Thursday, February 17, 2011

~ TiAdA KaTa SeCanTik BaHasA ~

Bak Pepatah org Jangan di sangka air yg tenang tiada buayanya...Setiap kata2 ia mencerminkan bertapa cantik ke?? bahasa yg digunakan ketika melontarkan kata2 kepada org...Setiap luahan rasa semuanya terpampar di sudut hati nurani seorang insan..Hanya ia yg mengerti bertapa dirinya sedang di landa dilema kehidupan....Hanya ucapan terima kasih yg dapat angah lontarkan kepada kawan2 di alam maya ini....Dengan menyatakan kenapa ia terjadi???? telah merungkai sedikit demi sedikit luahan rasa angah pada korang... Maaflah semalam & hari ini angah terlebih emo sangat diri nie sampai tarbawa2 kemana saja angah pergi...Tentu korang pelik kenapa ayat semalam begitu tersentuh & mengusik hati angah..kan??kan?? 
Ia tiada kena mengena ngan kehidupan keluarga angah..malah syukur alhamdulilla... kehidupan keluarga angah sempurna sangat2. Korang nampak header di atas tentu sudah tahu bertapa ceria,happy & bahagia angah di samping org tersayang...
Namun jelas terpancar di sudut hati nie menyatakan hatiku di robet ngan panahan benda tajam...Perhitungan hari demi hari hampir melangkau ke angka 4 tahun.....Pabila melihat pandangan setiap sudut orang pasti cemburu bila mendapat tahu yg org tu sedang bahagia setiap tahun..Ada yg dapat kenaikan...... pangkat......bonus......namun angah masih tetap di tempat yg sama dari permulaan lagi....Perbincangan telah di laksanakan namun ia mengatakan tiada keuntungan lagi...
Penyelidikan setiap2 data2 berribu2 di keluarkan tuk kepentingan diri & company..Adakah Itu dikatakan  masih tiada keuntungan??? Bukanlah Berpulah staff yg perlu di tanggung ia hanya angah seorang sahaja......Malah semua urusan hal ehwal kerja angah yg buat.....Jika di fikirkan ke 10 tahun akan datang pasti ia pun ke tahap yg sama juga...Namun hidup kena ada perubahan..tu pasti......  
Apa yg angah nak tanya korang ADAKAH KORANG AKAN STAY DI SINI JIKA IA TIADA APA2 KEBAIKAN PADA KORANG????????    plssssssssssss pandangan......
hehehe ayat2 berbunga2 tul la kan??kan??? 


p/s: Janji mesti di tunaikan...resepi tu pasti hehehe tungguuuuu                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

44 Budak comei:

cikmOt said...

angah...tepuk dada tanya selera...

jom makan...tetiba...hehehe

C.I.N.T.A said...

sian nyer angah.. angah keje tempat jauh kan?? ape kata angah survey2 dulu kat tempat yang lebih dekat ngan tempat tinggal angah.. nnt bile angah dah dpt tempat keje yang lebih dekat baru la benti..

Ogy said...

As salam...lama tak melawat blog angah ni... sori ya...angah rajin singgah blog mama...masa tak mengizinkan lately...sibuk berulang ke hospital...ari ni br ada masa..nk bw sekejap...curi2...huhu

BIONIC WOMEN said...

kita kena cari perubahan angah, mungkin ada rezeki yg lebih baikkat tempat lain..kebajikan kita sebagai pekerja perlu jugak diambil kira.

Allah xkan mngubah nasib hambanya, melainkan dia berusaha mengubah nasib dirinya sendri..

u got what i mean...

Rizziela said...

kalau akak x tunggu lama dah angah....

Staff kenalah jaga...tak kan setiap tahun sama ajer..tak ada perubahan langsung....

Atleast kenaikan ker..bonus ker

apple hijau said...

ayat standard beberapa company. huhu!

Kalau ada peluang carila tempat yg lebih menjanjikan kebahagiaan,menjamin masa depan. cumanya bila berpindah kita terpaksa bermula dari bawah semula dan ia membuang masa.

Semuanya ditangan angah. Semoga Angah akan membuat keputusan yang betul. Go Go Chaiyok Angah!!

iS3 DaEnG said...

kalau ada peluang kat tempat lain yang bole offer labih dari yang sekarang lebih baik angah cepat2 cabut jerr....4 tahun lama tu.. tension kalau usaha tak dihargai oleh majikan..hrmm..sabar jer laa ..

alinac lover said...

mungkin tidak angah.kena berani mengorak langkah baru!


Jom Slim Sama-Sama"

rina a.k.a jaijina said...

erm, susah nak cakaplah ngah..macam akak jugak ni hah, dah bape lame takde kenaikan..jgn kate gaji, pangkat jauhlah sekali..tp nak buat camne, keje kene keje jugak..kalau salah sorang dari kami tak keje, mmg terasa sgt bebanan itu..

tp kalau dapat lobang lain ni, haruslah angkat kaki aje..

Izan Ishak said...

angah, kalau dah 4 tahun tiada apa yg berubah. malah ditolak pulak mentah2 pandangan ttg kenaikan pangkat, bonus atau apa saja utk angah...better cari tempat lain. mungkin ada rezki yg lebih baik ditmpt lain~

*buat apa nak dinanti pada org yg tak sudi~ chewwwaaahh!

oya said...

if xde pape menariks baik cabutttt

☆ lieya latif ☆ said...

angah, kalo ade peluang lagi baik pergi laaaa.....so cari laa peluang yg okey kalo ade tu baik cube ditempat baru.....kdg2 kalo mcm tu jugak, tak kemana, takde mase depan kite kat situ.......

ape2 pun moga yg terbaik tuk angah yeak

munna said...

pasal kerja ye angah... klu dah ada kerja baru baik pergi ambil angin baru... klu belum fikir2 lah dulu

Zaidah said...

klu zai memang dah bengang n cabut ajelah...kita banyak komitmen kenapa nak tunggu lagi...saje dia ambik kesempatan ke atas angah sebab semua kerja angah yang buat...

DKosongLapan said...

oooo pasei koje ke....ingatkan pasei famili.....

camni le ...dah pikir kan bughuk baiknye ke kalo angah mengundur dighi daghi syarikat sekaghang ni??? .... dan kalo angah mengudur dighi tu..... dah ade back up plan ke???.... pikir dulu angah.....

makdara TERdiva said...

oooooo..pasal kerja eh?

rasanya kena cari kerja baru kot!

mr.curly said...

bkn kite nk mntak penghargaan tgi melangit tp atleast hargai le..mmg kene bhijrah keje angah..

POSH76 said...

Fikirkan yang paling terbaek & sedalam2nya...insyallah

Cma Shiema said...

yg terbaik terletak ditgn angah..

el said...

kalo tiada kebaikan atau peluang yg baik kt situ...lebih baik amek peluang yg lain..mcm el selagi x rezeki kt luo sn selagi bertahan el keje je kt sini...mn nak tggung anak2 lg kan...hope dpt lah rezeki lain pulak..pun x thn ngan keadaan di sini..w/pun kdg2 terjangka akai ape yg dpt..huhuhu tp alhamdulilah apa yg el dpt mcm durian runtuh ritu sgt2 x jangka..tp el tetap akan cari peluang lain :)

MamaYatie said...

angah, ada peluang cabutttt...

psstt..jom sama2 carik. kita ni senasib dah...

AngahSayang2314 said...

cik tom tul tue hehehe

AngahSayang2314 said...

ala cinta tak yah cian2 biasa2 jer hehehe thanks yeee

AngahSayang2314 said...

kak g w'salam tak pe....

AngahSayang2314 said...

bionic thanks tul tueeeee

AngahSayang2314 said...

kak ziela tengah berusaha nie...thanks kak

AngahSayang2314 said...

apple thanks.. hehehe

AngahSayang2314 said...

is thanks tengah berusaha nie cayokkk

AngahSayang2314 said...

yong tul tueeee

AngahSayang2314 said...

wah kak rina kita serupa hehehe

AngahSayang2314 said...

kak izan tul tue thanks kak.. apa pun tengah berusaha nie

AngahSayang2314 said...

oya memang pun tengah tunggu nieeee

AngahSayang2314 said...

lieya tue pasti tengah tunggu yg lebih baik nieeee nak cabuttttttt

AngahSayang2314 said...

munna yupp tul tueeee cayokk nieeeee

AngahSayang2314 said...

kak zai tapi bengang2 kena sabar gak sebab nak makan apa kan...

AngahSayang2314 said...

d08 uittt kesitu lak... hehehe

yupp thanks

AngahSayang2314 said...

mdt yupp tul tue hehehe

AngahSayang2314 said...

curly tul tue.... thanksss

AngahSayang2314 said...

posh dah terlebih pikir dah 2 yg sampai tanya uolls

AngahSayang2314 said...

cma abis yg terburuk tangan cma ke?? hehehe

AngahSayang2314 said...

el bukan tak nak rebut peluang lain tapi tengah berusaha nieeeee

AngahSayang2314 said...

kak yatie hehehe..cabuttttt hahaha

ozzy said...

Assalam..

Sesuatu penilaian atau justification yang dibuat oleh management pasti mengambil kira pada berbagai aspek.Kdg2 kala kita merasakan kita sudah berkhidmat sebaik mungkin tapi bagi pihak sykt ianya belum mencapai tahap utk melayakkan kita sebagai 'keyperson'.Justeru itu paling penting utk kita mencapai tahap sebagai 'keyperson' terutamanya pada sykt swasta.Ketepikan dulu pada ganjaran lain krn apabila kita menjadi 'keyperson' ganjarannya pasti akan muncul.
Untuk mencuba saham ke sykt lain pun boleh cuma kita perlu pertimbangkan keselesaan & persaingan dr mrk yg punyai kelayakan akademi yg lebih tinggi.Senario hr ini sykt lebih suka memegang staff lama meskipun kelayakan akademinya tidak tinggi utk meminimumkan jumlah staff & kesannya segala kerja akan dilonggokkan padanya.Apabila ini berlaku staff akan terasa ianya tidak adil jika dibandingkan dgn tugas yg diberi dgn bayaran yg diterima.

Suara Kalbu said...

Dilema pekerja tertindas fizikal dan mental.

Faham sangat perasaan awak Angah. Akak pun sedang lalui benda yang sama. Tidak salah meluahkan setidaknya beban tu brkurang sedikit bila ada pendapat dari kawan-kawan.

Bersabarlah. Itu yang mampu akak cakap. Jika ada peluang yang lebih baik di tempat lain, jangan tunggu tunggu lagi

p/s : akak tag contest utk Angah. Ada masa boleh join. Sekali sekala akak layan contest plak

Related Posts with Thumbnails