Thursday, September 30, 2010

~ TaT KaLa HaTi BeRuBah ~

Korang mesti pelik semalam sebab angah ada kata nak ke tak nak??? kan????? ok nak tahu jawpannya jom.... pollow meee hehehe
kak zaidah jawapan akan terjawab jap jer lagiiiii

Semalam angah dapat gi interview... tapi hati nie berbahagi2 angah nak pergi macam2 angah pikir masalah anak la..??? keadaan tempat la...??? Fuhh punyalah jauh nunn....Korang pun tahu kan??? sekarang nie angah dah pun duk di kajang. Jadi perantaraan sekarang nie nak ke tempat kerja punyalah jauh nunnn sana (DAMANSARA KIM)..Ngan pikir Toll, minyak & parking kan???Semua ngan duit sekarang nie??? angah kena pandai main ngan duit jika silap langkah aiyooooooo bole kantoi mehhhhh...Tul tak????

muka sebelum interview bole pakai macam nie ke??? hehehehe

Tujuan angah nak cari kerja lain bukan apa??? untuk kesenangan gak?? angah pagi dah kuar umah..kadang2 tue tak larat angah nak ke tempat kerja.. ye la..
Kul 5.15 pagi angah dah bangun siap2kan semua..mana nak kejut my hubby lagi  tul tak??? lepas tue kuar umah kul 6 pagi dah out dari sweet my home..

Nasiblah anak angah hantar kat mak kebetulan angah sehala kat tempat kerja tul tak??
Balik lak kul 5 nak angkat anak lagi lepas tue nak membasuh,memasak,mengemas & kerja rumah lah pelbagailah... serba serbi..
Jadi angah pun cubalah cari kerja yg dekat ngan rumah sikit tak kira lah area Cheras ke??? Kajang ke??? balakong ke??? seri kembangan ke?? janji dekat...

tempatnya tak lah besar macam opis korang kan??? tapi kukuh lahhhhh..... nie shop lot 2 tingkat di jadikan kilang tueeeeeeee 


So semalam angah di panggil interview .... lepas tue org tue terima angah cuma......yg pening kepala sekarang nie basic lebih rendah dari sekarang so bagaimana???? angah ada commitment yg perlu di pikul??? lepas tue dia bole suruh angah start hari esokkkk???gilerrrrrrr apa.....Fuhhhhhhhhh Feninnnnnnn
ingat nak cari penjaga anak senang macam cari makan apa???
oooo tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk


P/S: ohhhh fenin angah dalam dilema nie.. nak accept ke tidak?? result nya b4 5pm angah kena call dia... yg masalah angah sabtu dah biasa cuti ..tapi nie kena kejeeeeeeeeeeeeeeeeeee......no no no no no 


45 Budak comei:

kakcik said...

Dah tanya pendapat hubby? Apapun yang Angah pilih, semoga membawa kebaikan buat Angah dan keluarga. :)

Zaidah said...

cuba angah pertimbangkan....klu banyak yang kontra...reject ajelah...tapi klu sebaliknyer terima...klu dah basic rendah pastu nak carik orang jaga anak lagi...banyak pakai duit tu...fikir2kanlah...

POSH76 said...

beb kalau basic rendah lebih baik tak payah...ukene fikir betul2 yer

Rizziela said...

Baguslah dah dapat keje tu angah..Area mana? company tu mcm mana?

Sebelum pergi..angah kena tengok latarbelakang company tu mcm mana..gaji dia mcm mana..inviroment dia mcm mana..jangan lagi teruk dari company sekarang dah la

Mak angah dok mana? jauh ke hantar anak ke rumah mak?

el said...

alamak dpt keje baru
gaji rendah dr dulu
kena pikir betul2 ni takut nyesal jek
ada faedah2 lain ke angah..
papepun buat yg terbaik

CiK QiQi said...

Kalau qiqi la kn angah...hm..penign gak nk pk..tp mn lg angah nak?lg dkt kena keje ri sbtu or jauh kena bngun pg2 tp xkoje ri sbtu...

better pk yg paling jimat n plg angah slesa keje..kalau g tmpt yg ati angah xsng, xbesh gk..skang pk yg mn angah lagi suka n tak tpaksa^_^

Salmia said...

angah minta la tempoh b4 start keja, isnin ni ke..

banyak nak kena handle bila mula kerja ni kan..

sabar ye..

maslinamansor said...

kena pikir banyak kali nie...

Mr Noble said...

kene buat pengiraan kos2 transport skang & tpt baru, pastu br tau berapa byk beza. kalau tpt baru lg untung, pegi la tpt baru. kalau tak, tunggu je la kat tpt lama sambil carik keje lain.

zulkbo said...

salam..
moga di permudahkan Allah
dapat kerja yang di pohon

Sharinginfoz said...

kekadang memang kita tak boleh nak buat keputusan kan

Sarah Syazwani said...

cepat je org tu suruh keje...lain mcm pulak.pk dulu la..tny hubby cmner...

Lady SharpShouter said...

gaya cerita tu nampak sgt berbelah bagi kan? angah mohon pada Allah, minta diberikan ketetapan hati... tp mungkin kl angah tolak mana tau ade rezeki lain yg lebih baik kee?

aibaks said...

hmm.. angah fikir la yang mana terbaik.. jgn smpi menyusahkan diri..

pe2 pun..Damansara Kim tuh kat sebelah area rumah aibaks je..haha

annfrendly said...

angah.. kala gaji berbaloi.. dekat dengan rumah.. why not cuba.. tempat keje angah tu jauh.. tol+minyak.. adeh.. sakeeettt...
koyak poket..

AngahSayang2314 said...

kak cik angah dah tanya pendapat hubby dia kata jangan... takut menyesal kemudian hari

AngahSayang2314 said...

zaidah betul tue tengah fikirkanlah nie sekarang apa yg di kata semalam

AngahSayang2314 said...

posh betul tue apa yg penting fikir2

AngahSayang2314 said...

kak zie betul tue.. angah pun pening kepala sekarang nie

AngahSayang2314 said...

el thanks ya tue la tengah pikir2 la nie

AngahSayang2314 said...

ci qiqi angah tengah fikir2 la nie sekarang nie... fuhhhhh

AngahSayang2314 said...

salmia tue la masalah terdesak lak tue

AngahSayang2314 said...

mas tue la pasal fikir2

AngahSayang2314 said...

mr.norble betul tue tengah kira2 lah nie

AngahSayang2314 said...

abg zul aminnnn

AngahSayang2314 said...

sha betul tue peningggg

AngahSayang2314 said...

sarah tue la pelik tapi benar kan pening kepala

AngahSayang2314 said...

lady betul tue manalah tahu kan??? rezeki lain kan???

AngahSayang2314 said...

ai ye ke kat sebelah hehehe.. tapi kan angah tengah pikir2 la nie

AngahSayang2314 said...

ann kadang2 pernah gak angah pikir2 gak tapi nak buat macam mana perbandingan terlalu jauh

maCy said...

UM, MEMANG WAJAR DIFIKIRKAN, MASA UNTUK FAMILI DAN DIRI SENDIRI PUN PENTING :)

Kuman Chaos said...

pikir bebetulkak... keje hari sabtu perit gak kak... susah nka bahagi bayangkan cuti 1 hari jer..
kumanx "aku tewas" entry

pawaka19 said...

bg pendapat mel la..mel rasa baik kak ngah keje tempat asal.sbb?

1.tak perlu pikir byk
2.anak2 kene jg
3.jarak umah dan kos
4.lgpun suami kak ngah keje.
5.keje tu baru..tak tau keadaan cmn..

sekadar cadangan..

New Entry "Nasihat Kepada Cikgu Shida's"

NICK IRFAN said...

ape2pun terpulang kt akak la ape2pun sy sokong je kputusan akak nnt.. :)

E.d.Y said...

sama la...tgh kompius pasal keje gak ni

ardinihumaira said...

dni lak kelas hari2.. uhuuu... kalo keje hari2 penat gak tu.. kalo ada tawaran lain leh cuba ;)

cEro said...

alaa, terlambat nk bg pendpat...
so, apa keputusan angah???

AngahSayang2314 said...

macy tue la kan penting tue

AngahSayang2314 said...

kuman betul tue thanks

AngahSayang2314 said...

mel keputusan dah buat la... semalam

AngahSayang2314 said...

nick thanks yeee

AngahSayang2314 said...

edy pun dapat gak ke???

AngahSayang2314 said...

dini thanks ya

AngahSayang2314 said...

cero masih di sini hehehe

alinac lover said...

mcm x oke ja kalo terima...

takut lg susah ja

Related Posts with Thumbnails