Tuesday, September 21, 2010

~ PeRTuNaNgAn Di RaYa Ke-2 ~

Semalam angah cerita tentang raya pertama tapi tak banyak pic yg angah ambil kan???kan??? candid...candid yg terkejut pun tak ada....Bukan angah tak nak ambil tapi..... ada perkara yg berlaku semasa hari raya....Angah tak bole ceritakan tapi angah hanya bole bagi tahu klu jer..Atas buatan orang...kalau org dah dengki macam2 cara dia bole buat betul tak??? lagi2 ngan cara halus.....ok stop!!!!!! 
Masa raya ke-2 sepupu husband angah bertunang opssss bukan perempuan kau lelaki yer... jadi kitaorang pergi menghantar segala2 yg di janjikan??? 
oppsss tak ingat la berapa dulang????aiiyooooo angah lupa la sebab macam2 berlaku masa di kampung..lepas tue angah pun apa lagi sempat la.. snap2 ngan gegirl dalam kereta sebelum bergerak...
gambar yg sempat megedik ngan gegirl pasti adooo yooo..

Semasa majlis di jalankan sempat la lagi angah mencuri snap..snap gambar yg org kata darah manis uuuu...
hantarannya RM 10,000.00 serba 1 & mas kahwinnya lak... RM 1005 uuuu...Terbeliak angah dengar perbualan pihak sebelah. Angka2nya bole membuat angah fuhhhh..tinggi gak kan?? tapi bila di pikir2 berbaloi la.. nama pun Cikgu kau..
Sepupu hubby angah kata apa korang tahu tak???? "Tak pe kita labur dulu.. nanti keuntungannya berlipat kali ganda kau" ishhh apa punya lelaki da........ hahhahahaa....

gambar semasa majlis berlaku yg warna putih tue la berdarah manissss.....
 Hubby angah sempat mengusik nie sapa yg nak tunang nie yg baju puith @ kelabu nie???? 
Yang warna putih simple jer.....So angah yg vogue kan????kan???? hahahhaa...
tak salah kan kalau nak jadi mama vogue

P/S: Hati sebenarnya bercampur baur  nie...kejap suka..kejap sedih.....ermmmmmmm....kenapa yer?????  


33 Budak comei:

Amy Syaquena said...

salam angah...

sekarang nilai hantaran dah x macam dulu angah..semua dah 10k atas ikut harga barang n harga ketering..katering pun paling murah sekepala rm12...x tahu la macam mane zaman yang akan datang nanti kan...

angah insya'allah amy next month turun k.l,hajat di hati nak pergi tempat tue..actually aunty amy pun nak cube jugak..kalau angah x dapat bawakan x pe just bagi amy no telifon dia or address dia boleh?? maaf menyusahkan angah je...

zulkbo said...

salam..
tahniah pada yang bertunang
semoga berakhir ke jinjang
pelamin..

kakcik said...

Semoga rasa duka itu cepat2 berlalu pergi dan angah akan hepi sokmo. :)

LYaFRINA said...

KNP ANGAH?? XPELA... SMOGA SMUANYA B'AKHIR DGN BAIK YER...

WOWWWW...10K SERBA 1.. SKRANG HARGA NK KAWIN PON MAHAL2 KN...
BKL PGANTIN TU SIMPLE AJER PAKAINYA..

hentakbelipat said...

kenduri besa la dpt hantaran mcm gitu rgupenye

Rizziela said...

apa cerita ek?

Mr.Z said...

mesti meriah majlis tu kan..tinggi juga hantaran yang dibuat tu ye..hehe

Sharinginfoz said...

RM10,000 banyak gak kan, zaman sekarang le katakan

NICK IRFAN said...

btol kata abg tu kak! nmpk akak plak mcm pengantin hehhehehehhehe

εїз Cik Fasya εїз said...

aah la angah..sgt simpe..tp terserlah la cantik tuh..nice!

Ann said...

erm btunang dh dpt wang hantaran?? cepatnyer....erm org jawa eh? member ckp org jawa je wat cmni

E.d.Y said...

vogue mengalahkan org yg tunang...huhu

annfrendly said...

errkk.. mahalnya hantaran..
kalau mak ann,mase akak ann kawin, tade mintak2 pun.. ikut berapa ikhlas pihak lelaki nak bagi.. walaupun akak ann tu ade degree masa tu.

angah.. banyak lagi entri angah yang ann kena baca ni.. esok ann sambung.. nak kena tido dulu... esok ada hal..

pawaka19 said...

tu dia 10k..adik bongsu mak mel pon baru kahwin..mmg musimla ek

New Entry "Video-Video Kelakar"

daisy said...

zaman sekarang ni susah dah nak cari bini bawah 10K

Zura said...

dh mcm norman ngan memey plak btunang mase raya...:)

AngahSayang2314 said...

amy: bole angah tolong tapi angah tak bawa no tue la...nanti angah bg kat FB yer

AngahSayang2314 said...

zul tue la kan tahniah hehehe

AngahSayang2314 said...

kakcik kalau sedih gak macam mana???

AngahSayang2314 said...

lya angah nak kongsi kan ngan lya tapi macam mana yer...susah

tue la sekarang semuanya meningkat

AngahSayang2314 said...

hentak tue la pasal kalau dah kampung tak kan tak cukup kan 10k mesti besarnyer

AngahSayang2314 said...

kak zie cerita apa akak nak hehehe

AngahSayang2314 said...

z tue la.. dah tinggi maka mesti meriah nyer kna??

AngahSayang2314 said...

sha tue la kan banyak kan???

AngahSayang2314 said...

nick jgn nak memandai lak nick hehehe

AngahSayang2314 said...

tak dia bagi separuh jer 5000 tapi dia bukan org jawa la...

AngahSayang2314 said...

edy sesekali tak salah kan???

AngahSayang2314 said...

ann tue la dah zaman sekarang kan?? eh tak pe kalau tertinggal tak kisah jgn risau yer

AngahSayang2314 said...

mel yer la..angah pun rasa macam tue gak

AngahSayang2314 said...

daisy yup memang susah

AngahSayang2314 said...

tue la kan angah yg lebih2 hehehe

norhaizan said...

sekrang ni angah memang nilai hataran dah mahal2..semua ber 10++ k k la..hihi..angah, diharapkan apa yg berlaku kembali pulih seperti biasa kay, nor pun benci jugak ngan buatan org guna benda halus ni.Mengikut pengalaman.. Banyakkan bersabar kay..

Papepun, angah mmg mama vouge!! cayalah...tehee..

Afzainizam said...

-SalamAidilfitri-Maaf Zahir & Batin-
۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
semoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal erat

eeeemmmm hantaran tu serba satuu... adoiiii namanya cita perlukan sikit pengorbanan.... tapiiiiii harap angah jangan lah letak hantaran mahal sesangat kat gigirl nanti ye.... kalau gegirl dah besar nanti... kesian lahhhh kat tunang dia tuuu

Related Posts with Thumbnails