Monday, July 26, 2010

~ HaSil LuMaYan Yeeeee ~

Ooo korang semua..sampai hati kata angah macam2 ye... angah bukan mendera @ menderhaka pada suami ye... Sebenarnya last week angah memang malas nak masak lepas tue mak angah memang suka kalau hubby angah masak lepas tue dia cakap ngan angah suruh hubby masak...So dia pun apa lagi masaklah tak kan mak mertua minta tolong dia tak nak tul tak???Alhamdullia dia memang suami yg bertanggungjawab sangat...suruh jer buat apa dia pasti buat tapi bila rajin la..
Ok berbalik pada tajuk yang di atas sebenarnya Semalam kan angah bagi tahu hubby gi memancing lepas tue dia... balik jer bawa nie.... korang tengok apa yg dia bawa balikkkkkkk Perhhhhhh memang lumayan kauu....
Ini la hasilnyerrrr.... 

Dengan meninggalkan angah seorang diri lak tue gegirl ngan Opah (mak mertua) dia maka tinggal la angah seorang diri wa..wa..wa.. tapi bila jer hubby angah balik korang tengok hasil yg dia dapat....????
Sebenarnya hubby dapat ikan siakap banyak dapat 4 ekor tapi dah beri mak meruaku maka tinggal seekor jer la....


P/S: Sorry angah tak makan ikan gelama so sapa yg mau?????

31 Budak comei:

kakcik said...

Eh.. ikan tu goreng garing2 sedap apa? :)

AiZ said...

bestnye pancing... ^__^ lagi best kalau dapat sotong paul. ^____^

e.l.i.z.@ said...

wah byk nye ikan..igt kan angah beli kt pasar..rupanya hasil dr fishing ye..

zulkbo said...

salam..
memang lumayan..sapa nak makan
byk2 ikan tu?tak habis buat buat ikan pekasam @kering je..buat makan sahur bulan puasa nanti..he he

pawaka19 said...

makanla kak ngah..rezeki hubby carik tu..

"Review Filem Tekken (2010) : Survival is No Game"

AngahSayang2314 said...

kak cik ye ke?? sorry tak minat gak la... hehehe

AngahSayang2314 said...

aiz tue dah kes melampau tue macam mana nak dapat sotong paul lak???

AngahSayang2314 said...

eliza yup memang banyak ikan nak ke???

AngahSayang2314 said...

abg zul macam mana nak buat puasa kalau puasa lagi 2 weeks

AngahSayang2314 said...

pawaka kalau angah tak minat macam mana????

hentakbelipat said...

rasenye xpa makan ikan gelama la angah..hehe..naem ikan pun belum khatam lagi

Rizziela said...

Akak nak siakap ajer bolehl?

peaNut said...

wahhh..byk gak hasil yg dpt tu kan..x sia2 angah kena tinggal..huhu

p/s :
angah,,peanut dh tag angah utk satu contest..nk tinggalkan link lam shoutbox..tp,,shoutbox angah problem plak masa peanut bkk td..so,,,tinggalkan link kat cni je la eyh...


contest aku & ray bon!!

LYaFRINA said...

WOWWWW.. BANYAKNYA ANGAH.. MEMANCING NI PERLU BYK2 SABARKAN...
FAIN PUN SUKA MEMANCING..

DAPAT IKAN SIAKAP.. BESTNYA.... SUKA MKN IKAN SIAKAP..ISI DIA LBH SEDAP DARI AYAM...

ANGAH..HARI NI LYA RASA LEBIH CERIA..MAKIN PULIH KOT

LYaFRINA said...

WOWWWW.. BANYAKNYA ANGAH.. MEMANCING NI PERLU BYK2 SABARKAN...
FAIN PUN SUKA MEMANCING..

DAPAT IKAN SIAKAP.. BESTNYA.... SUKA MKN IKAN SIAKAP..ISI DIA LBH SEDAP DARI AYAM...

ANGAH..HARI NI LYA RASA LEBIH CERIA..MAKIN PULIH KOT

Afzainizam said...

♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kami DAtang Ziarah Blog Anda
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

uhhhh banyaknya macam macam ikan nampaknya... ade siakap empat ekor banyaknye dapat... tapi bagi kaki pancing hasil belakang citer yang penting nikmat tarik ikan tu...

but angah nak masak ape ye siakap tu.. eeemmm aku suka sweet sour atau kukus asam kecut ngan halia... foohhhh movelusss sedap... tak cukup sekor lah..

Mak Su said...

ikan kecik2 tu ikan apa ek namanya?

NICK IRFAN said...

byknyer!!! goreng sedap ni... hehe

AngahSayang2314 said...

naim ikan gelama angah memang tak makan la.... hehehe

AngahSayang2314 said...

kak ziela nak siakap bole2 dah dalam perut masing2 hehehe

AngahSayang2314 said...

peanut nak joint tapi macam mana yerkkkkk

AngahSayang2314 said...

lya alhamdullila lya dah kembali aktif tapi ingat kesihatan kena jaga yeeee

AngahSayang2314 said...

nizam nak ke?? hehehe

AngahSayang2314 said...

mak su tak tahu ke ikan apa??? ikan gelama oooo

AngahSayang2314 said...

nick tak makan la... hehehe

iyllienaz said...

hebat betul husband angah memangcing ikan..banyak ok dapat..stok sebulan..haha

AngahSayang2314 said...

iylli sebulan???? iskkk apa la... sampai sebulan hehehe tak ada maknanyer sebab mak angah dah bagi jiran2 merasa hehehe

ardinihumaira said...

wahhh kalo dekat dni mau pegi ambik :)

AngahSayang2314 said...

dni ye ke nak la.. hehehe

annfrendly said...

wow.. berbaloi-baloi tue... pergh.. ikan baru ditangkap ni memang manis rasanya.. sodap nyo....

AngahSayang2314 said...

ann tue la berbaloi2 tapi angah tak makan la

Related Posts with Thumbnails