~ TeRngAnGa TeNgoK KeSekSianMu ~

Astarafillullahulazimm... (bg umat islam) OMG (bg selain umat islam)apa la..kan...hari2 yg baik nie bole menyakitkan mata kita lak..knp??knp???Terlebih dahulu angah nak ucapkan terima kasih banyak2 pada korang kerana atas ucapan tuk Prince .Tapi hari ini nak bercerita berkenaan ngan di hospital gak...apa pun nak tunjuk dulu pic nie..
pic from goggle

Ok apa ramalan korang semua????Macam nie masa angah di hospital ari tue terkedu angah..
Senang cerita ternganga la mulut jap..kenapa?? ada la.. 1 pelawat patient datang melawat tak pasti la sapa org tue..
Boleh dia dtg sini ngan pakaian mcam kat atas  nie...Astarafillullahulazimm...kenapa la dia pakai macam nie kat tempat2 macam nie..Angah tak kisah lah kalau org tue lain bangsa tapi org islam sendiri kau..
Aduhhhhh bergeleng kepala angah tengok.....Tak salah la kalau sesiapa pun nak pakai macam nie,sebab ia bukan urusan angah  tul tak???..tapi biarlah kena tempatnya.....
Nie tidak tempat2 awam leh dia begini ngan cara pakaiannya....... 
mmmm tak tahu nak kata apa..Nak kata tak berpelajaran mustahil tengok pakaian educated nyerrrrr...Apa pun entah????? susah nak kata2.
Awak tue umat islam..Memang betul kita tak patut campur urusan peribadi org...Tapiiiii......kalau dah menyakitkan mata ketika berada di hospital apa kes????
Sedangkan yg berbangsa lain pun x ke hospital macam nie..nie kan pula bangsa melayu...
Betul2 menjatuhkan maruah agama & bangsa...Habis 1 wad semua pandang org tue..Apa pun susah nak kata2..Yg penting hormat la sikitttttt.....

p/s: yes..yes..yes...Esok sabtu nie yg masa angah tunggu2 nie....  

34 Budak comei:

BIONIC WOMEN said...

Wahhh..angah pagi2 jumaat tayang gambar cekci ler..hehehe..
Apekejadahnya dia pakai gitu..hehehe.
Ntah ler org sekarang ni angah,
Akalnya dah sependek baju dan seluar yg di pakai..huh

Hot Mama said...

body dia cantik sgt kot angah..tu la dia minta puji nak tayang tu..hehe

d_tieah said...

Huhuhu.. Dia baru balik dari oversea kot.. Ngee :)

Entry Terbaru 1 : Kerja Sampingan Yang Menguntungkan
Entry Terbaru 2 : Keluhan Rakyat Malaysia Terhadap Stesen Televisyen

Hanis Azla said...

dia org tak segan, kita pula yg segan nak pandang kan angah..

MIZZ SUE (ASAMGARAMGULA) said...

ARI TU SU PI IKEA PUN ADE ORG CAM TU..SIAP NAMPAH LURAH DENDAM

Ellen said...

seksi maut ni angah..mesti ada patient yang terus baik tu..hehee..gurau!

ummiross said...

cerdik tapi tak pandai kan angah..harap dia belajar dr kesilapan

✿ etiey erywan ✿ said...

hmmm sekarang dah macam2 pesen manusia berpakaian...

kakchik@ella said...

aduhai .. ada gak org camtu ye Ngah? Hospital tu .. bkn ye pentas peragaan. haiyo ..

Cma Shiema said...

huhu..x patut2...angah pun telah "mencuci "mate cma pepagi ni..hohoh

MamaYatie said...

body dia lawau benor kot ngah..eee..sabor jer la..

nora said...

dia baru balik joging kot
tak pun dia terhilang ingatan, dia ingat dia dah pakai baju, upe-upenye...oh man!

ENTRY HOT : dia tinggalkan aku...

So Shy Lady said...

auwww pjam mata...

ksian org mcm ni, kan. harap diberi hidayah olehNya. aminnn

nuriz said...

dia bekas model kot heheh

makdara TERdiva said...

kenangan duduk seminggu dlm spital mase jaga akim ialah dpt makan sedap..walaupun anak sakit, mak yg jadi gomok..grrrrrr

ozzy said...

dia nak naikkan balik semangat pesakit kot..

YanaMIB said...

maybe kwn dia yg sakit tu cpt sehat tgk dia pakai mcm tu..dia terlupa nk sarung jaket kut..hikss =_=

Mama Gee said...

omak aii...mesia ni dh panass sgt kot....huhuhu

ieda said...

uishh tul ker dikk .. seyes !
dia pakai suar pendekkk mcm nie ?? legging mcm nie ?? adehhhhh kiamat dah dunia nieee huhuh

dah yg tgk tuu x jeling2 kat die .. kasi dia malu sikit .. aper lahhhh huhuh malu2 ... maluuuuu

Citarasa Rinduan said...

angah..
kalau di hospital HSA dan HSI johor...mmg depa tak boleh masuk..walau orang bukan islam

PS: yang nie orang islam yang tak sedor diri lah...

el said...

body cam ni lah yg el idamkan pas beranak nti..nti nak pki cengini kt umah...lm giler x sexy2 ngan hubby..kahkahkahkahhh

aje giler org tu pki cm tu g spital..dia salah spital kot...pttnya dia g spital tanjung rambutan..xde akai pya org

NICK IRFAN said...

teruk sgt pakaian dia tu! rasanya dia dari wad gila kot? hehe

HEROICzero said...

*tengok*

*senyum*

*tunduk*

cewaaah. keh3x. tunduk, last skali tu~

kakngah said...

macam2 cara nak tarik perhatian org.. kita yg tgk rasa malu. dia... bangga kot..

alinac lover said...

err yeke angah? alahai..kalo yong pandang x lepas ah..huuu

yg mana sakit tu trus sihat kot ye

Adinda Amy Sensei said...

gangguan mata utk kite ek...



angah...ada kad utk angah

munna said...

mmg takde akal agaknya perempuan tu... dia tak pikir ke boleh kena sakit jantung org yg melihatnya macam tu....malu kalu munna ada kat situ

Afzainizam said...

Firman-Nya, bermaksud: “Dan katakanlah kepada perempuan mukmin supaya menyekat pandangan mereka daripada melihat yang haram dan memelihara kehormatan mereka dan jangan mereka memperlihatkan perhiasan tubuh badan mereka kecuali yang lahir. Dan hendaklah mereka menutup belahan leher baju mereka.” - (An-Nur: 31).

WALAUPUN KALAU BUKAN MUSLIM PUN ATAU SEANGKATAN DENGANNYA HORMATI SENSETIVITI MASYARAKAT TIMUR DAN BUDAYA TIMUR

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

LadyBird said...

cumil sgt kot ..
sebab tu pakai mcm tu..
sebenarnye angah.. die nak tunjuikkan yg die tu dah xde maruah.. sebab tu xde perasaan malu..
mane nth die simpan ke"malu"an die tu angah.. eii.. kt yg tgk ni rsnye malu dr dier.. die bangga lak tyg kat org..

Nora Shahaira said...

diorang ingat tsunami tak melanda malaysia kot..jadi buat dosa banyak2..

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

tataw adat kot angah ..
heheh, seniri mau igt la..
takkan masuk kandang rimau pn nk mengembek gak kan.. hihihih..

cEro said...

..dan bila kena ragut atau ken arogol, salahkan lelaki...

ish ish ish, dunia-dunia...

Fiqas said...

melayu dan islam hanya pada i.c dan surat beranak...gitu le gayanya.. terlebih over dari yang over...

Zura said...

dia br balik joging ke..hehe...tp xsopan langsung..

Related Posts with Thumbnails