Friday, November 26, 2010

~ DeNgGi..DeNgGi.... ~

Stop..stop..stop... angah stoppppppppppppppp.............


Eh apa yg angah merepek nie..ok cukup2 la cita pasal makan kan?? sian ngan korang2 semua lagi yg ibu2,mama2 mak2 yg mengandung tue terliur tengok kan?? sorry la ye..
Sekarang nie angah nak stop dulu..
eh bukan stop blogging tau tapi stop pasal tentang makan ye...


Hari ini angah nak kisah kan anak angah..cian gugurl tak sampai hati angah tengok dia...
Dia demam dah dekat 1week dah... Berbalik2 demam sampai muntah2 dari ari ahad dia kena demam...


Senang cerita this week 1 week la dia tak cukup tido..Makan apa lagi..tak nak masuk langsung angah tengok dia..makan malah bubur pun dia buat tak nak makan...
febret dia angah buat sup pun tak nak gak makan sampai dia kata" nya..nyak"susu pun sama gak..


rindu nak dia kembali ceria...tanpa sakit..

Pagi tadi dia kejut angah "mama..mama...mama...atit" pilu jer angah dengar lepas tue tengok demam dia panas sangat.. terus angah kejut my hubby...Bila dia bangun hubby tolong jaramkan dia ngan air assam jawa..


Angah pun bagi ubat bontot.....sungguh pun dia demam dia tetap ceria & aktif
Hari ini kalau dia tetap muntah2 & demam angah akan bergegas ke klinik check- up ...


tadi tetiba angah cik tanda2 denggi
tue yg menyebabkan angah x ada mood nak update blog...ohhhh tidakkkkkkk..
korang semua kawan angah yg angah sayang plsss helpp me....
apa perlu angah buat sama ada terus ke hospital @ Klinik??? 




P/S: Hati mula risau secara tiba2 mengenangkan nasib anakku sendiri......

54 Budak comei:

daisy said...

pegi lah check cepat.
kalau sah denggi klinik akan refer ke hospital jugak..

Amy Syaquena said...

salam..

alahai sianya gugurl, amy yang besar nie pun x mampu menangungnya inikan pulak gugurl yang kecik, hu3 sian gugurl..

☆ lieya latif ☆ said...

alahai ciannye anak dare angah...gitu la kan angah, kalo anak tak sihat mmg kite tak keruan..serbasalah dibuatnye...lagi2 kalo kite ni keje.....mmg kene cuti laa gamaknye....

harap sicomel cpt semboh yeak...

POSH76 said...

mestilah takde mood kalu org yang kita syg sakit...nak2 budak kecik...insyallah doakan dia tak apa2 yer

MamaYatie said...

angah dah lama demam tur..ke hospital terus la..cehck darah

antara tanda demam denggi, demam panas (suhu tinggi) siang2 hari..

nurin pernah kena,smp nak gaduh ngan doktor sbb dia kata bukan denggi,last2 dpt result darah confirm denggi..time tu platlet darah pun dah turun 65..huhu

az rina a.k.a jaijina said...

angah, bawak gi sepital teros..mintak²lah tade pape yg serius ye..

sarah-najwan said...

baik pi check darah angah..sian baby tu..drpada kita dok terpikir2...baik kita pastikan demam biasa atau denggi tu..bahaya tau..bw babay pi check darah tau..

mahira oya said...

sian gugirl..insyaAllah sembuh..bg makan ubat n minum air masak byk2..

ieda said...

jgn tunggu lagi dikk ..
budak2 demam plus muntah2 x sama mcm org dewasa .. dia antibodi x kuat ..

hope averythings ok .. :)

Lady SharpShouter said...

alah siannya dia.moga cepat sembuh ye gugurl

AngahSayang2314 said...

daisy thanks... baiklah

AngahSayang2314 said...

salam amy..

baiklah thanks

AngahSayang2314 said...

lieya baiklah thanks

AngahSayang2314 said...

posh thanks baiklah

AngahSayang2314 said...

kak yatie thanks sedih angah baca

AngahSayang2314 said...

kak rina thanks

AngahSayang2314 said...

kak sarah terima kasih banyak2 tak terhingga

AngahSayang2314 said...

oya thanks

AngahSayang2314 said...

kak ieda thanks baiklah

AngahSayang2314 said...

lady thanks

munna said...

angah terus pergi hospital je... klu ada terus masuk ward... klu klinik nak kena pergi hospital jugak lepas tu

CiK QiQi said...

angah..ni mak n de geng la pesan..kalo nk elak dr kena dggi.bg mnu air 100 plus...sbb denggi ni xde ubat..kalo btoi kena pon masuk air je..

try la

AngahSayang2314 said...

munna thanks munna

AngahSayang2314 said...

qiqi thanks banyak2 muahhhhhh

Gayahspears said...

rase nak hempuk je nyamuk tu akak..huhu

Frodo Baggins said...

gugurl kompem sembuh lps mkn aiskerim


>>___<<


get well soon!

mr.curly said...

angah, den pnh kene denggi ni..sminggu kene tahan kt wad..beter bwk terus ke sepital..mmg menggigil badan dibuek ehh..

Ellen said...

Angah better g hospital yang ada buat cek up suma sebab besa kalo kat klinik cuma ada cek sakit besa2 saja..budak2 kalo dah kata sakit, memang sakitlah tu...ciannya..Ellen risau jer kalo kena jangkitan kuman kat mana2 sebab dulu pun nemo cam tu..sekali cek kencing dan darah ada infection, kena tahan wad untuk masuk ubat..
Ellen doakan agar anak angah cepat sembuh.

mummysyafie said...

semoga gugirl cepat sembuh. abang kat rumah pun tak sihat.

Fiqas said...

salam angah...
lorr demam ke?? jgn tunggu lagi, bwk jek p klink.. takut nnt tunggu lama2 lain lak jadinya...

Ada org cakap, klu denggi, cuba try bg minum sup ketam...insya allh mujarab...

Cma Shiema said...

angah..bahaya..bab2 demam ni jgn di biorkan lelame..elok g klinik cepat2..

abah_izz said...

semoga cepat sembuh...& harap2 demam biasa jer hendaknya

Keluang Man said...

hai.... salam kenal.... aku da folow blog ni... kalau sudi follow la puak blog aku erkk.... http://atehwildan.blogspot.com

Sharinginfoz said...

bahaya ni kan demam denggi, ramai yang kena musim ni, apa2 pun semoga demam biasa aja

E.d.Y said...

semoga gugurl cepat sembuh k


PESANAN PENAJA :

Undi blog "THE BEAUTY IN UGLY" untuk Blog Personal Lelaki Pilihan (nombor 9 dari atas) kat sini
-------> http://bpm-undi.blogspot.com/

(guna semua browser yg ada..hehe)

ieda said...

http://iedaimmi.blogspot.com/2010/11/di-taq-kids-baby-photo-contest.html

angah cayunk .. telah di TAQ oleh akak ehekesssss

maCy said...

jd mari mnjga kbersihan bsama ;D

Sarah Syazwani said...

siann gugurl..moga cepat sembuhh

AngahSayang2314 said...

gayah x yah la hempuk kasi beng jer kan senang

AngahSayang2314 said...

frodo kalau makan aiskrem kompem la x elok kan....

AngahSayang2314 said...

curly ye ke sampai macam tue heehehe

AngahSayang2314 said...

ellen thanks for your suggest

AngahSayang2314 said...

mummy minum air banyak2 yer

AngahSayang2314 said...

fiqas thanks sebab bagi angah nasihat thanks yo

AngahSayang2314 said...

cma thanks yoo....hheheheh

AngahSayang2314 said...

abah thanks

AngahSayang2314 said...

keluang man sama kenal gak

AngahSayang2314 said...

sha ye la thanks

AngahSayang2314 said...

edy thanks

AngahSayang2314 said...

kak ieda cayukkk

AngahSayang2314 said...

macy jommmmm

AngahSayang2314 said...

sarah tue la kan??

annfrendly said...

sayunya kalau dengar anak cakap mama..mama.. atit...
kesian gegirl..
semoga gegirl tak demam lagi..

nadia said...

semoga cpt sihat syg! =)

Related Posts with Thumbnails