Wednesday, February 9, 2011

~ ChaR Kueh TiEw ~

Ambik kau selama 1 week angah cuti duk kat umah tak lain tak bukan makan jer kejenyer......Tambah lak 4 hari tue hubby pun joint sama cuti gak..katanya malas nak keje nak rest kat umah..asyik keje jer...So public holiday ari tue angah ngan hubby memerap kat umah jer....Eh jalan ada tapi x la..jalan jauh2 takat dekat2 tue ada la x la... macam korang gi sana...gi sini bercuti kan??kan??? seronok korang balik jer dari bercuti terus letak kat blog kan????
Angah jer..hehehe tapi angah pun seronok gak...nasib ada hubby yg jenis membantu.....
Kenapa angah cakap macam tue ye.....Masa CNY ari dia pun tunjuk bakat2 dia... siap cakap lagi angah cuti masak wow best tue....B4 CNY hari selasa malam ... Dia masak kan angah char kueh tiew...Siap angah cakap lagi nak pedas & nak udang lebih hahaha....Chaff angah pun apa lagi ikut jer la... hahahahaa
ini lah rupanya..macam mana sedap tak??? korang tengok
Eh korang tanya balik angah ye...nampak sedap kan??kan?? dah tentu la sedappppp lagi pedassssss fuhh memang layan la...malam tue angah tak makan nasi hanya makan menu yg chef masak jer....

p/s: alamak nampak menu nie perut lapo la....

26 Budak comei:

☆ lieya latif ☆ said...

FUH....nampak sedap nie....meleleh gak lieya tgk nie heheheeh

LYAfrina said...

wowww.. pndai msk char kuew teow..
senang la..

rina a.k.a jaijina said...

yeeeeeeeeeee, mmg sedap..perot dah berbunyi² ni mintak di isi..mai sepinggan, hehehehe..

Izan Ishak said...

sedap tu angah...byknyaaaa udang!

*untung ada chef kan~

yott said...

berasap..asap..yummy

toyolkiut said...

terus terliur tngok gmbr tu..
feberet TK ni..
tau mkn je la, masak x pnh lg..

munna said...

kalau hubby yg masak..bertamabh sedap rasanya... part udang banyak tu yg tak tahan.. terliur nengoknya...

Daleela said...

mesti sedapppp punya.. nak resepi...heheheh (^_^)

oya said...

sedapnya..lame x pekene char kueh teow..tgk tmpt gak kn..

THE LEKAT LEKIT STORY said...

bagus tp hubby boleh harap kat dapur... kalau hubby kita masak sardin pun kentang tak empuk.. aduhai. kekekeke

ardinihumaira said...

cedapnye... rindu la masakan kat arau :)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty la fea said...

penah mkn sekali je char kue tiau..ingtkan kue tiau biasa rupanya lain..sedappp..

kakngah said...

regukan ngn cili jeruk
perghhhh!!~
mmg ngam lah!

iS3 DaEnG said...

Nampak sedap.best dapat hubby boleh masak...kenkadang teringin gak nak makan masakan hubby tapi selalunyer kena tolong balik sebab hubby cuma pandai kacau senduk ajerr..heheheh

makdara TERdiva said...

pergh!! merembes airliur ku..

ieda said...

nampak sangat sedap la...kat kedai pun kalah ni...

kakchik@ella said...

favorite KC tu ngah. nak sikit ...

Cikgu Tie said...

sedapnya!nie makanan kegemaran Cikgu tie ni.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

tgk pun tau sedap ni angah...

Rinna said...

Wahh bestnyaa hubby angah masak.. nanti masakkan utk akak yer.. :)

Cma Shiema said...

perggghhhh udang tu..
mmg terbaik~~

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hamboiiii baunyerr sampai sini... sedap nampaknyerrr.... tak yah susah susah cari sampai penang ko boleh buat kan.. kan.. kan

BIONIC WOMEN said...

sangat suka char kuey teow..huhu.tapi x berapa pandai nak masaknya, pandai makan kat kedai ajer

aibaks said...

angah.. bak skit leh?

mr.curly said...

aduhhhhh angah..xmenahan nengok..den mmg suko ni..

el said...

lapo lahhhhhhhhhhh nak charketiaw ni..suka mkn basah2

Related Posts with Thumbnails