Friday, December 31, 2010

~ PluS BeRi ReBat tOll 20% ~

Korang sedar tak pasal rebat nie??? kenapa angah cakap macam tue???ye la angah pun baru tahu baru2 nie mungkin angah ketinggalan zaman kot...Tapi tak pe angah just nak kongsi2 kan ngan korang jer...
Baru2 nie angah lalu la highway toll plus 
pic from Google
angah kan pengguna setia tolll hehehe (gurau jer) mana tak nyer kalau gi jer umah mak mertua mesti guna toll. Betul tak???
lepas tue angah pun berhentilah ke toilet nampak lak 1 simbol yang ini 
 Korang pernah nampak tak???

lak tue angah pengguna smart Tag ermm apa lagi la gatai la tangan masuk opis tue.. Mulanya hajat nak top-up smart Tag last2 org plus tue bagi tahu yg angah ada rebat........Eh betul ke???
bila selidik punya selidik aiiyooo macam tak caya jer kan???? betull???
nampak tak???? RM 28.54 sen angah dapat rebat dari Toll Plus..

Untung kan sapa nak bagi free 28.++ tueeeeeeee.... tul tak?? korang baik guna la kad touch n'go @ smart tag dapat rebat kalau guna duit rugii oooooo..hehehehe


p/s: Pejam celik...pejam celik dah akhir tahun...kan??? hope tahun 2010 menjadi sejarah buat angah tuk bangkit semula.....Apa azam korang??? angah????tunggu yerrrrrr


Thursday, December 30, 2010

~ KhAiRul FahMi Che Mat ~

uitt kenapa tetiba lak angah tulis nama penuh dia nie???? hehehe bukan apa.. bila dapat tahu yg team bola malaysia juara...ramai yg sebut2 nama Fahmi.. Sampai angah buka radio pun org sebut2 namanya..
caya..la bro tabikkkk springgggg kat bro leh tangkap bola masa penalti malam tadi...


Yang tak leh tahan lak bole abby Fana leh bagi nama barunya abby fahmi fana
isk..isk..isk.... sampai macam tue sekali yerrrr....(wwuuueekkkkkk macam nak mun lak) Sekarang nie pun macam2 korang cakap2 kan?? kisah apa lagi kalau bukan banggakan negara...
ngan bermain bola sepak & membanggakan malaysia fahmi leh famous kan??kan???
Lepas nie naiklah saham kau brooooooo hehehehe
Oppsss korang jangan lupa lak yg dia nie sudah berpunyaaaaa
nak tahu gi la baca kat blog tuannya Elia
(oppss sorry ambil pic tanpa kebenaran hehehe)

And last sekali terimalah hadiah sempena TAHUN BARU DARI TEAM BOLA SEPAK NEGARA..SYABASSSS U'OOLLSSS kerana korang kitaorang dapat cutiiiii heheheee

p/s: Ada sapa nak tukar nama ke?????


~ MaHal Or MuRaH ~

Terlebih dahulu angah nak ucap terima kasih semua yg sudi joint.....Dik kerana korang semua suka2 jugak teka berapa?? kan??kan??? Ada hadiahnya...Tapi sayang laaaaa tak ada yg tepat yg hampir memang ramai..eh ramai ke????? org kata janji tetap janji kan??? bagi n3 semalam nak tahu tak jawapannya?????
pada nama2 yg angah senarai ini adalah jawapan yg paling hampirrrrr sangattttt2 diorang adalah


1. IMAN-6.50
2.ATOK- 7.50
3.NANA-7.50


pada nama2 di atas tak reti2 ke lagi nak bagi nama & alamat korang utk angah poskan hadiah....oppsss terkasar lakk??? sorry yee
OOO hampir terlupa jawapannya adalah 
RM 7.00
Percaya tak?? angah pun tak percaya..masa angah beli bungkusan nasi nie opismate angah pun tekejutt apa ikan bilis nie mahal macam ayam ke??????inilah harga hidup di kotaaaaa

ini hadiah yg bakal korang menang yee

Pada kaum lelaki tue..tak dapat guna kan??? bagi la pada mak korang yerrrrr.....Apa pun thanks semuaaaaaa kerana sudi teka2
angah buat nie kerana for fun only hehehee

PERHATIANNNNNN TOLONG BAGI DETAIL NAMA,ALAMAT & CTC PADA ANGAH UTK POSKAN HADIAH!!!!!!!!!!

P/S :Esok cuti tahniah pada pemain bola malaysia kerana korang rakyat malaysia di beri cutiiiiii syabasssssssss team bola malaysia




Wednesday, December 29, 2010

~HaRga PaSaRan NaiK ~

Korang dah makan ke??? makan apa tadi??? kenyang ke?? cerita pasal makan... nie angah ada story morry pasal makan nie.. bab makan lagi..... hehehehe..
Bukan apa menu nie last week angah makan...ish macam tak caya pun ada...Yela nak tanya pendapat korang la kan??kan??
Berapa harga nasi yg angah makan nie????????


Nampak tak gambar yg angah snap tue??? tanpa menu ikan or ayam hanya ikan bilis & sayur jer??
Nampak banyak tak??? Kebiasaan angah ambil nasi separuh....Tapi pada hari tue tertiba lak angah nak nasi penuh???arghhh ambik kooo banyak gilerrrrr nasi tue.....
Ambil punya ambil... inilah menu angah 
lauk oh laukkk???

Persoalannya bukan nasi banyak?? menu nak terliurkan korang?? tapi berapa harga yg angah makan nie??? cepattttttt??? sapa teka tepat or hampir? angah bagi hadiah yer........ingattttt just fun only tapi jawap sebelum 11.59pm ini..Esok angah bagi tahu jawapannya????
Hadiah angah akan bagi tahu apa benda esok?????cepatttttttttttt

p/s: hadiah akan angah bagi pada korang yg tepat or hampir2 ok....klunya dah ada yer harga pasaran naik????

~ TeRimA KaSih U oLL'S ~

Terima kasih kepada semua angah ucapkan pada korang2 semua.. sebab teratak angah nie dah merundum jatuh sejak last week atas sebab2 angah jarang update my blog.Ye la org kata macam2 hal berlaku dalam hidup nie kan??kan?? apa pun angah nak ucapkan jutaan terima kasih tak terhingga pada korang2 semua yg perihatin terhadap gugurl... 


Sehingga 32 komen yg masuk semalam bertalu2 

Kepada yg tinggalkan jejak korang angah ucapkan terima kasih tak terhingga......... 
Diorang adalah:-
 aisya, MamaYatie, aibaks, fauzibest5, Gayahspears, sLEEping BEauty, POSH76, chokeLy, OLick SyaSya,Zaidah, apple hijau, Lagenda,Rizziela, ozzy , munna, Nora Shahaira, kakcik, Ellen, kakchik@ella , LyNn HaMzAh,Iman, Suara Kalbu,Amy Syaquena, alinac lover, LYaFRINA,sarah-najwan, Cma Shiema,Kasmawati Jaafar, nora , maCy, mrs jamal , zulkbo, Fiqas, E.d.Y, S..U..D..@..I..S


disebab kan korang semalam carta angah naik mencanak balikk setalah angah suam2 kuku last week
Dah macam bukit naik turun da...

Akhir sekali terimalah senyumam org sakitttt
Smile..........

P/S: Macam2 angah terima komen dari korang ada nasihat..ada yg kesian...ada yg kata entah la.. apa pun thanks yekkkkkkkkkkk

Tuesday, December 28, 2010

~ MaLaNg TiDaK BerBaU ~

Mulanya cerita nie angah nak story semalam atas sebab2 teknikal yg tidak dapat di elak angah terpaksa postpone hari ini...Itu lah pepatah berkata "MALANG TIDAK BERBAU"
Tahu kenapa angah cakap macam tue...Setiap yg berlaku kita tidak bole tahu apa2 pun....betul tak???
Bukan suka angah dtg majlis org ngan pakaian begini utk gegurl tapi bersebab..
Sebenarnya telah berlaku sesutu pada diri gegurl kakinya kena air panas...Masa pergi majlis tue ramai org tanya angah Bagaimana? macam mana? kenapa? apa sebab? semua ti tujukan soalan demi soalan pada angah...sehingga angah penat menjawab soalan2 org....

Puncanya macam nie.... Pagi tue air terlalu sejuk angah nak mandikan gugurl kemudian angah masukkan air panas dalam basin...  Masa angah letak air tersebut gegurl tiada...masa tue dia ada di hadapan tanpa di duga angah pun terkejut masa angah sedang letak cerik air kat tempat asalnya tiba2 dia terjeritttt dalam bilik air......melolong kesakitan masa tue angah sampai dia minta tolongggggggggggg

"mama atitttt... atit....anasssssss....anasssss" terkejut angah... angah ingat tak ada apa2 kemudian....
jadi macam nie terus ke klinik rakyat pekan gopeng...

Samapi jer klinik doc bagi la ubat & rawatan... masa tue tersedu angah dia cakap " mama atit..anas" menitik air mata angah sebagai seorang mama...(nampak tak mata bengkak masa gi kenduri)
Mama mana yg sanggup melihat kesakitan anaknya......(Tetiba emo jap) 
Begitulah ceritanya...kenapa?megapa? bagaimana? macam mana?? & tertanya2 korang semalam kan???
Sehingga majlis berlangsung di rumah pengantin lelaki angah tak bole nak bersama2 ngan laling angah... sebab kena jaga gegurl berdukong la ke sana & ke sini......
ini rupa kakinya masa hari selasa....bole bejalan sikit2 masa ini

setelah 1 minggu

Beginilah rupa kakinya yg sempat angah ambil pic dia, masa hari sabtu last week...
Dah bole meloncat lagi... hehehe (senang hati angah)

P/S: lepas kejadian gegurl hari selasa lak kereta angah rosak.. subhanallah.. pelbagai dugaan yg angah lalui pada tahun 2010..sangat..sangat...pahittttttt


Monday, December 27, 2010

~ KeNduri oh KeNduRi ~

Mulanya angah nak cerita sikit pasal.. gugurl apa yg berlaku.. tapi sayang sekali laling angah tak leh nak kuar gambarnya ada sedikit teknikal kottttttt tak pe kita postpone esok yerrrr... bole kan????
last 2 week angah cuti balik kampung hubby biasa la kan?? kalau dah nama cuti sekolah mestilah org kawen..kawen..kawen.. tul tak?? tapi apa pun angah terjah gak la zasssss ngan pantas tue heheh eh pantas ke??? sepatutnya angah start kerja ari selasa tapi memandangkan angah terpaksa ambil EL sebab kereta angah ROSAK kau tue yg angah sambung cuti lagi...& dalam masa yg sama macam2 berlaku masa majlis tue..ermm entahlah nak cakap apa pun tak tahu...nantikan jer la cerita gugurl yg ..............tuttttttttt tak best la angah kongsi sekarang kan?? tungguuuuuuuuuuu.....
W'pun lambat angah kuarkan n3 namun angah tetap nak kongsi gak ngan korang........tak peduli..tak peduli hehehe......
ini la yg angah cerita2 tue masa raya ari tue

apa pun SELAMAT PENGANTIN BARUUUUU.....

sempat la b'gambar2 ngan laling angah hehehe..
 nak gak tue hubby angah nie bergambar hehehe...

eh angah pun nak gak la... hehehe

masa nie kitaorang gi mengantar sebelah perempuan...yg sebelah lelaki angah tak sempat sangat2 nak ambil pic sebabnya...ermmm esok angah story yerrrrrr....

P/S: ada benda yg angah nak cerita tapi gambar tak leh nak upload dalam komputer nie.. so tunggu esok yerrrrrrrrr angah bagi klu yer tengok pic nie.......
 begini la rupanya.. masa gi kenduriii tue......amacam??????cantik tak gi majlis org ngan pempes jer.... nak tahu tungguuuu


~ Oh PulUt Inti ~

Memandangkan hari ini angah terus & terus membuat korang terliur hehehe.. apa lagi ternampak la...pic yg perkasam la gak tapi tak la berkurun cuma baru 1 week jer... tetiba lak terrrrr...& terrrrrrrrr nak makan kuih pulut inti sedap tak agak2.... kalau ada kat mulut nie fuhh bestnyerrrrr.... nak mammm........ alamak pagi2 macam nie buat angah spoil lak nak kuihh lapoooo wooooooo..hahahah nak bagi org terliur tapi diri sendiri terkena kwang..kwang..kwang.....
oh pulut inti sedapnyerrr....

P/S : ada cerita nak story pasal gugurl mesti korang terkejuttt.. tunggu yer next n3 sob..sob..sob

Sunday, December 26, 2010

~ RinDu.....RiNdu..~

Rindu ngan korang kan??? almaklum la.. angah tak sempat nak bw teratak korang......apa pun angah ada project ini hari tunggu la yer next week angah story morry okkkk..... byeeeeee




Saturday, December 25, 2010

~ SeLaMat HaRi NatAl ~

yeeehuuuuu selamat hari natal bagi agama kristian & sewaktu ngannya la... hehehe
apa pun hari ini cuti kan??kan?? ooo lupa lak..... korang ada tak dapat hadiah malam tadi.. apa????eh jgn la.. macam tue... tak baikkk itu semua kepecayaan agama diorang... 
apa pun angah nak ucapkan kepada kawan angah selamat hari natal buat nya & family..... 
for clay apa pun happy & happy merry christmas

P/S : apa lagi jom la kita berjimba yerrrrrrrrr kuar2 ngan family lo

Friday, December 24, 2010

~ DaTaNg KeMbaLi ~

Fuhhhhhhhh ayat tak leh belah kan???datang kembali...hahahaa peeeeeeeeewiitttttttttttttttt hehehehe...haiiiii korangggggg miss uuuu muahhhhhhh..muahhhhhh kat korang2 semua... lama angah tak ke teratak korangkan??? ramai yg mencari2 angah....this week macam2 berlaku pada diri angah..lepas 1 tragedi berlaku...hanya tuhan yg tahu....apa pun... nantikan kemunculan angah yerrrrrr.....
korang tengok la muka ku ini hahahaaa......

P/S: Rindu ngan korangggg...nanti angah terjah yeeeeee

Saturday, December 18, 2010

~ StOppppppp KeJap ~

Kejap jer yer angah cuti blogging angah balik kampung ada hal.. hal apa nanti kita story morry la yer ok angah sibuk nie chawwwwwww...

P/S : nanti angah dtg teratak korang yer jgn lupa..tinggal komen okiesssss.....

Friday, December 17, 2010

~ TaGgEd ~

Fuhh semalam jer dapat lagi arwad dari sorang kawan blogger angah nie iaitu Kak Ogy tapi angah suka panggil kak g...dia nie mameng friendly la punya org rajin gak terjah blog angah yg tak seberapa nie... apa2 pun thanks kak...
cantik kan???? pink..pink..& pinkkkk korang kalau mana kenal kak g nie mesti tahu dia suka apa kan???
mana yg tak kenal dia tue pun leh la kenal yer...... gi jer add dia baca tauuuu....


Yg ke 2 lak dari Cma
Soklan2 nye ialah:
Berikan satu nickname utk saya
cma,shima silat ermm macam2 la.... lupoo la...kawan 1 sekolah dulu...

Berikan ucapan untuk pemberi award
àoooooo puan cm oiii terima kacih la yerrrr......banyak2

6 favourite singer/artis yang cma minat
à kalau tanya angah sapa....erm..erm... ramai la.. nak letak semua leh??? hehehhee

Terima kasih yer cma......

Persoalan angah cantik ke?? blog angah nie????? hehehe



P/S: korang baca blog angah nie angah dah sampai kampung punnn kat ner?? kat gopeng umah mak mertuaku...


~ MaCaM BaGus ~

Ari tue angah gi makan kat 1 kedai makan ngan hubby...Nampak sorang mamat nie..bila angah ngan hubby duduk tiba2 lak dia pun kuar kan la Phone die...Erm angah pun buat tak paham la... lepas tue bole lak tue dia call kawan2 opis dia.. cakap macam nie...

"Alo... nie aku tengah keje nie"
"yup..yup..."

bla....bla..bla.. angah pun tak ingat la dia cakap apa yang 1 bab nie cukup angah tak suka bila org macam nie...
"ye la nie nak meeting nak naik gaji nie"
"kalau dia naik 4-5 ribu ok gak kan?"

eeeee masa tue aku ngan hubby sama2 pandang muka bole dia berbual sambil cakap kuat2 sampai 1 kedai dengar..apa jenis org la... lepas tue part nie lagi angah tak suka...

" eh mesti la nak kete besar kalau setakat kete kodok baik tak yah"

dia punya cakap dah rupe macam nie ...
bila bakar meletop2 tapi pada dasarnyer... tengok kau naik kancil jerrrrr....... telephone????? canggih lagi angah punya....

Ini la org yg cakap tak roperrr bikinnnn lak tue MACAM BAGUSSSS

P/S: eh ada ke org meeting time org cuti birthday sultan selangor???

Thursday, December 16, 2010

~ MiNum PetaNg ~

Errmm petang2 macam nie kalau kita pekena ngan teh tarik kan?? lepas tue kuih sedap kan??? yuppp betul tue?? tue....hari selasa hari tue petang2 angah pekena air teh ais & kek pisang perhhhh punya la sedap.. layan lak terjah teratak korang lagi la menjadi kan??kan??
Bukan menjadi apa?? menjadi gemukkkkkkksssssssss la hahahahaa......
Dalam main chat ngak Aibaks  aka yop ...leh dia kata... macam nie ayat si tok.. tue..
kita kalau nak kenal kawan blogger pun leh gak kan....... nie la masa chat ngan yop tue...

Angah pun apa lagi bagitahu dia yg angah akan update esok...Tapi ngan keadaan yg tak mengizinkan semalam angah tak dapat update..Maka tertunda la hari ini yerrrrrr....
inilah roperrnyerrrr kek pisang tuee.....oppsss teh ais tak ambil pic lak... luperrrrr..hehehehe

P/S: Sebenarnya angah cutiiii esok...sampai isninnn.....Tak pe korang tinggalkan jer jejak kat komen jgn risau nanti angah jejak balik korang yg tertinggal dari ari jumaat tauuu....... tak caya tanya la MAKkkkkkkkk angah kalau tertinggal pasti tengok yg lepas2 tul tak ??????

~ BeRjiMba at PutraJaya ~

Cerita nie sebenarnya dah basi tapi nak gak letak hehehe...Sebenarnya angah dah awal muharram ari tue angah ada gi putrajaya sebelah malam lepak2 3 beranak...Lepas tue saja jer bawa si gugurl nie.. tengok2 apa yg patut di tengok... 
Uittt komain suka tul dia bila dapat main kat sana.. sampai tak nak balik uuuu...
sempat la angah ambil pic2 buat suka2 hehehe
 nie la dia entah apa yg dia reaksikan entah..mcam2 cara...

lepas tue leh dia buat macam nie
ngan hidung2 dia buat.. hahahaha tapi angah still cemburu ngan anak sendiri tue bulu mata dia korang tengokkk tueee......

ahhakkkk sempat lagi tue angah & hubby taoi still sempat menyelitt my gugurl hehehe...

tue jer la yg sempat angah ambil pic sorry la angah punya pic tak cantik sebab laling angah tak la macam korang yg ribu ribann..apa DSLR?? yerrrrr hehehehee

P/S: angah ada benda nak bagi tahu ermm esok la yerrr... bole kan??kan???hehehe tunggu yerr



Related Posts with Thumbnails