Friday, April 1, 2011

~ DugaAn Di HaRi JuMaAt ~

Sabar jer la...Pagi2 lagi dah kena dugaan hidup...Pagi nie angah bangun kul 5.45pg..Fuhh punyalah lewat sampai hubby pun kata terlambat...Maka Terpaksalah hubby gi dahulu....Kebiasaannya angah pergi bersama ngan hubby kul 5.30 dah gerak ke Taman Medan umah mak..Tapi hari ini angah lewat..Kejar punya kejar kul 6.45 angah sampai taman medan..highway sg.besi kalau lambat jem sikit....Punyalah lewattttt....
Dalam kelam kabut nak cepat turunkan gugurl Kunci lak bole tertinggal kat dalam kereta...
pic from goggle

Cari punya cari ternampak yg kunci tue ada dalam kereta..Dah lah handbag,kunci opis,semua la ada dalam kereta..Pening kepala angah tuk memikirkannya...Yg mak lak beritahu suruh balik  ke kajang naik motor adik ambil kunci spare. 
Aduhhhh......kalau ada polis tak ke buta2 angah kena saman...dah lah lesen & ic tak ada..Lak tue dalam kereta...Kunci spare kat hubby lak tue...
Kemudian  abah angahlah penyelamat angah tuk bukakan kereta.. Konon2 nak jadi superhero la..Tapi hampehhhh......... abah kata susah sebabnya hubby dah ubah suai kereta dibahagian lock...tue yg susah tue..Ala macam nie...
pic from goggle 
Dekat 1/2 jam gak lah abah angah cuba korek2 kalau bole terbuka..last cara terakhir angah pun terpaksalah ajak abah gi ke tempat kerja hubby di shah alam..ambil kunci spare ngan dia...
Mulanya mak suruh balik rumah ambil kunci spare,bukan tak bole balik kajang nak masuk umah macam mana sebab kunci semua ada di dalam kereta..Betul2 yg ada Phone jer kat angah..
Akhir sekali tue la cara terakhirnya....gi ke shah alam....
Last2 masuk opis kul 10.30 baru angah masuk kerja...Mcam2 hal berlaku pagi nie..sabar jer la...

p/s: esok nak duk diam2 kat umah..tapi bukan diam jer sambil tue apa lagi resepi baru la.... hehehee


23 Budak comei:

nora said...

menguji kesabaran di pagi hari ni

senyum angah senyum ^^

ENTRY HOT : Nak Merajuk

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

xpernah lg mcmni//hihi

kakchik@ella said...

5:30 pagi dah kuar rmh Ngah? Ya Rabbi .. kakchik dok tidur lagi time tu. hihihi ..

kejadian kunci tinggal dlm keta tu biasa ngah. penah gak terkena. hihi

Nurhayati said...

dugaan hari jumaat yer.
ish awalnya bangun..

sWeEt 'N LoVeLy said...

mak aiii awalnye angah gerak???xpela...sabar di hari Jumaat dpt pahal lebih...i.Allah...hehe

sarah-najwan said...

xpe angah..janji sampai opis..nati xplain kat bos..

Cma Shiema said...

awainye angah bangun...cma time tu tgh guling2 lagi kat atas tilam..
cian angah..saba ye..dugaan..
smlm nape x update..sunyi je..

rATu kEBaYA said...

mgu lepas anak akak terkunci dalam kereta.. nasib baik kunci spare ada dalam henbag.. henbag tak masuk lagi dalam kereta.. klu tak kene pangil master keylah..

Aziriana said...

sabar ye

MamaYatie said...

lor haii..cian angah..huhu..awalnya angah keluar..kami duk lena lagi

Nora Shahaira said...

ni kira meng april fool kan diri sendiri ni..kalau akak nora di tempat angah..konpem berjela2 leter dari en.hubby..boleh cair taik telinga tau..punya lah elak diri jgn cuai begitu..
kalau dia yg buat..pandai pulak dia bermanis2 muka..pergh..

p/s:rasa macam dah selalu jenguk angah..rindu sgt kat akak nora ke..

alinac lover said...

dugaan~ huuu~ mcm nk ngis je klo yong yg jd mcm tu

noornazuha said...

saya penah kena.kunci umah n keta jatuh dlm jamban..wakakaka..x le balik umah,kena menunggu husband dtg bwkkan kunci spare..dhla wallet beg sume dlm keta..mau nak menangis wooooo..pun hari jumaat jugak..ishhh

Laiciberry....a.k.a Bieta said...

byknyer dugaan angah pagi jumaat ni..sbr ye angah..

So Shy Lady said...

sabar byk2 ye.... yg baik yg t. baik smua dtg drNya ;)

YanaMIB said...

len kali boleh jugak try cari dawai then cungkil kunci tu guna dawai..mcm pencurik kete buat..hehe~

dugaan hari jumaat tu =)

Cik Moon said...

huhu..kena sabor je laa.. pikir jalan penyelesaian. nsb baik ada kunci spare nyer yer..

toyolkiut said...

alahai angah..
kdang2 kita nk cpt jd makin lmbt pulak kn..
dugaan..

ozzy said...

Assalam..

Kadang2 bila kita tergesa2 mmg selalu jadi mcm tu..biasalah tu semua org pun pernah alami.

ஐ๑makdara TERdiva๑ஐ said...

jom2..kita berbaking esok :)

Hanis Azla said...

kdg tu dalam beringat pun boleh tertinggal juga klu nak jd kan..
resepi apalah yg jd pilihan angah esok ek..

Zura said...

dugaan jumaat tue angah...sabar ye..

diana said...

pengajaran la lepas ni..jangan lambat lagi..
tapi kalau dah nak lambat dia lambat jugak..
bila lambat semua kerja kita buat jadi tak sempurna..

Related Posts with Thumbnails