Friday, September 3, 2010

~ PeNdaPaTan CePaT KaYa ~

Semalam angah pergi ke bazar ramadhan kat rumah.. cari punya cari..akhirnya jumpa benda yg hendak di makan..Tetiba jer nafsu makan nie dah macam org tamak.. ambik ko..beli sekali 2 bungkus. Eh bukan untuk angah ye tapi untuk emak.. sebungkus. Apa tue ya..???ooo angah tetiba nak makan laksam..korang kenal tak makanan LAKSAM tue apa??itu makanan org pantai timur....mana yg tahu tue bagus la... Angah tak dapat nak kongsikan gambar yg angah beli la sorry ye..
Lak tue angah pun jalan la.. lagi. terjumpa la kuih nie...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Nie kuihnyer....

korang panggil kuih nie kuih apa?? angah panggil kuih nie kuih kole kacang..angah pun beli la RM 2 
Sampai rumah tak sabar tengok kuih tue masa di bazar ramadhan rasa macam nak makan jer terus tapi.. pose tue hehehe...
Lepas time buka dalam kul 9.30 angah pun baru la makan kuih & laksam ambik ko..apa yg angah rasa???
Org kata INDAH KHABAR DARI RUPA.. ye la rupa masa kat bazar memang nampak sedap tapi bila dah makan..... eee betul2 nak untung cepat la...geram angah tengok...ermm cukup la.. itu la sekali & terakhir angah beli kat kedai cik abg tu ye.. next..next..next year tak akan harap la...

P/S: Semalam angah dapat panggilan emergency anak angah kena muntah2 x sihat jadi tak sempat nak gi rumah korang ari nie angah gi ye..

39 Budak comei:

Rinna said...

Tu lerr..kalau tgk kat PARAM tuh nampak cam sedap tapi hampeh.. tapi ada gak yg sedap..

Kesiannya ngan anak angah.. skrg dah ok ke..dia.. harapa dah sihat..

kakcik said...

Kat bazar di mana tu Angah? Tak baik betul diaorang ni kan? :(

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

salam angah..
wahh, banyak mkn:) fifiey pun suka makan...
tapii the kueh yg angah sebut tu, kueh kole kacang i never try to taste..hehe..nk cuba la...rasanya best tak??

Zura said...

bln pose org xelh nk rase angah tue yg main bantai je kot rase nye...

MamaYatie said...

setuju sngt..nak cepat kaya gini la..huh..geram sngt kalo kena gini
anak angah dah ok?cian dia, demam ker syg?

mahira oya said...

semoga anak angah cpt baik..

εїз Cik Fasya εїз said...

laksam..cni ore pgl lakse..hehe..dialek kelate..

kuih pe tuh..xbiasa tgk lak..
tau xpe angah..dowg pk,asal leh untung xpe da..

Amy Syaquena said...

salam angah...

Selalu terkena macam tue la..bile tengok menyelerakan tapi bile makan hampeh....

M a W a D D a H said...

adah suka makan laksam..ritu beli gak laksam kat bazar..alhamdulillah..sedap sangat..dia letak banyak ikan dalam tue...org kelantan masak...

kuih kole kacang pun adah minat gak tue..kire feveret la...kalu ada orang jual, confirm adah beli..sedap sangat...setakat ni adah beli, sedap je makan..hehe..baru ni makan kole kacang..sedap..:)

cEro said...

mmg bulan puasa ni slalu peniaga amik kesempatan camni...
adoi, kdg2 jd tak seronok nk gi bazar...

p/s: tu bkan kuih tahi minyak ke??
hehehe

zulkbo said...

salam..
kueh kole kacang ni
memang kegemaran..selalu
beli..sekali tu terkena
yang dah basi..bengang
tak beli dah..sekarang
panggil orang rumah buatkan
je..kueh ketayap pun sodap..
he he..

Sharinginfoz said...

memang sedap kuih benda alah ni

Farhah Zaidah said...

adesss...perut makin meronta2 bila tengok keindahan juadah angah nih...

ozzy said...

salam..
Kuih kole kacang ni pun favorite saya..mmg x ramai yg pandai buat kena dgn adunannya...saya pun biasanya hanya beli di tpt yg biasa saya beli saja..sbb penah juga terkena.

ozzy said...

salam..
Kuih kole kacang ni pun favorite saya..mmg x ramai yg pandai buat kena dgn adunannya...saya pun biasanya hanya beli di tpt yg biasa saya beli saja..sbb penah juga terkena.

Derus said...

biasa lah tu..kat bazar sume nmpk menarik..tp pada zahir je lah..hehe..dah rasa baru lah tau macam mana kan..sebab sesetengah penjual yang lain pun turut merasa tempias..:)

shark said...

nest yer angah ler plak wat bisnes..
hehehe
misti sodap..

E.d.Y said...

kole kacang..nak jugak..feveret tu...petang ni nak cari la

penjejak maya said...

salam ziarah ke sini..

annfrendly said...

teruknya...
ann pun pernah terkena..
samosa.. kecik aje..
sebiji 50sen..
bukak pose. makan.. intinya dah basi...pahit...
buang aje dalam tong sampah..

gegirl muntah2..
dia demam ke angah?

AngahSayang2314 said...

Rinna : tue la kan??? alhamdullila sihat dah kak

AngahSayang2314 said...

kak cik tue la..angah tak nak teruskan la.. biar la.. angah jer ya tahu yg sudah tue sudah la..

AngahSayang2314 said...

fifiy try lah sedapppppp

AngahSayang2314 said...

zura tue la mungkin kot

AngahSayang2314 said...

yatie tue la geram kan??? alhamdullila dah sihat dah

AngahSayang2314 said...

mahira thanks aminnn

AngahSayang2314 said...

fasya yup cf kan tahukan ye la org kelantan kan???

AngahSayang2314 said...

amy tahu tak pe hehehe

AngahSayang2314 said...

addah entah la susah nak cakap

AngahSayang2314 said...

cero betul la... kan???

AngahSayang2314 said...

abg zul tue la... sabar jer la...

AngahSayang2314 said...

sha yup memang sedap layannn

AngahSayang2314 said...

farhah ye ke hehehe

AngahSayang2314 said...

bag ozzy ye la sama2 la.. kita terkena kan???

AngahSayang2314 said...

derus tue la kan???

AngahSayang2314 said...

edy cepat gi cari

AngahSayang2314 said...

shark mana bole bss ngan gegirl bole la hahaha

AngahSayang2314 said...

penjejak thanks nanti angah datang ye

AngahSayang2314 said...

ann geram kan??? sabar je la kan??

Related Posts with Thumbnails