Monday, September 6, 2010

~ PeRsIaPaN SyaWal Di HuJuNg2 ~

Kalau ikutkan tinggal 3 hari saja kita menikmati bulan ramadhan pada tahun ini..Insya allah jika tiada apa2 kita akan beraya pada hari jumaat ini. Di akhir ramadhan masih ramai lagi yg membuat persiapan hari raya yang bakal tiba. 
Ada yg buat kuih, beli baju raya,kasut,cari kuih raya & sebagainya.. Semuanya mencari barang2 keperluan di akhir2 ramadhan. org kata last minute la.. Salah satunye angah la siapa lagi..
Minggu lepas hari sabtu malam angah ajak la hubby gi ke 1 tempat korang mesti tahu kan sapa yg duk KL & selangor ..DOWNTOWN CHERAS..Punyalah excited angah pergi kul 9.00 malam kau..Sampai2 ambik kereta berderet panjang.. Hubby pun jenis malas nak teruskan destinasi tersebut terus dia return balik..
( sorry pic tak ada la...)
Ermm keesokkan harinya angah pun ajak la hubby gi ke Stadium shah alam (pasar karak) lepas tue terus perkara yang sama gak berlaku..ermm ambikkkkkkk...
kereta punya la panjang berderet....

Korang nampak tak..apa yang terjadi akibat buat persiapan lambat..ermm belum masuk lagi kat Jalan TAR, Shopping complex & sebagainya ermm...sabar jer la.... angah kesini pun nak cari kuih rayaaa.......
Enottttttt angah nak beli kuih kau tapi tak dapat wa..wa..wa...wa... kuih dia sedap oooooooo.....
mana tak sedap kan?? dah kuih tunjuk cuba buat??????

P/S: mood keja hari ini tak ada macam malas jer... almaklum la... raya nak dekat lak tue..Cuti tak ada....... 
esok nak raya pun masih keje ooooooooooo

40 Budak comei:

MamaYatie said...

huhu..ingatkan semalam tak jem sngt kan coz dah ramai balik kg..rupanya takk..

Rizziela said...

Samalah angah..

Tapi nasib baik akak dah selamat bab pakaian anak banak..tapi kuih raya..harap maaf..memang x buah or beli pun :D malas

Zaidah said...

SABAR YER ANGAH..TULAH DUGAAN BULAN POSE N NAK RAYA....

Ann said...

la ye ke..ciannyer angah...nasib baik raya de sebulan...

Zura said...

waaahh...dh last minute nie seronok shopping tp tuelah...org ramai...

sarah-najwan said...

salam angah..
tu yg saya xamalkn..jgn beli belah masa last2..semput you..dah la buln puasa..fenat..nk pi mlm2 pom..jln jem..huhu

sebelum puasa..saya da soping sakan..hihi

εїз Cik Fasya εїз said...

tau xpe angah..fasya pn x beli ape agi.tgu adik alek 9hb neh br nk g beli ngn dia..mmg redha je la neh..

selamat ari raya angah n family!

LYaFRINA said...

slamat bshopping angah...

sama la.. lya pon dh xde mood nk keje.. xsabar tgu kul 4 ni...

AngahSayang2314 said...

yatie ermm susah nak cakap apa kalau dah kat kl nie kan???

AngahSayang2314 said...

kak ziw abis tak buat & beli macam mana nie..

AngahSayang2314 said...

zaidah hehehe thanks...

AngahSayang2314 said...

ann tue la.. kan????

AngahSayang2314 said...

zura ermm tue la pasal

AngahSayang2314 said...

sara nak buat macam mana...

AngahSayang2314 said...

cf sabar yer.. nanti gi cari puas2 tau... selamat hari raya gakkk

AngahSayang2314 said...

lya tak pe cuti angah nie keje sampai khamis nie hehehe

kakcik said...

Kalau cam tu gaya... tak jadilah kakcik nak pergi ke Jalan TAR.. pergi Jalan Tanah Merah ajela... :)

aibaks said...

tu la.. hati2 la yerk sepanjang perjalanan...

Sharinginfoz said...

nasib baik awal2 dah settle kan

en_me said...

raya mood kanns.. ehehe

salam aidilfitri angah itteww

Rinna said...

Alahaii ciannya dia..nak wat cam na kan.. dah nasib gi last2 minit gitu ler..gamaknya.. :)

AngahSayang2314 said...

kalau tanah merah alamat ke kubur la hehehe

AngahSayang2314 said...

aiba thanks

AngahSayang2314 said...

en me yup mood raya la nie..
selamat hari raya gak

AngahSayang2314 said...

sha nak settel macam mana.. ermmm

AngahSayang2314 said...

ye la kak rinna nak buat macam mana kan???

zulkbo said...

salam Angah..
salam lebaran jua buat anda,suami
dan semua anak-anak..downtown tu saya pun tak suka pergi selalu je jem dan padat.

penjejak maya said...

salam,

hati-hati tika memandu..

afzan said...

biasala penangan shopping last2 minute.. gitula jadinya.. bersesak2.. poket pun alamatnya jadik sesak gak :)

Mr Noble said...

2hari lepas pegi jln tar, nasib baik time tu tak jem sgt, maybe sebab hujan kot :D

daisy said...

biasa last minute dapat murah

annfrendly said...

errrrrr..
sesak betul jalan kat downtown..
ann memang tak jejak kat sana..
ahad lepas akak ann gi jalan TAR..
katanya sana sesak gan manusia..
sampai nak bergaduh bertumbuk pun ada,..
dahla bulan puasa...

AngahSayang2314 said...

abg zul oo ye ke??? biasa la... kadang2 tue angah ke sana bukan nak shopping semata2 nak makan steamboad hehehe

AngahSayang2314 said...

pejejak sama la juga

AngahSayang2314 said...

afzan tahu tak pe betul kata awak kan??? hehehe

AngahSayang2314 said...

noble tue la namanya nasib hehehe

AngahSayang2314 said...

daisy betul tue???

AngahSayang2314 said...

ann tue la org kata kalau raya kita memang sesak kat jln TAR kan???

frwls said...

selamat hari rayaaa~ 1431 H

AzketOm said...

selamat beraya. semangat betul pergi downtown yg penuh sesak tu..

Related Posts with Thumbnails