Thursday, November 11, 2010

~ BuRgEr NaSi AyAm ~

Angah ada benda nak kongsi ngan korang last week angah ada la gi mines.. kemudian..Angah ternampak la... sebuah restoran dalam mines tue..Terkejut gak angah ala2 macam org jakun la.. tak pernah tengok...Lepas tue angah baca betul2 Rupa2nya tak silap mata angah yg ia merupakan burger nasi ayam uittt biar betul.... Korang pernah dengar tak????
Inilah rupa yang angah cakap tue... hehhee

Wahh rupa dia memang memukau setiap pelanggan yg datang tapi bila angah spot check tak ramai yg makan kat kedainya...
malah kedai2 yg lain seperti..KFC,SUBWAY & DLL memang penuh..Tapi bila angah baca & selidik betul2 ooooo rupa2nya NON HALAL da.. hahahaa.......
Kalau ada cop halal dari kerajaan malaysia memang dah Go On jer....Tul tak????

Pengajarannya: Sebelum makan kita kena pastikan bahawa apa yg masuk ke mulut kita X kita makan, pakaian, @ dari segi apa pun Mesti kita pastikan yg ia ada LOGO HALAL & SIJIL HALAL

P/S: Ingat pesanan di atas berhati2

56 Budak comei:

LYaFRINA said...

betul tu angah..
jgn tgk pada rupa dh nmpak sodap tu trus menerjah kan...

Rizziela said...

memang betul tu angah..kadang2 kita ni teruja sangat nak makan..sampai tak perasan tanda halal tu ada ke tak...bahaya betul kan?

kakcik said...

Salam Angah...

kakcik cuma nak bagitahu kakcik ada datang,tau.. tapi sekarang kakcik letih sangat dan agak sibuk. Bagaimanapun, kakcik cuba juga terjah rumah kawan2 setakat mampu.. :)

E.d.Y said...

nasib xmasuk

LyNn HaMzAh said...

patutlah tak ramai yang datang...NON HALAL...huhuhuhu...

aibaks said...

ingatkan da try bege nasi ni..hehe..

AngahSayang2314 said...

lya tue la kan angah apa2 tengok2 dulu

AngahSayang2314 said...

kak ziela betul tue kena hati2

AngahSayang2314 said...

salam

kak cik sibuk ye... tak pe angha mai sat lagi ye...

AngahSayang2314 said...

edy hehhee angah tak ada pun nak terus masuk sebab baru jer lepas ngap

AngahSayang2314 said...

lyann tue la kan???

AngahSayang2314 said...

aibak hehe ada ke??

Rinna said...

Hmm..iye laa makanan yang kita makan mesti laa yang halal nanti ia kan jadi darah daging kan.. :)

mahira oya said...

betul2 tu angah..kene tgk cop dl..

Cma Shiema said...

hehe3..non halal ghupenye..
nama gempax dah..
betul3..cek logo halalnye..
dn kesahihannyer..

Ain said...

kalau nak makan mmg kena pastikan dulu halal haram ni, lagi la kalau makanan tu masih baru kat pasaran...

AngahSayang2314 said...

kak rin betul tue.. angah setuju ehhehee

AngahSayang2314 said...

mahira hehehe tu dah tentu

AngahSayang2314 said...

cma betul tue....

AngahSayang2314 said...

ain angah setuju.. hehehe

~ PIJA ~ said...

lame da org tak g mines..sekali dah siap ade buger nasi ayam bagai..hehehe

Amy Syaquena said...

nampak sedap tapi x halal rupanya , pasni kena check betul2 ow..

POSH76 said...

patutla lain macam namanya rupanya NON HALAL nasib baik

POSH76 said...

patutla lain macam namanya rupanya NON HALAL nasib baik

Gayahspears said...

setuju..
sebelum mkn pastikan ianya halal dan selamat utk dmkn..hihi

AngahSayang2314 said...

kak pija ye ke?? tak pe nanti gi ye

AngahSayang2314 said...

amy tue la kan.. tu yg kena berhati2

AngahSayang2314 said...

posh bahaya tue hehehe

AngahSayang2314 said...

gayah cayahlah hehhee tul tue

Rosliza Roslan said...

dtg jenguk!

ozzy said...

salam..

Kdg2 yg ada cop halal pun tak halal..susah juga tu

munna said...

fuiyoo... dengar nama je dah terliur belum tgk rupa lagi... tapi x boleh langsung di makan

FareedSairi said...

hohoho...seb bek tak bedal :)

Cerita Kreatif
7 kemuliaan dalam 7 amalan
Jom Komen: keputusan survey Kitar Semula
Jom Undi Si Tukang Tulis dalam Nescafe Chill Lah Gig Contest

mario said...

mmg kena cek ek kenapa tak ramai... kena hati2 selalu...

el said...

npk cam best jek..tp non halal kahkahkahhhhhhh

AngahSayang2314 said...

roszila heheh jenguk2 la...

AngahSayang2314 said...

ozzy betul tue kena hati2

AngahSayang2314 said...

munna jgn cepat terpedaya

AngahSayang2314 said...

fareed hehehee

AngahSayang2314 said...

mario betul tue

AngahSayang2314 said...

el ingat jgn terpedaya hehhee

aNiS tHe BumbleBee said...

waaah..nasib baik! cer angah terai buat kt rumah.pestu panggil anis rasa..cun tak cadangan tu?kih3x!

LadyBird said...

betul tu angah..kene ade logo halal..
tp kdg2 logo tu dibeli..
sush nk pastikan betul2 :(

gigi rongak said...

nasib baik x masuk.. haha

abgreds said...

assalamualaikum angah..
abgreds dok sini tengok gambo jer la. tah bila nak sampai mines tuh.
budget asyik minus-minus.. :)

NICK IRFAN said...

burger nasi ayam??? xkn x halal plak kak? pelik jgk...

E.d.Y said...

kalau time lapar mmg terus masuk agaknya..huhu

Ms Nury said...

Mesti ho angah ni makan kan? Tau aje kat mana makanan baru N restoren best... :D

AngahSayang2314 said...

anis gelak dulu bole hehehee

AngahSayang2314 said...

lady hehehee

AngahSayang2314 said...

rongak tue la kan?? hehee

AngahSayang2314 said...

w'salam abg..

tak pe ada masa nanti gi la angah pun baru 1st time

AngahSayang2314 said...

nick kau pun minat ke?? memang tak halal la

AngahSayang2314 said...

edy angah bukan macam tue la punya org hehehe

cEro said...

skang mmg trend kedai non-halal suka wat iklan besar2 bg tarik org tp logo non-halal tu kecik je diorg letak...
jd kena jaga jaga..

annfrendly said...

menarik nih..
tapi sayang..
tak halal lah pulak.
nasib baik angah bagitaw awal2..

Related Posts with Thumbnails