Tuesday, January 18, 2011

~ KeRaNa MulUt BaDan BiNaSa ~

Angah suka berkawan ngan korang semua...kalau bole angah nak kuasai seluruh dunia nie sebagai kawan & sahabat angah...Angah tak kira korang bangsa apa??..Apa yg penting angah jenis terbuka pada kawan2 semua...
Kerana mulut (kata2) badan binasa.. kenapa ???? Semalam angah terjah la blog yg selalu angah singgah sebelum2 nie macam blog korang gak la... angah ternampak la ngan 1 ayat nie......
mak sentap ngan angah

Tak sangka ngan kata2 di atas nie bole buat org terasa hati ngan kita kan??? Terlebih dahulu angah mohon maaf sangat2 kepada mak kerana sentap ngan kata2 angah..Angah paham kalau angah jadi mak pun angah akan sentap gak??? Org kata manusia mana tak lari dari kesilapan tul tak???
Angah paham perasaan mak..bukan mudah untuk menjaga hati semua org & bukan mudah utk ikut cita rasa org...
Org kata rambut sama hitam hati lain2 ..Dik kerana kata2 di atas nie angah telah membuat hati seseorg terguris & sentap ngan angah...Sebenarnya angah tak maksud macam tue pun...
Angah bagi sebab kenapa angah hantar komen macam tue??

1. Kalau guna blogspot(dulu) senang nak komen sebab ia kuar page lain senang nak komen...

2 Bila dah komen terus angah buka yg n3 selanjutnya.. mudah sangat..mak pun tahu cara angah kalau tertinggal n3 lepas2 pasti angah review balik...

3.Agak sukar sikit kalau nak komen wp nie..sebab ia komen kat bawah bila nak baca n3 selanjutnya kena gi home kan susah.....(bg angah la..

4. Cuba baca betul2 Angah cakap "MACAM TAK SYOKK "maksud angah macam..... bukan angah kata tak syokk langsung.. sebab apa "macam"????? sebab segala2 dah berubah dahulu blog mak padat & penuh senang kata meriah sangat2 suka angah datang sana macam tuannya meriah....Tapi bila dah berubah pun padat gak cuma ia lebih konsisten la..org kata teratur..Tapi angah suka yg lama,sebab ia menyeluruh atas,bawah,kiri,kanan pun ada..

5. Kemudian ayat ke dua angah cakap lagi MACAM SUAM2 SIKIT BLOG MAK KENAPA YEKKK???? maksud angah blog mak nampak MACAM tak semeriah dulu... bukan maksud langsung tak semeriah dulu...erti kata sama macam jawapan no.4 tue (meriah)

6.Angah bukan nak kan glamor @ sebaliknya & bukan niat angah saja nak kan mak sentap ngan angah .. tapi angah cuma cakap jer tak terpikir pula mak @ org lain bole terasa & sentap ngan angah..

7. Angah tahu angah ada email & ym mak ..Senang kata mudah untuk berterus terang ngan mak tapi tak bermaksud angah kuarkan ngan kata2 atas tue utk jatuhkan & mengkritik mak dengan sesiapa saja..


Betul kata org... Komen ada yg membangun & ada yg mengguris... Mungkin ngan kata2 tersebut bole menyentapkan org kot?? angah paham bukan mudah utk kita mengikut rentak & kemahuan org kalau angah jadi mak pun sama gak..

apa pun dik " kerana mulut badan binasa""Kerana Kata2 Hati Terluka" maksud kata2 diatas tak bermakna langsung angah tak suka mak & tak nak kawan ngan mak..apa pun angah suka kawan ngan mak... & angah tetap akan singgah selalu....Percaya lahhhhh

Akhir kata angah memohon seribu2 kemaafan jika ia membuatkan mak & korang2 ( kwn blogger ) semua sentap ngan komen2 & ayat angah...Sebagai insan yg lahir dari muka bumi Tuhan yg maha esa tak lari dari melakukan kesilapan...Jika ia membuatkan korang sakit hari & terguris ngan kata2 angah..Bukan niat angah ini semua..

Ingatlah ayat angah ini.....

KERANA MULUT BADAN BINASA, 
KERANA KATA2 HATI TERLUKA

86 Budak comei:

ciK mOt ©™ said...

hurmm...selamat pagi ngah...

sarah-najwan said...

sabar angah
akak faham anganh xde niat kat mak..

tapi xpe..hati2 sajalah sb kita kdg2 tak perasan..itu shj..

hepi2 blogging deh..

AngahSayang2314 said...

cik mot morninggggg hehehe

AngahSayang2314 said...

kak zie betul la... kan?? hehehee

tak pe.. angah pahamm

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

ala, jgn riso la angah..
sket je tu, ye la kdg2 kite tak niat pn nk guriskn ati seseorg, secara tak sengaja.. takpe la tu, mintak maaf la...

aibaks said...

yang tak tahan pasal n3 ko ni ngah.. siap buat justifikasi lagi.. hehe.. terbaek!

aku tekan bulan "i like!" ... hehe

Zaidah said...

mungkin mak telah salah anggap ngan ape yang angah katakan....sabar angah setiap orang melakukan kesilapan...

☆ lieya latif ☆ said...

tu la angah...kdg2 ayat yg kite keluarkan, tak same org lain yg membacenye....lieya dah bace kat blog mak tu......

bagus laa angah dah sedar dan mohon maaf...lepas ni harap dijadikan pengajaran...pengajaran tuk lieya juga...

Amy Syaquena said...

alahai sian angah, tak pe la ngah pasni angah kena lebih berhati-hati lagi ok..

Fiqas said...

angah, sy rasa tak ada la angah komen lebih pun..mmg btl pun kan, sbb mak dah tukar blog dia , tak mesra pelawat cam dulu kan ?? reason yg angah bg tu semua btl..tak apa la angah, mungkin ada salah faham kut...harap semua jadi baik...:)

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

salam angah

takpelah..nie sumer pengajaran buat angah dan buat sumer blogger..
kadang2 apa yg kita maksudkan tak sama ngan tuan punya blog tu...

mcm angah cakap lah kan..
rambut sama hitam
hati lain2

yang penting
angah dah minta maaf dan terangkan maksud sebenar angah.

cheers

Gayahspears said...

baik kita berterus terang dari kita pendam.. Gayah pon tak kesah kalo org nak komen camtu kat n3 Gayah, sbb kita blh tahu mane kelemahan kita, takan dgn kwn2 nk terasa kot.. niat kita tu nk tegur.. ye kan??? janji ikhlas... jgn sedih2 ya akak anagah.. muahaha, Gayah tetap sayangkan akak angah!!! Gayah rase lame2 'mak' akan fhm kata2 akak angah tu...

AngahSayang2314 said...

liley angah ok jer.. jgn risau ye...thanks yeee

AngahSayang2314 said...

aibak angah tahu dah... kau mesti nak kenakan angah kan??? apa pun thanks...

AngahSayang2314 said...

kak zai mungkin kot.. tapi tak pe lepas nie kena hati2 thanks kak

AngahSayang2314 said...

lieya tul tue semua nie adalah warna2 kehidupan..& tuhan menguji sama ada kita nie pemaaf tak???
thanks lieya

ozzy said...

salam..

Kdg2 teguran sebagai tanda kita perihatin & kdg2 teguran juga membuatkan rakan2 terasa hati

Buang yang keruh ambil yg jernih..

AngahSayang2314 said...

amy tak pe angah ok jer.... apa pun thanks

AngahSayang2314 said...

fiq org kata belajar dari kesilapan.. tak pe.. ini semua pengajaran hidup.. apa pun thanks

AngahSayang2314 said...

zanna thanks ye.. betul tue semua pengajaran hidupp..

Lagenda said...

angahhhhhhh..*smbil senyum2 kat sini*

Hehehe..kita sama2 say sorry ok. Barang yg lepas usah dikenang lg. Kita pren2 blk together gether mcm tu. Mak dah lupakan semuanya..

Ingat tak mak kata.."mak ni cpt panas, but cpt gak cool..?" Hehehe..

Im so sorry too key?

Apapun jusfikasi yang angah beri ni, mak terima dengan lapang dada. Setiap apa yg kita buat, ada pro & kontranya. Dah biasa yg Blogspot, mgkin take time nak selesakan diri di WP.

Dunt worri..mak sdg berusaha untuk upgradekan blog tu agar mesra pelawat lg yek..

Muah..muah..muah..

kakchik@ella said...

Sayang dua2 ~ Angah dan mak. Dua2 kesayangan kita tau. hihi ..

cik gold said...

x pa mak paham punya bila baca penjelasan angah ni.hehe

ieda said...

ermm normal tuu dik
setiap org ada buat salah dan mengakuinya adalah yg terbaik .. dan mana yg dah mohon maaf kita pula kena memaafi ..

peace no war ... :) janji selalu senyum ..

CiK QiQi said...

ala....ape ni...namo la gnini....qiqi bru je xmncul 2 3 ari...da jd ginik.hehehhee..


meh2senyum sme..hehehe

Ellen said...

Sabar saja ya Angah sebab tu semua boleh ajdi pengajaran bukan ja pada Angah tapi pada yang lain...
Yang penting sudah saling memaafkan dan terus bersahabat...hehe...

Nice entry!!

el said...

el ritu ada tersilap tulis n3 kt sorg bloger femes ni..ntah cm mn ada bloger reply..adoiiii sejak tu rs kena carefull sbb bkn kita sorg jek yg ada blog..rmiiii...

mayb skrg ni mak tgh upgrade blog beliau...skrg npk mcm x sperti dulu...kena belajar2 heheh tp blog mak dulu lg hapening kan..mcm2 penuh umahhhh hahahahah

BIONIC WOMEN said...

sabar yea ngah..biasalah ngah, kita ni manusia yg xkan lari dari kekurangan dan kelemahan..xder siapa yg sempurna..

SHIMA said...

sabar ye angah...kdg3 kita x sedar. sbb tu dlm dunia berblogger ni memerlukan kita sama3 tegur jika terdapat kesilapan.. insyaallah.angah pon x niat nk tegur

OLick SyaSya said...

angahsayang?? pe cer..

cmnie la dunia blogger..,

kalo dunia artis lg dasat kot ngah,

saba jea.. :)

~ PIJA ~ said...

atleast angah dah bagi penerangan sebaik mungkin..hihiii

POSH76 said...

takper kekadang kita ni terlupa cara kita komen yang straightfwd tu buat org terasa...yang penting u dah admit just berhati2 next time..

gigi rongak said...

rilex2.. hehe..
nak jgk ada sesiapa komen mcm tu sbb komen mcm tu yg lebih buat kita bangun.hehe..lps ni mak faham tu..

eT said...

hehe...bese la tu angah...
ada masa kite leh bw..ada masa...mmg xder masa kdg2 kan...

zulkbo said...

salam..
erppp..moga ukhwah
antara kalian berpanjangan
biasa dah kadang-kala ada
tersalah pandangan..mungkin
berbeza pendapat

Cma Shiema said...

sabar ye angah...

Maria James said...

ngeeee~
a'a, hati lain2 kan.
kita belajar dri pengalaman ye.
but i think mak akan faham.
jangan risau :)

LYAfrina said...

angah.. bru smpai sini..
xpela.. setiap org d dunia pnah lakukan kesilapan.. sama dgn lya.. tp xpe.. y pting kita akui segalanya walaupun kt x bmaksud bgitu.. byk2 sabar yer.. insyallah..smuanya akn ok

:: Zanna :: said...

salam....x pe la ngah belajar dr kesilapan yer..harap mak maafkan angah yer~~ angah jgn serik berbw, kadng2 kte x perasaan komen kte.. ^.^

munna said...

alooo angah.. rasanya mak dah paham kot... biasalah tu adat tegur menegur...

aNiS tHe BumbleBee said...

xpe..chill chill...perkara biasa dlm berbloging ye tak?

AngahSayang2314 said...

gayah betul tue?? apa pun thanks

AngahSayang2314 said...

bor ozzy tul tue... org tegur tandanya sayang hehehe

AngahSayang2314 said...

mak angah tahu thanks mak..

AngahSayang2314 said...

fiq thanks

AngahSayang2314 said...

kak chik muahhhhhh thanks kak chik

AngahSayang2314 said...

gold thanks

AngahSayang2314 said...

kak ieda betul tue

AngahSayang2314 said...

qiqi smileeeeeee

AngahSayang2314 said...

ellen betul tue.. thankssss

AngahSayang2314 said...

el thanks

AngahSayang2314 said...

bionic betul tue thanks

AngahSayang2314 said...

shima tul tue.. tapi kita tak tahu penerimaan org apa pun thanks

AngahSayang2314 said...

hey dear tul tue ...
sebab tu angah tak jadi artis hahahaa

AngahSayang2314 said...

kak pija tul tue thanks

AngahSayang2314 said...

posh betul tue apa pun thanks

AngahSayang2314 said...

gongak kau nak ke?? hehehe

AngahSayang2314 said...

et tul tue....

alinac lover said...

mak da oke tu kan..hope smua baik2 je ye angah

angah-ubt parut tu namanya NOSCAR ye..ada je promosi skg ni..mmg berkesan sgt untuk parut tau..bole la kalo nk cuba..adik yong kena kudis jd parut hitam kat kaki dia..pakai noscar jadi oke tau angah~

AngahSayang2314 said...

bro zul thanks

AngahSayang2314 said...

cma rakan ku thanks

AngahSayang2314 said...

maria tul tue.. thanks

AngahSayang2314 said...

lya tak pe..tak pe.. yg penting semua ok jgn risau bebeh

AngahSayang2314 said...

kak zanna tul tue thanks kak zanna

AngahSayang2314 said...

munna ye ke??? tak pe

AngahSayang2314 said...

anis tul tue.. smileeeee

mr.curly said...

ala ngah, tu hal kocik jele..mak pn dh leh terime sume penjelasan..atleast, kite berani tuk terus terang..

MrS. F!zA said...

salam kenal angah.. hehe pestime jejak sini..

mmg betol ada komen yg membina smgt kita utk blogging kdg ada komen yg bg sentap..hehehe

alinac lover said...

angah..ni link NOSCAR tu ya

http://www.alinacshoppe.com/2010/07/noscar-body-dark-spot-care-cream.html

AngahSayang2314 said...

yong...tul tue..

yong tul ke?? cepat la tag kat fb

AngahSayang2314 said...

fiza thanks nanti angah terjah yerr

alinac lover said...

angah..isi je form yang ada tu yer..

S..U..D..@..I..S said...

ops...selamt beblogging dengan happy2 ceria...

kak ina kl (1) said...

kadang-kadang kita maksudkan lain tapi orang anggap lain.

akak pun kena ingat gak ni..jadi iktibar dan ingatan

nisa said...

fuh..bila baca n3 ni trus rasa kena hati2 bila menaip..coz kadang2 apa yg kita nk nyatakan mungkin lain yg dfaham org yg membacanya..hurmm..xpe,yg penting dh minta maafkan?
singgah n follow sini juge

E.d.Y said...

ala..benda kecik je tu...jgn la perbesarkan k...ambil pendekatan terbaik...berdamai..:)

SYaMiLa said...

salam kenal angah...sabar yea

d_tieah said...

Sabar ye angah.. *Ayat klise je..
Takpe, sy fhm mksd angah tu..
Setiap org punya pndgn yg berbeza dan tak semua fhm ape yg cuba kita sampaikan..
Kira oklah, angah dh buat entry dan kiranye ni permohonan maaf secara terbuka la ye..
Nevr mindlah..
Org kata terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata???
Erm..
Cool~

AngahSayang2314 said...

sue selamattt heheheee

AngahSayang2314 said...

kak ina betul tue

AngahSayang2314 said...

nisa tul tue apa pun thanks yeee

AngahSayang2314 said...

edy hehehee

AngahSayang2314 said...

mila salammm kenal gakk hehehe

AngahSayang2314 said...

d'tieah don't worry ok jerrr

Sarah Syazwani said...

salam singgah..sabarla ye..setiap manusia ada kesilapan dan yg penting angah pun dh mintak maaf ok..cheer up dear

e.l.i.z.@ said...

adoiiii igt kan mak betul..rupanya mak lagenda heheh

aiyooooo angah buat mak terasa :P

Related Posts with Thumbnails