Tuesday, June 22, 2010

~ pUrSe oh Purse ~

Semalam angah gi tengok jiran2 (blog) terjah sana..terjah sini komen2 lepas tue tiba...tiba... angah kena tagged ngan Merry go round (Zura) ingat tak kena eh kena gak...OOO lupa pasal tajuk tue korang mesti tanya kenapa tajuk tue macam tue ye saja jer nak buat gempak hehehe..


1. Nie lah rupa purse aku yg dah burukkk rupenye


Purse yg dah lama terperap ngan aku selama kurun yg ada hehehe
3 tahun dah dari sebelum kawen lagi


isi dalam dia kau tengok dah teruk tue..????? angah rasa macam nak tukar purse baru jerrrr bole..bole..

2. Biodata purse angah lak angah beli di jusco tahun 2007 masa tue di JUSCO 1 UTAMA . Kalau tak silap angah harga purse nie dulu RM 259 ada 10% la.. discount after discount.Purse angah nie tengah2 ada tempat letak Syiling.. Start angah pakai purse jenama habis sekolah masa tue angah pakai purse SEMBONIA la biasa2 jer lepas tue kena rompak di rumah ngan purse2 sekali kena rembat.Tapi Syukur masa tue duit angah letak berasingan kalau tidak menangis angah...

Semua jenis card2 ye...

3. Dalam purse angah semua pelbagai jenis card yg ada. Ambik ko zura nak tahu sangat kan apa ada ah tengok jgn tak tengok hehehe... Semua jenis card.
                   a.KAd bonuslink angah isi minyak Shell ye..
                   b.KAD poney,& Anakku  angah suka shopping barangan gegirl
                   c.KAD Jusco lak dah 5 tahun angah jadi ahlinya kalau point tak yah cakap lah dah berapa kali 
                      angah redeem 
                   d. KAD padini biasa la angah suka betul brandnya lagi  kasut hehehe (lama tak shopping)
                   e. KAD maybank biasa la duit..duit..duit.. sebenarnya ada lagi kad bank kat hubby angah RHB 
                     & CIMB ari tue angah suruh ambil duit tue yg angah bagi dia tue
                   f. KAD nikah,My KIDS , MY IC & lesen biasa la... tak kan tak paham2 lagi kan????
                   g. KAD Celcom ni nombor punk sebabnya dulu angah pernah lupa no punk tue yg terus tak leh 
                       guna selepas kejadian tue terus angah letak kad nie dalam purse angah.no pun dah 3 tahun gak

4. Korang mesti pelik mana gi kad Credit.Oh..no..no..no..no.. no apply..apply ok angah tak berkenan lagi buat masa nie buat apa nak hutang2 baik kita beli cash jerrrrrr tul tak??? hujung bulan dah menanti statement bank hutanggggg..Ooooooppppsss hutang yg ada pun cukup-cukup lahhhhhh.. nak tambah2

5. angah nak korang buat lak apa yg ada buat okkkkkkeeessssssss
  1. lyafrina
  2. Deqyalalink
  3. eliza
  4. Nickirfan
  5. Annfrendly
  6. sarahkamil
pada yg tak kena tue sila2 gak buat ye angah kecapetaan lah heheheh ok kita sambung esok k..




26 Budak comei:

LYaFRINA said...

waa..bgus angah.. tahan lama purse ni .. dr tahun 2007.. pndai jaga.. sbb tu bbaloi beli y mahal sbb tahan lama kan??

tu dia.. d tangga teratas.. btw tq sbb slalu ingt lya..lya ada dpt gak tag ni..tp belum buat lg..jd blh labuat skali gus kn..

AngahSayang2314 said...

tue la tapi nak tukar la... dah bosan...

eh mana bole lupa

.cikfasya.(◕‿◕✿) said...

kame tuh bertahan..
fasya ni pn asik tukar jek.hehe..

Fiza's said...

berbaloi kan beli yg mahal sket.. tp, kadang2 tu bila dah lama sgt pun, bosan jugak kan.. eheee

AngahSayang2314 said...

tue la lama kan jimat la konon hahaha

NICK IRFAN said...

alamak! sy kena jgk ker? eh! sy xde purse la kak? hehe wallet pun xde ape dlm tu? hehe ape2pun insyaallah nnt sy try buat... thnkz kak! :)

AngahSayang2314 said...

fiza jimat ada makna tue hehehe

AngahSayang2314 said...

nick kena gak buat tau??? hehehe

E.d.Y said...

banyaknye kad...huhu

ieyda ♥ emiey said...

cantik ag la purse tu angah..tahan lak tu..:)
tengok kad kawin angah..teringat lak..kitorang punyer..xwat pun ag angah..hihi

mama zharfan said...

salam...me blogwalking here...nice entry :)

kak ina kl said...

salam..akak dah lama dah dapat tag...dulu rajin layan tag...skrg ni malaslah..

NICK IRFAN said...

insyaallah nnt sy try buat... hehe

NICK IRFAN said...

nnt insyaallah sy buat ye kak... thnkz! :)

pawaka19 said...

kak ngah..mel punya purse dulu entahpape..selalu ada resit2 bank lepas cucuk duit..gile banyak..pastu rosak kad ic ngan kad bank..kene tukar baru dengan segera

New Entry Pawaka19 Dot Com

"Pekerjaan Paling Cool Di Dunia"

Amy Syaquena said...

happy wednesday..i am following your please follow my blog too. godbless.

AngahSayang2314 said...

edy : semua tue kad2 bukan sweep ye.. hehehe bukan kat hutang

AngahSayang2314 said...

ieda : thanks eh ida gi la buat kad tue apa2 hal senang

AngahSayang2314 said...

mama zharfan : thanks singgah

AngahSayang2314 said...

kak ina: tue biasa la.. kalau dah malas baik apa pun malas gak

AngahSayang2314 said...

nick akak tak paksa tapi kalau sudi buat la..wink..wink

AngahSayang2314 said...

pawaka: ye ke tak pe la.. mel akak tak paksa...

AngahSayang2314 said...

amy thanks ya... nanti i follow

E.L.I.Z.A said...

woahhh 3 tahun? lama tuuu..ini membuktikan beli brg mahal, tahan lama :P

aiyaaa sudah kena tag lor kekek..rs mcm penah ku buat..pastu kena buat balik ke?

sila view ye ekekkeke

Tagged: Wallet oh Wallet

annfrendly said...

tak buruk pun angah.. nampak baru aje.. pandai angah jage..
mahal tu harganya.. harga hanbag tue... tapi berbaloilah gan kualitinya..

err.. angah...
aiyoo segan nak cakap.. ann tade purse...

Zura said...

tq sudi jwb tag...br kesempatan nk tgk..:D

Related Posts with Thumbnails