Wednesday, June 23, 2010

~ SaNtApAn NaSi Ayam PenYet ~

Sorry..morry semua angah lambat update blog hari nie..almaklum la.. kalau dah tiba kemalasan untuk update tue paham2 jer la....Tapi tak pe jom angah nak kongsi story morry angah tentang tajuk di atas.
Cerita nie dah basi dah kalau ikutkan... tapi angah tetap nak kuar kan jua. Tak peduli.. tak peduli.. nak juga.. nak juga..
Last week punya cita la.. angah ada la.. search 1 blog nie kisah ayam penyet.. tiba2 angah tanya la kawan angah 


" awak..awak.. pernah makan tak nasi ayam penyet"
"Penah kenapa??"
"tak la saya tak pernah makan la..rasa dia macam mana"
"Kalau tanya saya ok je la.. tapi saya tak suka sebab saya nie tak suka makan nasi tue sebab sayurnya ulam2"
"oo macam tue ke?"
"eh why not kalau u try"
"ok..nak cuba la.."


Lebih kurang la macam tue perbualan angah ngan kawan angah..Eh korang jangan salah tafsir lak dia bukan lelaki tau nie kawan angah perempuan tau... namanya Lizz  
Dalam borak2 ngan liz angah macam terpikir la.. nak ajak hubby gi try makan nasi ayam penyet last week tapi tak jadi kompom dia tak nak nyer... 
Ada lak mak cik kedai kat damansara nie jual so angah pun cuba la.. 


Jom try nasi ayam penyet.......
-
-
-
-
-
-
-
-
See nasi ayam penyet ada terliur tak.....yum..yum...
Jom kita zoom cikit... 
Nie la rupa nasi ayam penyet nya...

Kalau korang tanya angah macam mana angah cedap tak??? Boleh la.. nak try.nanti tak ada org tanya kau pernah makan nasi ayam penyet tak??sedap tak??? heheh jawapannya bole laaaaaaa......Kalau di beri pilihan angah baik makan nasi ayam lagi sedapppppppppppppp

P/S: Sorry ye pada sapa2 yg ganti pose tue buat korang kerok..kerak..kerok..kerak.. perut korang.. teruskan ganti pose yeeeeeee..

15 Budak comei:

LYaFRINA said...

NASI AYAM PENYET??
APA Y PENYETNYER.. AYAM TU K KNA PENYET??
TP XNMPAK CM PENYET PON.. NASI TU..KALER KUNING APER A??K KUAH DIA TU??

AngahSayang2314 said...

lyafrina: yup ayam tue di penyetkan lepas tue kuning tue warnanya angah pun tak tahu sangat sebab nie nasi org indon angah tahu makan jerrrr

E.d.Y said...

kenapa macam lain je nasi ayam penyet ni

pawaka19 said...

mel tak penah rasa lagi..tp bile tengok mmg sedap..kat manjung ni ada 1 kedai je jual ayam penyet ni

New Entry Pawaka19 Dot Com

"Pekerjaan Paling Cool Di Dunia"

AngahSayang2314 said...

Edy: angah tak tahu tak pernah rasa 1st time seumur hidup tau angah rasa tak tahu la macam mana lak kat tempat lain...

AngahSayang2314 said...

pawaka: dik akak pun baru 1st time rasa jadi tak dapat nak nilikan macam mana rasanya yg benar2 tulin

Rizziela said...

x pernah makan lagi nasi ayam penyek..hubby pernah ajak...tapi x terasa lagi nak makan

AngahSayang2314 said...

Rizziela: tak pernah rasa ye gi la rasa kalau ada teringin nak try hehehe

farwalis said...

ANGAH KAU BUAT AKU NAK MAKAN NASI AYAM MALAM NI!! ADOIIIII

.cikfasya.(◕‿◕✿) said...

OMG angah...
fasya da lame teringin nk g mkn nasi penyek tuh,,
org ckp kt johor br rase real kn..
erm..tu la..nmpk mcm nasi ayam biasa je..

E.L.I.Z.A said...

nape name dia penyet ek? xpenyet pun ayam tu ekkekek

erkk nampak mcm xsedap je ahhaha

norhaizan said...

selalu dok dgr org mkn ayam penyet ni...tp tak penah rasa..mcm tak de jual pun kat utara ni..

annfrendly said...

ayam penyet memang sedap..
ayam pop pun sedap..
nyum..nyummm..

Linglung said...

beb..nasi ayam penyet terbaik dan harus lu kena cuba adalah di the curve..waroeng ayam penyet..sila cuba ye :))

NICK IRFAN said...

nasi ayam penyet plak nama dia?? hehehe lawak la.. tp tgk gmbr mcm sedap je... kat area utara ada jual x? nnt nk try la..

Related Posts with Thumbnails