Friday, April 8, 2011

~ JeNaHak TerBeSar ~

Hai all..Saja jer buat gempak..Sebenarnya angah nak bagi tahu kisah semalam..Harga kasut tue bukanlah RM 89 tue belum discount lagi..lor...After discount baru betul..RM 69 hehehe....Tue la pasalnyer dah tersalah menaip semalam nak cepat....mmmm sebenarnya bukan ini yg angah nak story..
Last week sunday hubby tinggalkan angah kat umah mak..Tahu kemana dia pergi?????
Apa lagi tunaikanlah hajatnya lagi la...Memancing la jawabnya....
Terkejut gak hasil tangkapannya...Fuhhh terkejutttttt nak tengok tak????
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
kenapa tak percaya ke??
ada tue teruskan....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
ok la.... ini dia...
-
-
-
-
-
-
-
ini lah hasil tangkapannya...Ikan jenahak seekor & ikan merah 3 ekor.yg lain ada gak tapi kecik2 jer...yg besar tue la dia ada 4 ekor..
Korang tengok lah pesta ikan diorang dapat...Tapi balik rumah ambik muka hubby ku rentung dah macam kena bako yop...hehehee....
Terkejut gak hasil tangkapannya..Sebenarnya angah tak makan ikan jenahak nie..Lepas tue hubby kata try lah rasa sedappp dah lah kat pasar mahal tue sekilo RM 24 tue..hubby dapat dalam 2kg lebih kalau tak silap...Korang kira la tak abis kalau berdua makan tue tuk 2 week hahaha...
Akhirnya angah rasa sedap gak...yum..yum....dia rasa manis & lemak sebab ikan baru turun dari laut....
Siap pesan lagi "Lain kali pergi la lagi,dapatkan ikan banyak2"...heheheheee

p/s: kat umah ada kepalanya korang nak tak???masak kari pun sodappppppp

22 Budak comei:

MrS. F!zA said...

nsib kita xmkn ikan jenahak ni..ekekeke

*besor giler tkut lak tgk..hahaha

Laiciberry....a.k.a Bieta said...

Angah sedap tau ikan jenahak tu..bp bieta slalu mancing dpt ikn tu...mak masak lemak,masak kari..mmg licin arrr

ஐ๑makdara TERdiva๑ஐ said...

wah!! kaki pancing rupanya...angah tak folo sekali ke??? :)

Hanis Azla said...

besarnya.. kari kepala ikan jenahak mmg sgt best angah.. nyum.. nyumm..

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

angahhhhh..sy suka sgt ikan jenahak dgn ikan merah..masak asam pedass..sedap sgt...ruginya angah x suka ikan jenahak nih..ikan gred A nih tauuu..ikan jenahak bnyk lembek² tu sy suka sgt..bak mai sini ikan tuuu

Mama Gee said...

wahhh syioknyaaaa...
kalo terus masak tu mesti manis isi ikan tu...

bilalah mr b nk bawak hasil camni, asal pi mancing je balik tgn kosong...caitsss..

LyNn HaMzAh said...

ikan jenahak memang sedap la angah...rugi tau kalau angah tak makan...erm, masak asam pedas pun best juga kepala ikan jenahak tu...

toyolkiut said...

jenahak!
ikan kelas atasan tu angah..
wah, sedap la leh mkn fresh..

Cma Shiema said...

muahahaha...besaunye...dorang g mancing kat mna ni angah??
sedap ooo ikan fresh dr laut..lemak2 manis..angah dah rase kan??mesti nk lagi..>_<
hehe..rentung2 tu la yg buat angah lg tambah syg kt hubby kan3..

kepala ikan??aha..cma x mkn kepala ikan..tp kalau angah mask..nta kuah je da cukup..hehehe..

YanaMIB said...

sy xtau jenis² ikan ni..yg pasti sy telan je sume yg sedap..haha..=P

munna said...

KLU HUBBY PERGI MEMANCING DAPAT HASIL MACAM NI.. TAKPELAH.. BOLEH SURUH PERGI LAGI... TAKUT ADA YG PERGI MEMANCING ... HAMPEH BENDA LAIN YG DI PANCING

ieda said...

wow besarnya dikk .. sedap tuu masak asam pedas dan kari ... :) , rajin tul hubby anggah memancing .. kalau hubby akak suke jugak cuma x pernah ke laut dalam lah :)

Kakzakie said...

Kenapa tak ikut memancing sama? Bagus kan dapat ikan fresh selalu.

Kepala ikan tu kalau dekat memang kakak dah serbu rumah Angah....:)

Amy Syaquena said...

wah bestnya gi mancing , amy suka mancing..asal angah x ikut..

MamaYatie said...

perghhh..bertuah angah...sedap tu!! presh dr laut...mana mau carik!

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahh jenahak...nak minta sikit nak wat asam pedas angah..hik3

aZuMaya said...

salam angah..jenahak tue kalau my family buat asam pedas jerr,,,heheheheh

apple hijau said...

wow!murah rezeki tu Angah oii...

Kepala ikan tu...pe kata angah masak kami dtg makan ramai2.. he he

ummiross said...

Hehe bak mai kepala ikan jenahak tu angah, ummi nk masak kari

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom terjah entry terbaru
kereta gear auto dan gear manual

wahh..wahhhhh... ni sebulan tak yah beli ikan kat pasar makan ikan fresh kan lagi sedap.... jenahak tu masak kari sedap tak....


best giler tangkapan tu.... nak beli sekilo pun kat pasar mahal tau

Zura said...

buat masak asam..pergghhh meleleh air liuq nie angah...

Rinna said...

Wahh bestnyaa Angah.. dpt ikan fresh lagik.. hmmm.. sedap..tuh wat masak asam podeh.. :)

Related Posts with Thumbnails